Krzyś xD Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 Jakoś narazie brody odpuszczam i walczę z wiórkami, ale niezbyt mi to idzie ostatnio dużo okoni dłoniaków parę niedużych szczupłych 7 godzin pływania i nic Koledzy z O-ca podobnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzyś xD Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Panowie oraz Panie jak z efektami w tym roku na wiórach? połapaliście coś większego z drapieżników? Ja 13,14,15 oraz 20 21 byłem na wiórach pod namiotem, pływałem po całych wiórach i naprawdę tęsknie już za Wisłą. Na szczęście w Zawichoście jest już 290 i trzeba ruszyć na królową Polskich rzek. Wracając do Wiór, złapałem dużo okoni palczaków półtorapalcowników i dłoniaków Szczupaki to totalna porażka! złowiłem ok 5-7 w wymiarze do 35cm Tłok jak na wióry był duży, coraz więcej łódek pontonów kajaków i..... skuterów... Czyli zasadniczo ryb łapać nie umiem, przynęt wyrwałem za jakąś stówkę pomimo łapania z plecionką... ale za to znalazłem około 20 spławików żywcowych na niedostępnych brzegach, mam już ich niezłą stertę. Na szczęście pogoda dopisała, kiełbasa smakowała a widoki zachwycały. Jak u was )))??? ps. Wg. mnie zbiornik wióry może kiedyś będzie ciekawym łowiskiem, póki co odradzam tym co jadą po ryby a nie na ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czmiel_t Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Nie byłem na Wiórach i po tym co piszesz raczej się nie wybiorę. Na starorzeczach Wisły w Koloni Nadwiślańskiej biorą piękne płocie więc wolę tam jeździć na tą chwilę. Jesienią przyatakuję jeszcze Brody z łódki ze spinem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieniuphy Napisano 27 Sierpnia 2011 Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Witam, ja parę dni temu z brzegu kilkanaście okoni 13-24 cm, jeden szczupaczek ze 30cm, jeden podobnych rozmiarów się spiął + jedna obcinka twisterka. Coś w tym roku bryndza straszna, w zeszłym okonie brały nieźle w 2 połowie sierpnia, nie powiem... A co do szczupaka, to presja jest niesamowita, w weekend kilkanaście łódek naliczyłem z brzegu stojąc w jednym miejscu, wszyscy czeszą wodę grubszymi przynętami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
G!zmo Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 Mój ojciec wczoraj był ze znajomymi na Wiórach w okolicach rzeczki, łapali na korki i spina efektem tych połowów był 3 przeciętne garbuski i jedna obcinka troka. Ludzi podobno sporo i większość siedzi za drapieżnikiem z żywcami ale z tego co z nimi rozmawiali również bez skutecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 Ostatnie 2 wypady i tylko kilka małych okonków. A szczupaki widywałem tylko u sasiadów, ale same pojedyncze sztuki a łódek tyle ze nie ma gdzie pływac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 5 Września 2012 Autor Share Napisano 5 Września 2012 Witam Nie wiecie jak się ma sprawa z sandaczem na wiórach? Warto tam się w ogóle na coś teraz wybierać bo dość dawno tam nie bylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazyloss Napisano 5 Września 2012 Share Napisano 5 Września 2012 WitamNie wiecie jak się ma sprawa z sandaczem na wiórach? Warto tam się w ogóle na coś teraz wybierać bo dość dawno tam nie bylem ostatnio same okoniowe palczaki, szczupak też coś kiepsko, a kolesie z brzegu mieli problem ze złowieniem płotki sandacz to raczej przypadek, populacja znikoma z rzeki, brak zarybień tym gatunkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieniuphy Napisano 7 Lutego 2014 Share Napisano 7 Lutego 2014 Witam kolegów, czy ktoś coś walczył ostatnio na Wiórach spod lodu? Jeśli tak to z jakim wynikiem? Polecacie może jakieś miejsca na zbiorniku, gdzie można się spodziewać zimowych okoni? Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 7 Lutego 2014 Share Napisano 7 Lutego 2014 Z tymi wiórami to krąży tyle przeróżnych opinii, że z czasem człowiek zaczyna się gubić... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 7 Lutego 2014 Share Napisano 7 Lutego 2014 Jak to z rybami, raz biorą a raz nie znajomy był w zeszły weekend i złowił kilka okoni, dwa ponad 35cm także całkiem nieźle. Nie pytałem o szczegóły połowu, bo jakoś nie ciągnie mnie na Wióry zimą, straszne parcie na mięso a nie lubie łowić w takich warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieniuphy Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 Ja uderzam jutro z ojcem, to zdam relację. Naszykowałem jedną wędeczkę na mormyszkę, drugą na błystkę, ojciec w zapasie ma jeszcze spławikóweczki także zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieniuphy Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 Dziś od 7:30 do 13:00 - ja 20 okoni, ojciec na zero:) Niestety wszystkie w przedziale 10-15cm... Nie robiło różnicy, gdzie posyłałem mormyszkę - czy to w samym korycie czy na płaskim blacie - wszędzie brały takie same.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzielny Dzielny wędkarz Napisano 29 Września 2019 Share Napisano 29 Września 2019 Witam. Czy ktoś w tym roku (2019), łapał sandacze i szczupaki. I może polecić które miejsca wybierać? I gdzie na spławik na lina lub karpia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi