BorysBrzytwa Napisano 1 Grudnia 2010 Share Napisano 1 Grudnia 2010 Wczoraj na cegle wody pod same opony na betonach, zero ludzi i zero ryby. Uciąg możliwy. Jak się cofka skończy to zacznie dopiero ciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość naleśnik27 Napisano 21 Stycznia 2011 Share Napisano 21 Stycznia 2011 pany jak woda ??? przy cłowym na sumoskich cos łowia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 21 Stycznia 2011 Share Napisano 21 Stycznia 2011 naleśnik27, ty lepiej informuj jak woda na Inie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość naleśnik27 Napisano 21 Stycznia 2011 Share Napisano 21 Stycznia 2011 artech, bratku głębia, a wiry takie jakby sam diabeł ogonem kręcił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepe17 Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 pany jak woda ??? przy cłowym na sumoskich cos łowia??? chyba nic nie łowią, bo nawet dziadów itp. nie widać na brzegach Regalicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 24 Marca 2011 Share Napisano 24 Marca 2011 W niedzielę mam zamiar zacząć sezon na rzece, pobawię się bolonką. Wczoraj rekonesans po miejscówkach, pod starym mostem każdy po parę płotek miał i po stronie PZW i SUM, kanał Odyniec 2 wędkarzy zero brań i Regalica okolice mostu przy autostradzie poznańskiej - jeden wędkarz z 10 płotkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 27 Marca 2011 Share Napisano 27 Marca 2011 Sezon rozpoczęty. Dzisiaj Regalica okolice mostu przy Autostradzie poznańskiej. 4 godziny ok. 7kg płoci 25-30cm. Znajomi byli w okolicy jednostki wojskowej w Podjuchach i efekty podobne. Rybki współpracowały na bolonkę ale na DS też dobre wyniki były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambus Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Możecie pomóc jak dojechać w okolice mostu na autostradzie poznańskiej i okolice tej jednostki, gdzie zostawia się auto itp. No i jak tam się łowi, uciąg, grunt itd. Jestem z Piły i chcemy się wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Regalica-Okolice mostu na autostradzie. Jadąc 10tką na Szczecin, na odcinku Ulicy Struga, skręcamy w lewo kierunek na zdroje, na ulicę Gryfińską. Nie przegapimy skrętu, bo jest to pierwsze skrzyżowanie na naszej trasie z zegarami,licznikami na światłach. Jedziemy ulicą Batalionów Chłopskich, na rondzie jedziemy prosto(2gi zjazd). I teraz już ciągle prosto. Z tej drogi będą jeszcze 2 zjazdy w miejscówki do łowienia. Pierwszy w ulicę Łozową > dojedziemy do kilku kładek. Kolejny w ulicę Jarzębinową > dojedziemy do oczyszczonego brzegu, gdzie jest miejsce dla 5ciu łowiących. W obu dojazd autem do wody. Ale my jedziemy dalej do pierwszych świateł. I tam już w prawo na most. Jedziemy mostem(nie przekraczamy rzeki), gdzie będzie przystanek autobusowy i tam też zjazd w lewo na dół do rzeki. Po lewej stronie mostu można łowić tylko z brzegu, auto można postawić maksymalnie pod mostem. Idąc w prawo pod mostem wzdłuż rur, przejdziemy ścieżką przez krzaki i tam już poszczególnymi ścieżkami do kładek-bud. Są to świetne kładki, zadaszone, i zasłonięte z boku, ławka narożnikowa, barierka . A okolice jednostki wojskowej. To wpisz sobie w google-maps "szczecin metalowa 39". Jest to po prostu trochę dalej, zamiast skręcić na most na światłach, jedziemy dalej prosto i skręcamy albo w ulicę Karpia, albo następną Szlamową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreksalek Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 siemka bambus, tu masz koordynaty na miejscowki kolo Autostrady Poznanskiej (wbijasz w google maps i wyskakuje Ci piekna zielona strzalka... 53.373897, 14.598236). potem juz tylko siadac i lowic, jak napisal wyzej Kolega kasko43... Jesli bedziesz szukal innej miejscowki, niz te wyzej opisane, to koniecznie uwazaj, zeby sie nie zapuscic na niedaleko lezacy kanal CEGIELINKA! Tam jest mianowicie calkowity zakaz polowow do 15-go maja... Cegielinka to to: 53.385801,14.617982. Poza tym polamania kija! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Bambus samochód stawiasz praktycznie przy samej wodzie. Łap po lewej stronie mostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreksalek Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 goral28, masz na myśli pod samym mostem czy trochę bardziej w lewo na tym betonie koło płotu? We czwartek się tam wybieram i sam jestem ciekaw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Ja ogólnie poleciłbym wybrać się trochę bardziej w górę rzeki, tam woda wydaje się bardziej "żywa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambus Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Ja ogólnie poleciłbym wybrać się trochę bardziej w górę rzeki, tam woda wydaje się bardziej "żywa" a są tam jakieś ciekawe miejscówki gdzie można rozłożyć feedera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 goral28, masz na myśli pod samym mostem czy trochę bardziej w lewo na tym betonie koło płotu? We czwartek się tam wybieram i sam jestem ciekaw... Na odcinku pomiędzy mostem a murkiem. Dobrze też znajomi połapali trochę dalej na jednostce wojskowej na murku. Skręcasz koło Wiskordu, za torami w prawo i za jakieś 100m w lewo za kanałkiem. Jak woda jest niska dojechać można do samej Odry. Tam można zostawić samochód i trzeba dojść na jednostkę ok 200m. Deuuu ja też się zastanawiam nad tym, konkretnie chciałem się wybrać na Żabnicę, ale tam to od maja ładnie leszcz bierze, co do płoci to nie mam doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreksalek Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 heja Deuuu, sprecyzuj "w górę rzeki"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 W górę rzeki to chyba właśnie Żabnica. Płocie z gruntu. A czasami jak bolenie dają tam rano popisy na płyciźnie przy brzegu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 30 Marca 2011 Share Napisano 30 Marca 2011 kasko43, dokładnie chodzi mi o tamte okolice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreksalek Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 @kasko43 @Deuuu O Zabnicy slysze juz odkad zaczalem wedkowac w Szczecinie... Leszcze-giganty, kilogramowe plocie i bolenie-potwory... Mam wykupione pozwolenia PZW i SUM a ze nie mam w szafie osiolka sr... zlotymi dukatami, chyba sobie jednak daruje wykupowanie Regalicy... Bylem w zeszlym roku 2x na Cieplym z pozwoleniem dziennym i caly "utarg" to kilka krapikow... eeehhh... taki moj pech... Chyba, ze mi ktos da gwarancje przynajmniej taaaaakiego leszcza na konkretny dzien, to sie skusze moze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambus Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 Panowie, czy na okolice mostu autostrady poznańskiej potrzebne dodatkowe zezwolenie? Od którego miejsca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreksalek Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 hejka bambus! od mostu na autostradzie A6 sa to wody PZW, wiec nie jest potrzebne dodatkowe zezwolenie. @ksko43 Jak wyglada tam (miedzy mostem a murkiem) uksztaltowanie dna? Czy trzeba rzucac daleko czy tak, jak na mostkach, do 10 m? Na mostki nie pojde, bo tam blota po kolana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 bambus, od mostu w stronę Gryfina SSR Regalica - potrzebne dodatkowe opłaty. Od mostu w stronę Szczecina PZW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 Nie łowiłem na murku, tylko na mostkach. Nie wiem jakie tam jest dno. A że byłeś na kanale ciepłym i nic to się nie dziwie bo na kanale jest słabo. Istnieją jeszcze "plotki" i "legendy", że tam ciepła woda i ryba się trzyma ale tak było kiedyś. A Żabnica jest świetna. Pierwszy w życiu boleń, pierwszy sum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreksalek Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 To musimy sie kiedys koniecznie spiknac na jakis weekendzik jak sie cieplej zrobi to zainwestuje te 15 peelen w pozwolenie i zapolujemy razem na jakies okazy na Zabnicy... hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 Gospodarstwo Regalica od tego roku zezwoliła na łapanie w nocy. W końcy legalne nocki człowiek zaliczy Dzisiaj podjechałem bez wędki koło mostu przy Poznańskiej zobaczyć co się dzieje, zapowiada się optymistycznie na weekend, każdy płocie ciągnął, chyba sezon już na dobre się zaczął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi