Skocz do zawartości
tokarex pontony

Regalica szukam rady

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Gość pyramidhead
Napisano

Dolne zdjęcie jest z Krajnika Dolnego, zdjecie z narady to nad Różycą przed Ognicą :)

Napisano
napewno wymyślili to u Bify w holandii

przynęta ta pochodzi ze stanów produkuje je firma Lunker i ogólnie przynęty tej firmy sa strasznie łowne i niestety drogie jak na łowienie w szczecinskich rzekach bo jeden wypad i nie masz paczki.

Ja łowie na dwa rodzaje gum tej firmy i musze przyznac ze pracuja fenomenalnie :mrgreen:

niestety ciezko je dostac u nas a mi zostały dwie ostatnie :cry:

Gość naleśnik27
Napisano

arielos24, tu nie chodziło skąd pochodza ... to taka mała anegdotka :twisted: ponieważ to jest brzydkie jak diabli a bifa ma takie przynety którą udało mi sie przywłaszczyc po zawodach ... brzydka jak diabli :twisted::twisted:

Napisano
brzydka jak diabli

nagroda byla dobierana pod urode tego , ktory mial ja otrzymac :razz:

Napisano
a może sponsora:)???

takich pieknych przynet to jeszcze nie ma... :mrgreen:

Napisano

niestety drogie jak na łowienie w szczecinskich rzekach bo jeden wypad i nie masz paczki.

a jak kolega łowi :D ?? nie wiem może to ja mam jakieś mega szczęście ale łowie od dwóch lat i ani razu nie zerwałem zestaw na dropa :P tzn raz jak sie wbiłem w cumę i ostatnio jak podbierałem okonia .... mam już kilka gumek które mają już ponad rok :) niestety większość się nie ostała bo za bardzo je sandacze zmasakrowały :P z resztą te co mi zostały też już do pięknych nie należą ale są łowne:D ... hmmm a co do pięknych przynęt heheh dobrze że za marzenia nie idzie się siedzieć :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Gość pyramidhead
Napisano

No właśnie też tak sie zastanawiam :) paczka to 20 sztuk!! Takiego interesu to bym nie przerobił :P

Napisano

Ja jezeli łowie to koło dworca bo tam mam najblizej dosłownie kilka kroków.I nie wazne jak bym nie łowił to zawsze albo jakąś line z dna zachacze albo czyjas zerwana plecionke :mad: wieksze gumy pakowane sa po 8 -10 sztuk tylko te drobne sa po 20

Napisano
jak mucha to to nie wygląda bardziej jak skorek
to przypomina larwe ważki lub widelnice

to jest ten wasz sekret regalicy :wink:

to jakas wesz znienawidaona przez ryby bo nachodzi im gniazda i wcina ikre

Napisano

Nie wiem dlaczego uważacie, że to brzydki robak. Wydaje się bardzo sympatyczny, ładny i przede wszystkim naturalny, jak żywy !

Napisano

Witam wszystkich niedawno zarejestrowałem sie na forum,choc przegladam je juz od ponad roku i ostatnio wziałem porządne sie za wedkowanie i pojechałem nad zabnice na regalice i totalna lipa przez 4 godziny,tam spedzone miałem 4 krapiki 10-25 cm i plaga jazgarów, doszedłęm do wniąsku ze ryba stoi jakies minimum 80-100 metrów( 2 kolesi z łódki wyciagneło 4 sandacze kazdy minimum 60 cm ) od brzegu czyli po za zasiegiem rzutu, moze wy polecicie jakies łowisko leszczy lub sandaczy (2 rybki na które planuje kada wyprawe) mam pozwolenia spółdzielni regalica odra nr 3 i 4 dziekuje za wszelką pomoc :)

Napisano
moze wy polecicie jakies łowisko

zapytaj kolegi pyramidhead(kilka postow wyzej) o miejsce gdzie mielismy narade na ostatnim wypadzie na regalice bo ja nie znam tych okolic.siedzialy tam dziadki pod mostem i wyciagali ladne rybki.

Gość pyramidhead
Napisano

To miejsce na moście jest za Ognicą od strony Szczecina, kierunek Krajnik - łapali płocie nad rzeką Różycą, a coś mi się zdaje, że to miejsce to są wody PZW. kaczyyy wiem, że leszcze trzaskają w Dębcach, Żabnicy, Widuchowej, Ognicy, Krajniku i Zatoni, ale sam musisz to sprawdzić.

Napisano

ja chce pojechać najpierw nad gryfino kanał ale zimny a potem sprawdze regalice koło debkach i mzoe jeszcze zabnice pozdro :) jak 1 h jestem bez zbrania na grunt lub łowie drobniaki to zmieniam mijescówke a macie jakies wskazówki co do łowienia tam ??? i jeszcze raz dzieki za pomoc :):smile:

Napisano

zdaj relację z tych twoich wypraw, oby nie padało.

Żabnica to po drodze z Kanału możesz wpaść :D. Łowiłem tam późnym latem, to na rozwidleniu przy wodzie siedzieliśmy po lewej stronie. Ja mniej wiecej na środku to w nocy sumy (małe do 1 kg...) A w dzień kuzyn łapał ładne płocie a siedział najbardziej na lewo na tej polance. A najbardziej z prawej grunciarze wyciągali leszcze.

Napisano
zdaj relację z tych twoich wypraw, oby nie padało.

Żabnica to po drodze z Kanału możesz wpaść :D. Łowiłem tam późnym latem, to na rozwidleniu przy wodzie siedzieliśmy po lewej stronie. Ja mniej wiecej na środku to w nocy sumy (małe do 1 kg...) A w dzień kuzyn łapał ładne płocie a siedział najbardziej na lewo na tej polance. A najbardziej z prawej grunciarze wyciągali leszcze.

Na Żabnicy byłem ostatni raz w październiku i leszcz brał sporadycznie. Od miejscowych dowiedziałem się, że najlepiej leszcz bierze od czerwca do końca września i to niezłe maciory.

Ja dzisiaj byłem na Regalicy Podjuchy i ogólnie kicha, 2 klenie, 2 duże płocie i 2 niewymiarowe bolenie na białe robaki.

• 3 weeks later...
Gość pyramidhead
Napisano

Na Regalicy wysoki stan wody, więc ogólnie problem ze znalezieniem jakiegoś miejsca. Dzis z Piterem zwiedziliśmy Dębce, Żabnice, Gryfino, Widuchową, Krajnik i Bielinek. Woda ciągnie na maxa, więc wyprawy w tamte rejony nie polecam.

Napisano

Siedzę na poligonie i dopiero jutro wracam do cywilizacji. Niestety od października mam strasznie mało czasu na cokolwiek :???: Być może jak mróz trochę zelżeje to postaram się jeszcze raz podskoczyć na Cegłę ze spinem.

Napisano

no Kocur to wcale nic do pozazdroszczenia :cry: , ale znając życie to nadrobisz stracony czas :wink: .

Panowie nadal ponawiam moje pytanko, co z białorybem i jaki uciąg wody mamy na Cegle :?: