jmk81 Napisano 27 Maja 2010 Share Napisano 27 Maja 2010 Damianxtx nie wiesz czy na Wiórach można nęcić samymi robakami? Czy i taka możliwość jest zabroniona? To ja się wypowiem. Z tego co ja się orientuję, to na zawodach na zalewie w Brodach można używać gliny z robalami ale bez żadnych zapachów. Sądzę że na Wiórach jest tak samo bo to "bratni" zakaz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 27 Maja 2010 Autor Share Napisano 27 Maja 2010 Nie mam pojęcia, a co do tego zakazu to nadal go nie rozumiem czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzyś xD Napisano 28 Maja 2010 Share Napisano 28 Maja 2010 Na spinning beton, wczoraj koledzy z klubu byli i na bankowych miejscówkach nawet puknięcia nie było, woda jest spora na zalewie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 28 Maja 2010 Share Napisano 28 Maja 2010 Nie mam pojęcia, a co do tego zakazu to nadal go nie rozumiem czemu? To wymysł RZGW Warszawa... PZW Kielce aby nie stracić tych zbiorników musiał się dostosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
logankkk Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 Bez nęcenia na takiej dużej wodzie (ze skromną populacją ryb) raczej sukcesu się nie odniesie. W tym roku wpadam raz na tydzień lub dwa z bacikiem albo odległościówką. Nęcę bardzo skromnie "spod biodra" Słabiutko rybka bierze. Małych płoci bez liku ale większych niewiele. Kilka razy weszły mi klenie nawet ładne. Trzeba niestety stosować partyzantkę Bez nęcenia nie połowisz. Zastanawiam się kiedy wejdzie w życie zakaz stosowania haczyków. Pozdrawiam oraz połamania kijków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiano599 Napisano 13 Października 2010 Share Napisano 13 Października 2010 witam jak wyglada sytuacja na wiórach w tym czasie?? Slyszalem ze dobre wyniki na szczupaka?? Ja dalej niewiem z ktorej strony zbiornika najlepiej sie wybrać na spinning albo z zywcem na szczupaka? Jakby ktos pomogł bede wdzieczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czmiel_t Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 Byłem na Wiórach pierwszy raz w życiu z łodzią w zeszłą sobotę od strony Bukówki, płynąłem w stronę Pokrzywnicy. Było kilka osób z żywcami. Spinningowałem wydaje mi się w ciekawych miejscówkach ale niestety nie było nawet pobicia, do tego zerwałem 2 fajne woblery. Pogoda niestety nie sprzyjała bo wiało tak mocno, że nie było zupełnie kontroli nad przynętą :/ Jest tam kilka niezłych spadków, np. z 1m na 8m na doległości ok. 5m! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maju Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 A jak tam z białą rybą na Wiórach, dzieje się coś czy lipa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
logankkk Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Doskonale bierze płoć lecz niestety bardzo mała (15 - 18 cm). Leszcz zupełnie przestał. Przynajmniej ja już żadnego nie trafiłem od 3 tygodni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czmiel_t Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Gdzie tam się najlepiej ustawić na szczupaka z łodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
logankkk Napisano 3 Grudnia 2010 Share Napisano 3 Grudnia 2010 Czytałem na stronie okręgu o ograniczeniach na rok 2011. Znowu jest zakaz nęcenia na Wiórach i Brodach. To jest zakaz "dożywotni"? Pod koniec jesieni krążyły informacje że w przyszłym sezonie zakazu już nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 3 Grudnia 2010 Share Napisano 3 Grudnia 2010 Ja słyszałem już wcześniej, że jak na razie RZGW jest nieugięte i nic nie zapowiada zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 27 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2010 bez sensu jest ten zakaz z czego widziałem to i tak każdy nęci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 Hmm czy ja wiem. Teraz na odcinku kilometra można nie spotkać żadnego wędkarza, a kiedyś ciężko było znaleźć miejsce. Więc nawet jak z tych, którzy łowią każdy zanęci, to są to o wiele mniejsze ilości wrzucane do wody niż kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 28 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2010 Na wiórach rzeczywiście pustki ale tam nigdy nie miałem problemów ze znalezieniem miejsca. Natomiast jesienią byłem raz na Brodach to miałem spore problemy ze znalezieniem miejsca. O ile sie nie myle było to 10=11 listopad.W sumie to można tłumaczyć pogonią za drapieżnikiem bo chyba w tym okresie zostało wpuszczone coś ryby bo nie wierze ze nagle wróciła taka presja na to łowisko.Fakt ilości wrzucanej zanęty są o wiele mniejsze ale czy w ciągu tych 2 lat zmieniło się coś na tych zbiornikach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 29 Grudnia 2010 Share Napisano 29 Grudnia 2010 Na Brodach taka presja na drapieżniki jest już drugi rok. Czy to przez zarybienia, czy nie to trudno mi powiedzieć. A co do zielenienia wody to w tym roku zakwit trwał dużo krócej. Tyle, że przeszły chyba ze 3 fale powodziowe które wszystko spłukiwały, więc to może przez to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 30 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2010 Na pewno po zarybieniu sie zwiększa. Problem z zakwitem wody to nie tylko Brody ale wszystkie zalewy powyżej tego zalewu czyli pasternik w Starachowicach gdzie jednak tyle zanęty nie jest wrzucane co na Brodach i dość nowy zalew w Wąchocku(ten zalew to dla mnie jakaś pomyłka ) można też dodać rejów co prawda na Kamionce ale wpada do Kamienej. Wiec nie sądzę ze zanęta ma aż tak duży wpływ na ten zakwit. Zresztą dawałem gdzieś na forum artykuł odnośnie tego chorego zakazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisuxx Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Był już ktoś ostatnio na zbiorniku ?? Da się połapać czy nie za bardzo ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 9 Kwietnia 2011 Share Napisano 9 Kwietnia 2011 Na cofce od wpływu Pokrzywianki na spławik łowili płocie. Podobno tłok był taki, że ciężko było miejsce znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmk81 Napisano 9 Kwietnia 2011 Share Napisano 9 Kwietnia 2011 tak, też tam byłem. Zaczepów od groma a płoci dużo ale w wymiarze 10-25 cm... Płoć 28cm to już był rekord, ludzie po 50szt brali do domu takich ledwo ponad wymiar.... RZEŹ po prostu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Nie ma to jak zjesc sobie 50plotek.... A potem ludzie sie dziwia ze nie ma wiekszych ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Ale tak jest przecież co roku o tej porze. Łapią ile wlezie a jak się już nie mieści to to dzwonią do szwagra co by kombikiem przyjechał. Qrestwo i makabra! Wszyscy o tym wiedzą i nikt nic nie robi..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisuxx Napisano 11 Kwietnia 2011 Share Napisano 11 Kwietnia 2011 no niestety tak to już jest a potem się rybacy dziwią że niema co łapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzyś xD Napisano 1 Czerwca 2011 Share Napisano 1 Czerwca 2011 Byłem dziś od 13 do prawie 20, czyli 7 godzin pływania pontonem we dwóch i porażka, naprawdę było bardzo źle, kolega 3 szczupaki wersja akwariowa + kilka okonków mniejszych niż dłoń i dużo niezaciętych brań (okonki 10 cm atakowały gumkę 5cm...) a ja? ja jeszcze gorzej same małe okonki... Opłynęliśmy dużą część zbiornika, próbowaliśmy przeróżnie łowić, szorowanie po dnie, opad + agresywny opad agresywna piła łowienie w toni woblerami no kurde długo by wymieniac. Następnym razem jadę na brody, przynajmniej nie będę się wkurzał zaczepami. Reasumując szkoda, że na wiórach nie ma sandaczy, wtedy bym się nie zastanawiał tylko zawsze jeździł na wióry, bo po prostu nie ma tam ludzi, woda jest czysta a widoki zniewalające. Ale póki co będę wybierał brody pomimo wszystkich minusów... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czmiel_t Napisano 2 Czerwca 2011 Share Napisano 2 Czerwca 2011 To daj znać jak wyniki na Brodach bo sam niedługo będę chciał wybrać się z łódką i może skoczę na Brody, w tamtym roku byłem na Wiórach i porażka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi