JACooL Napisano 28 Stycznia 2011 Share Napisano 28 Stycznia 2011 To trzeba bedzie sie za slupami granicznymi rozgladac kelul jak nie zapomnisz to zapytaj sie o ta wode sieradzka/koninska. xddd przegladnij sobie ten watek i wpisy w okolicach III ub. roku. P.S. - pierwszego posta, ladnie jest napisac w "powitalni" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelul Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 To trzeba bedzie sie za slupami granicznymi rozgladac kelul jak nie zapomnisz to zapytaj sie o ta wode sieradzka/koninska. xddd przegladnij sobie ten watek i wpisy w okolicach III ub. roku. P.S. - pierwszego posta, ladnie jest napisac w "powitalni" PZW Sieradz ma podpisane porozumienie z Koninem, aby wędkować na wodach PZW Konin nie jest wymagane ''tamtejsze'' zezwolenie na połów ryb.Trzeba mieć wszystko ładnie opłacone, posiadać oczywiście własne pozwolenie i rejestr a dodatkowo potrzebny będzie ''WYKAZ WÓD OKRĘGU PZW KONIN''.Oczywiście nie możemy sobie sami wydrukować czegoś w tym rodzaju tylko będzie to specjalny wykaz od nich i jeśli go niema teraz to powinien pojawić się u skarbników.Co ciekawe nawet nie wszyscy skarbnicy o tym wiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mar_81 Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 Witam. U mnie w Poddębicach taki wykaz będzie dostępny 15-tego lutego (wczoraj byłem pytać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boger88 Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Skubie coś za tamą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 kelul ok, tylko ja pytalem o rozgraniczenie okregow Sieradz / Konin. Dla osob ktore w koninskim nie moga wedkowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelul Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Rozumiem, że można łowić na prawym jak i lewym brzegu warty do punktu oddalonego 1500 m poniżej zapory- to jest woda PZW Sieradz.Tak jest napisane w wykazie wód PZW i jest to kod łowiska WAR 4. Gdzie zaczyna się 1501 m nie jestem w stanie sprecyzować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Ja też nie, ale mamy porozumienie z wlkp więc nie ma to większego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin81 Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Witam Wszystkich dzisiaj byłem za tamą i nic kompletnie nic. nikogo nie było, ani branka. gdzie się podziały !!!!! ???? czy ktoś wie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelul Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Byłeś tylko za tamą ? Nie wiesz jak woda przed tamą, widziałeś wodę, da się połowić ?Chyba przybiera znów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Ja nad Wartę ruszę pewnie dopiero na 1 majowego szupłego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boger88 Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Witam Wszystkich dzisiaj byłem za tamą i nic kompletnie nic. nikogo nie było, ani branka. gdzie się podziały !!!!! ???? czy ktoś wie???A jak z dojazdem, da radę wszędzie autem podjechać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelul Napisano 7 Lutego 2011 Share Napisano 7 Lutego 2011 Byłem dzisiaj przed tamą w poszukiwaniu okonków, ale wszystko zalane pod wał.Rzeka przybiera, porzucałem po prostu kilka razy tam gdzie woda była głębsza niż metr i wróciłem do domu.Niby ciepło ale wiatr okropny skutecznie zniechęcił mnie przed podjechaniem za tamę dlatego nic nie powiem jak tam jest.Trzeba chyba poczekać do marca minimum, przynajmniej ja tak zrobię, chyba, że pogoda spłata jakiegoś figla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boger88 Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 W niedziele pojechaliśmy za tamę zobaczyć co się dzieje. Poziom wody wysoki ,wszystkie główki zalane, zero brań ,wędkarzy bardzo mało. Takiego syfu i śmietnika nad wodą jeszcze nigdzie nie widziałem ,ręce opadają. Nie wiem ,czy jeszcze kiedyś tam pojadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 Smutna prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 Takiego syfu i śmietnika nad wodą jeszcze nigdzie nie widziałem ,ręce opadają. Sam sie teraz zastanawiam, czemu mnie tam jeszcze w tym roku nie bylo... Teraz juz chyba wiem, podswiadomie ten nie uzywajac wulgaryzmow - balagan, mnie zniecheca. Nie wiem czyja to wina, chyba bledy wychowawcze od malego, rodzice jak wypili flaszke to odstawiali na podloge i taki pseudo-wedkarz tez odstawia gdzie popdanie... Szkoda bo ladny kawalek wody jest i jak normalni wedkarze przestana tam jezdzic, to szarpakowcy beda jak u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 JACool podpisuje sie pod tym co napisałeś. To z naszych pieniędzy są opłacani strażnicy wędkarscy,czy to nie oni powinni o to dbać o to w końcu za nasze składki mają pensje i autka terenówki Nisany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelul Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 Niestety, cham będzie chamem na wieki wieków amen ! Prostaka nie można zbyt wiele nauczyć, to zbyt trudne.Jakim trzeba być debilem żeby się tak zachowywać.Niestety tyczy się to nie tylko rzek, jezior ale także lasów.Mało się słyszy jak właściciele domków jednorodzinnych wywalają wszystko do lasu ?Czego Jaś się nie nauczył tego Jan nie będzie umiał, to kwestia wychowania i kultury, której niestety brakuje 75 % naszego społeczeństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 Dziwi mnie jeszcze jedna sprawa - czy taki ktos, zostawiajac po sobie smieci na lowisku nie ma zamiaru wiecej na nie wrocic ? Jak bym sobie pomyslal, ze nie zabieram po sobie pudelek po robalach, opakowania po zanecie, butelki/puszki po napoju itd... i za powiedzmy 2 tyg, mial przyjechac w to samo miejsce mial ogladac swoje smieci porozrzucane po brzegu .... dla mnie od samego tego rozmyslania niedobrze sie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wielgos85 Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Łowie na Warcie w Krzeczowie na całym odcinku rzeki i tak jak piszecie powyżej, napotykałem nieznajomych po kiju co rzadko w tych okolicach było spotkać i to co po sobie zostawiają to aż szkoda się rozpisywać. Krótko mówiąc nieraz czyściej jest w miejscach wyrzucania śmieci między blokami w mieście. Gdzie są jednostki straży rzecznej. Od kąt łowie na mniej ruchliwych odcinakach rzek ( można rzec mało znanych, daleko od cywilizacji i zabudowań) to ta dzikość też zamiera już powoli. Większość woli połowić dam gdzie ledwo szlaki są przetarte i zero duży dookoła, ale i to zarasta już odpadami i śmieciami. Byłem za tamą nad jeziorskiem i jak piszecie powyżej zanim sprzęt się rozłożyło zwykłą jednorazówkę śmieci trzeba było uzbierać żeby można było usiąść na stanowisku . Wędkujesz - posprzątaj po sobie. Kolejnym razem jak przyjedziesz w to samo miejsce łowisz od razu a nie zajmuje ci czas zamiast wędkowania na sprzątanie dookoła siebie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mar_81 Napisano 1 Marca 2011 Share Napisano 1 Marca 2011 Byłem dzisiaj 3 godzinki. rybek brak, wędkarzy też a stan wody powoli opada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelul Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 Mnie zaciekawiły wskazania stanu wody w Sieradzu. http://www.armator.com.pl/stan_wod/Warta/Sieradz/76 Jak widać w dniach 24.02-25.02 stan podskoczył bardzo mocno, utrzymał się kilka dni aby znowu ostro spaść.Co było przyczyną tak gwałtownego wzrostu poziomu wody ? Czy ktoś może mi to wytłumaczyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 Zator mógł się zrobić w okolicy Warty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotik Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 Witajcie nie wiecie co się dzieje za tamą czy woda już opadła no i czy w końcu rybka się pojawiła bo chce się wybrać w sobotę i nie wiem czy warto jak byłem ostatnio z miesiac temu to nic nie brała bo w ogóle ryby nie było widać proszę o jakieś wieści pozdrawiam całą brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 Z piątku wieści "zero", jutro nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelul Napisano 8 Marca 2011 Share Napisano 8 Marca 2011 Jak wygląda Warta za Sieradzem i za tamą ? Wiem, że stan wody jest niski.Czy dojazd jest ok ? I niema lodu na rzece ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi