x_X Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 zobacz jaka ma szpule i chyba dlatego jest taka jego waga , jednak wezme TD , albo cos droszego szukam nadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pi Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 zobacz jaka ma szpule i chyba dlatego jest taka jego waga , jednak wezme TD , albo cos droszego szukam nadal http://www.wcwi.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=3011&Itemid=104 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marewel Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Tierra to najtansza Td,wiec nie ma co oczekiwac cudów. Rok temu z przesylka wychodzila jakies 220zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asta Napisano 2 Maja 2009 Share Napisano 2 Maja 2009 pflueger medalist vs okuma epix pro fd vs team dragon 9xxx Mam dylemat, ktory z tych kolowrotkow wybrac. Przeznaczenie to spinning do 30 g. Medalist podobno bardzo udany, ale i bardzo malo opinii na jego temat(pflueger jest jeszcze malo popularny w Polsce). Rozmiar 35(170m/0.25mm) jest dosc ciezki - 350g. Team dragon wiadomo klon ryobi tylko na ile udany ? No i epix o ktorym sporo czytalem, ale kraza rozne komentarze. Co doradzacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zambo Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 Ja bym doradził Pfluegera. Bardzo dobra i niedoceniona marka w Polsce. Miałem przez jakiś czas jeden młynek tej firmy i byłem z niego bardzo zadowlony. Z tego co wiem model medalist jest świetny. Złej opinii o nim jeszcze nie słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marewel Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 Ja bym doradził Pfluegera Ja raczej tez,mialem najtanszego Pfluegera i najlepszy sprzecik w tej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asta Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 Moj wybor pokrywa sie z waszymi propozycjami wybor padl na pfluegera medalist. Jakos od poczatku bylem najbardziej zainteresowany ta maszynka. Szukalem usilnie jakichs opinii, znalazlem choc wiecej na forach zagranicznych i byly zdecydowanie pozytywne. Oby w moim przypadku bylo podobnie... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymonex Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 Witam kupiłem sobie 2 sezony temu wędzisko Jaxona 2.4m 10-40g, jestem z niego zadowolony na szczupaki jest w sam raz Ale problem mam z kołowrotkiem aktualnie posiadam Jacon penax pxl 300 do łowienia na grunt jest super ale do spinningu mi się nie za bardzo podoba jest ciężki i za duży, hamulec lekko przycina. Prosiłbym o pomoc w wyprze jakiegoś mniejszego przede wszystkim kręciołka pod moje wędzisko, wydaje mi się że dobry byłby z przednim hamulcem ale nie mi to oceniać Cena niestety tylko do 300zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 Po pierwsze przeczytaj sobie ten temat; http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=3422 To co mi tak na szybko przychodzi do głowy to Ryobi Zauber , na allegro dostaniesz go w tej cenie wraz z szpula zapasową {którą normalnie w tym m.in. modelu nabywa się oddzielnie} lecz nie jest to tytan wytrzymałości Pooglądaj jeszcze jakiegoś Pflueger'a lub Okuma wydaje mi się że dobry byłby z przednim hamulcem ale nie mi to oceniać Jasne ,że dobry by był i Tobie to oceniać bo to ty będziesz na niego łowił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymonex Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 Dzięki za odpowiedź trochę się zagapiłem że nie szukałem innego tematu :/ Poczytam jeszcze ten co mi podałeś. Znajomy ma zaubera i nie narzeka. Ale wolałem się jeszcze dopytać bo zawsze wiadomo że opinia 10 a 1 na większe znaczenie Mi tytan wytrzymałości nie jest potrzebny na rybki jeżdżę średni 2 razy w tygodniu więc taki powinien mi wystarczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymonex Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 Witam kupiłem sobie 2 sezony temu wędzisko Jaxona 2.4m 10-40g, jestem z niego zadowolony na szczupaki jest w sam raz Ale problem mam z kołowrotkiem aktualnie posiadam Jacon penax pxl 300 do łowienia na grunt jest super ale do spinningu mi się nie za bardzo podoba jest ciężki i za duży, hamulec lekko przycina. Prosiłbym o pomoc w wyprze jakiegoś mniejszego przede wszystkim kręciołka pod moje wędzisko, wydaje mi się że dobry byłby z przednim hamulcem ale nie mi to oceniać Cena niestety tylko do 300zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 Szymonex, moim zdaniem do 300 PLN nie kupisz nic lepszego niż Ryobi Zauber lub jego klony - Spro: Blu Arc, Red Arc, Black Arc. Team Dragon itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 Ryobi Zauber lub jego klony - Spro: Blu Arc, Red Arc, Black Arc. Team Dragon itp.malutkie sprostowanie zauber, red, blue, i jeszcze penn affinity to ta sama konstrukcja.reszta typu team dragon, byron alice to już niższy model - ryobi excia, black arc, blue 700 to też jakieś tańsze pochodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławomirJ Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 malutkie sprostowanie zauber, red, blue, i jeszcze penn affinity to ta sama konstrukcja.reszta typu team dragon, byron alice to już niższy model - ryobi excia, black arc, blue 700 to też jakieś tańsze pochodne. Dokładnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymonex Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 SławomirJ, ten czerwony kołowrotek to jaki to jest dokładnie model ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 Czyli najlepiej zamawiać, RYOBI ZAUBER 3000 ?:http://allegro.pl/item1033665960_ryobi_zauber_3000_szpula_wysylka_kurier.html#gallery nom o ile jesteś pewny tej korbki to w sumie tak, za tą samą kasę masz red arca - choć nie powiem Ci czy lepszy, nie wiem i się tym nie kierowałem.aha, nie wiem czy 30 nie będzie trochę przymały do Jaxona 2.4m 10-40g choć jak nie orasz często to pewnie będzie oki. zresztą 40 też poza szpulą i ew. rotorem większa nie jest, jedynie mieści absurdalne ilości linki..kołowrotek duży nie jest, na zdj. akurat przy odległościówce lub czasem jakiś spining max 5-25g czy sporadycznie jakaś lekka gruntóweczka. fotka porównawcza z daiwą 2500R(rotor2500 korpus z 3000) śr. szpuli w obu przypadkach jakieś 48mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymonex Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 Aha już wiem dziękuje wam chyba się zdecyduje na spro red arc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 SławomirJ, ten czerwony kołowrotek to jaki to jest dokładnie model ? Spro Red Arc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 Mały OT ze strony administracji Damian21, widzę że jesteś posiadaczem Daiwy Bradia. Jak wrażenia? Gdzie kupowałeś? I dlaczego tak drogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 Szymonex, rozmiar 10100 czy 10200 jest na pewno za mały (dostałem priv z takimi rozmiarami) Damian21, widzę że jesteś posiadaczem Daiwy Bradia. Jak wrażenia? Gdzie kupowałeś? I dlaczego tak drogo? a skąd założenie że drogo ? kręcę od niedługiego czasu to cóż więcej mogę napisać że jestem zadowolony z jego pracy jak za te pieniądze. niby ekonomiczna wersja certate.. czy ja wiem, kołowrotek jeden z wielu także myślę że bardzo dłuuugo pokręci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymonex Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 czyli rozmiar najlepszy jaki będzie ? 10400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 czyli rozmiar najlepszy jaki będzie ? 10400raczej tak. może i ten 10300 nawet nie wiem czy jest jakaś wyraźna różnica wielkości(chodzi o korpus) w zasadzie do 300pln się jeszcze opłaca, ten zauber też jest sprawdzoną konstrukcją.affinityod penna nawet nie szukaj bo ci włosy powypadają jak cenę zobaczysz, a to raczej to samo.. możesz sprowadzić w przyzwoitej cenie ale to się chyba mija z celem skoro masz ww. na rynku. artech, i jak tam w końcu chyba zajechałeś tego red arca, ile posłużył ? ale przecież nie każdy jest typowym spiningistą który często i raczej wyłącznie orze, bilans ceny/użyteczności myślę wypadł korzystnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymonex Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 ja ogólnie tylko spinninguje od 2 lat i czasem na spławik albo grunt rzucę Kiedyś tylko na spławik działałem ale jak napisałem od 2 lat próbuję się w spinning wkręcić na poważnie. A głównie na rybki to od maja do października chodzę. Rekordów spinningowych nie mam głównie tylko szczupaki. Rekord 62cm na starorzeczu wisły. Od 2 do 3 razy w tyg udaje mi się na 2h skoczyć nad wodę chyba że w niedziele to pół dnia posiedzę Dziękuje wam za rady i mam nadzieję że niedługo jakieś piękne zdjęcie z połowów wrzucę na forum. I oczywiście życzę jak najlepszych połowów w tym sezonie Dla mnie sezon się 2tyg temu zaczął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 artech, i jak tam w końcu chyba zajechałeś tego red arca, ile posłużył ? ale przecież nie każdy jest typowym spiningistą który często i raczej wyłącznie orze, bilans ceny/użyteczności myślę wypadł korzystnie Red Arca używałem przez dwa sezony i sprzedałem przed zajechaniem. Jak już pisałem w tej cenie trudno znaleźć lepszą propozycję, jednak swoje wady ma Teraz zostałem w sumie bez kołowrotka "głównego". Na razie jadę na dwóch Okumach Epix Pro, 20 i 30. Też całkiem fajne kołowrotki ja za tą kasę. Niestety mają wąskie szpule i do dalekich rzutów się nie nadają. Przymierzam się teraz do Daiwy w rozmiarze 3000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 Przymierzam się teraz do Daiwy w rozmiarze 3000.to Ci powiem że ta ma identyczny korpus jak 2500R, ta mniejszy rotor i szpulę mniej więcej taką jak red arc 10300 mieści ponoć 150m/0,28mm czyli sporo, do cieńszych linek podkładu trzeba nawinąć ale to niewielki problem.także mocy więcej nie uzyskasz, troszkę większa średnica szpuli pod kątem nawoju może kosztem dodatkowych 30g i to chyba na tyle. aha, ze znalezieniem zapasowej szpuli która by się opłacała jest problem - dla tego nabyłem tegoż red arca, mam dwie i to taniej nie licząc kołowrotka który nie jest zły ale nadal szukam szpulki i to tylko kwestia czasu aż zamiennik się znajdzie. prawie wszystko z "real four" pasuje no ale taka ze sklepu od exista http://www.allegro.pl/item1008048841_szpula_oryginalna_daiwa_exist_2506_2508_2508r.html to chyba nie na moją kieszeń z certate choć o połowę(300pln) - to też tania nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi