kasko43 Napisano 29 Maja 2011 Share Napisano 29 Maja 2011 Mam takie pytanie. Byłem na nocce i wędkarz mówił o sumach łapanych na Odrze (Regalicy konkretnie). Podał mi on nazwę miejsca i za nic nie mogę sobie teraz przypomnieć. Chodzi o miejsce gdzie spuszczane są ścieki do Odry, prawdopodobnie między Cegielinką a Mostem na A6. Znacie? Ryby stamtąd nie nadają się do jedzenia bo ze ścieku... Nazwa tego miejsca prawdopodobnie potoczna, jest krótka i dźwięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 30 Maja 2011 Share Napisano 30 Maja 2011 jezdzilismy z kumplami tam ze stargardu pociągiem a potem kawałek z buta ale to było 20 lat temu kawał czasu niewiele pamietam tyle że ryba z tamtąd cuchła ale była duża , tam jest jakis skład odpadów schodziliśmy na prawo przed wiaduktem patrząc od stargardu w strone szczecina , było nawet sporo kładek , nie wiem jak teraz jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 30 Maja 2011 Share Napisano 30 Maja 2011 pamiętam że sie spławiały potwory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 30 Maja 2011 Share Napisano 30 Maja 2011 chocia niue jestem peny bo miedzy cegielinką a mostem a6 to kawał wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczyyy Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 Witam proszę napisać czy ktoś był i jak połów, chciałbym sie wybrać na nockę a niewiem czy jest sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał82 Napisano 6 Czerwca 2011 Share Napisano 6 Czerwca 2011 dzisiaj od 4 do 9 z rasówkami, gnojakami i wątrtóbką; wynik: to 2 brania i 2 sumiki po 40 cm, poraszka ale jutro powtórka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 6 Czerwca 2011 Share Napisano 6 Czerwca 2011 spróbuj z małym żywcem albo trupkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał82 Napisano 7 Czerwca 2011 Share Napisano 7 Czerwca 2011 dzisiaj kolejna zasiadka od 4 do 9, efekt to sumik na gnojaki, 4,2 kg i 86 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 7 Czerwca 2011 Share Napisano 7 Czerwca 2011 Na jakich wodach? PZW, RSR czy SUM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał82 Napisano 7 Czerwca 2011 Share Napisano 7 Czerwca 2011 PZW, na wysokości Żydowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreksalek Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 @michal82 Witam Kolege! Lowiles te sumiki na Kanale Kluckim, czy na Regalicy? Nie pytam o konkretna miejscowke, tylko mniej wiecej... Czy mozna tam dojechac samochodem? Pozd. P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał82 Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 na Regalicy, na wysokości jednostki wojskowej, dojazd spoko prawie pod samą wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreksalek Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 to chyba wiem, gdzie mniej więcej... I z samego rańca, powiadasz...? Trza obadać temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał82 Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 dzisiaj wybrałem się od godziny 16 do 21 i wynik to 3 sztuki niestety niewymiarowe, wszystkie na wątrobe drobiową, godzinka spędziłem na spiningu 1 sandacz niestety tez bez wymiaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczyyy Napisano 11 Czerwca 2011 Share Napisano 11 Czerwca 2011 Dzisiaj byłem na regalicy, przy ujściu Cegielinki i po prostu mam dość całego wędkarstwa.Na początku kilku kłusoli z łódek po chwili zauważyli łódź policji to sie zmyli.Kilkanaście minut później ich miejsce upatrzyły sobie 3 łódki spininglistów, rzucali wszędzie i plątali zestawy. Przyjechała policja,sprawdzili jednego wędkarza i pojechali dalej. Kilka minut po policji przyjechały 3 duże samochody z chamami z okolic Piły(10-12 pseudowędkarzy), mieli spory kawałek aby sie rozstawić a i tak weszli pomiędzy wędkarzy tak że przerwa między wędkarzami była mniejsza niż 2 metry, nawet słowo przepraszam nie umieli powiedzieć . Po zwróceniu uwagi to, albo się nie odzywali, albo mówili ze wszyscy tak robią.Nagle jeden z nich zlowił 12-15 cm płotkę rzut o beton i dopiero do siatki Mało tego złowiłem tylko 4 rozpióry (25-30cm) przez prawie 6 godzin .Ludzie co się dzieje z tym wędkarstwem, z roku na rok jestt coraz więcej mięsiarzy,, kłusowników i pseudo wędkarzy.Łowiska które były kilka lat temu świetne, obecnie są w fatalnym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 12 Czerwca 2011 Share Napisano 12 Czerwca 2011 W zeszłym roku cegielinka na betonach też tak wyglądała. Dlatego ja jakbym tam jechał to łowię z brzegu od ulicy łozowej bodajże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artone Napisano 12 Czerwca 2011 Share Napisano 12 Czerwca 2011 dzisiejszy wypad w okolicach cegły nie należał do najlepszych - cisza w eterze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał82 Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 dzisiejsza zasiadka na leszcza zakończyła się nie oczekiwanie dobrze, z piętnastu sztuk zabrałem 3 które po oczyszczeniu ważyły 6,8 kg. ale miny innych "wędkarzy" widzocych jak wypuszczam reszte 12, WIDOK BEZCENNY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal o. Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 to na cegle? bo w weekend jedna wielka lipa, pare krąpi, rozpiory, na rosowki jakies sumiki 30cm Gratuluje polowu, oby w weekend tak braly Apropo wypuszczania - niektore dziadki sie dziwnie patrza nawet jak wypuszczam krąpie - "panie, co on, za mały?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał82 Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 to na cegle? nie, na wysokości jednostki wojskowej w podjuchach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał82 Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 coś zaczyna się ruszać w naszych wodach, dzisiaj 11 leszczy około kilograma, 2 po 2 kilo, jeden sumik, karaś i węgorz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczyyy Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 Dzięki za odpowiedz i napisz w jakich godzinach tam łowiłeś ???ja w tym roku jedyną 2 kg leszcza złowiłem na wyspie puckiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał82 Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 w jakich godzinach tam łowiłeś byłem od 4 do 10 rano, ale najlepsze brania były dopiero po godzinie 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreksalek Napisano 16 Czerwca 2011 Share Napisano 16 Czerwca 2011 Michal82, bylem w weekend z synem na mostkach w podjuchach. Jedyne miejsce w okolicach jednostki, do jakiego udalo mi sie w miare dojechac samochodem... Patrzac od mostu kolo stacji kolejowej/skladu weglowego po prawej stronie. Pod samym mostem kolejowym same zaczepy... masakra doslownie. Po lewej od mostu jakies garaze i brama... kicha... W jaka ulice wjezdzasz z ul Szklanej? Na mostkach po poludniu troche sie ruszylo. ok. 10 leszkow, najwiekszy 1.5 kg. tylko na dendrobene. Im wiekszy robal, tym wieksza ryba... Sumik sie zaden nie nadarzyl... Oczywiscie bylo tez kilka krapi i rozpiorow... Generalnie fajna zabawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał82 Napisano 16 Czerwca 2011 Share Napisano 16 Czerwca 2011 piotreksalek, żeby dojechać do tego miejsca musiał byś jechać od strony Żydowiec. To jest od składu węglowego w lewo. Trzeba wjechać w uliczke prowadzącą do dawnego wiskordu, za torami w prawo i 2 w lewo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi