muddi Napisano 9 Listopada 2005 Napisano 9 Listopada 2005 Witam! Jestem poczatkujacym wedkarzem i prosze o rade. Co sadzicie i czy warto kupic wedzisko Konger Tiger Cross Max, a do tego kołowrotek Shimano Alivio 2500FA?
Gość Bartosz Napisano 22 Listopada 2005 Napisano 22 Listopada 2005 Witam! Nie wiem co prawda jak sie ma polaczenie tego kolowrotka z akurat tym wedziskiem ale moge z palna swiadomoscia polecic Ci kolowrotek Shimano Alivio 2500FA. Mam ten kolowrotek ponad rok i jest naprawde swietny! Po prostu tym modelem shimano udowodnilo ze jednak mozna wyprodukowac cos dobrego za niewielkie pieniadze! Pozdrawiam!
muddi Napisano 22 Listopada 2005 Autor Napisano 22 Listopada 2005 Wielkie dzieki! Pewnie kupie ten kolowrotek. Tylko co z tym wedziskiem?
camel77 Napisano 27 Października 2006 Napisano 27 Października 2006 Witam Chciałem się wam pochwalić swoją nową wędką AIR COBRA SPIN KONGER 270L Jej waga to 175 g. ciężar wyżutu to 5-25 g. Wędka jest leciutka, bardzo fajnie sie nią rzuca. Jest giętka ale nie do przesady. Polecam ją bardzo cena około 110 zł.
cardamon Napisano 27 Maja 2007 Napisano 27 Maja 2007 w piatek kupiłem ww. wędziko niestety dzis na łowisku okazało się że coś jest nie tak, pierwsza szpula z catany, żyłka postrzępiona masakrycznie po 8 rzutach, żyłka Alibi 0,16, na zapasowej Crokodylek Jaxona 0,20 porzucałem 3 raz i się wściekłem bo to samo kuuuuuuuuuuuu ... de !! patrze na przelotki, w trzeciej od góry wewnętrzny pierścień wyszczerbiony i ostry jak brzytwa, juz by lepiej było jakby sama ramka była, i teraz BIG problem, nie wydziałem w sklepie czy byłajuz uszkodzona czy nie bo nie oglądałem wszystkich przelotek, mam kartę gwarancyjną i wyciąg z katy płatniczej, nie spieli szczywaczem paragonu i przypadkowo wywaliłem go z innymi reklamówkami :( czy uznają mi gwarancje ?? dam sobie ręke uciąć że niczym nie uderzyłem zresztą przelotka prosta i okrągła, żywica nie popękana splot nie tknięty, jeżeli tak to spodziewać sie wymiany przelotki ? całego kija ? jeżeli nie to czy mogę wymienić sam pierścień wewnętrzny we własnym zakresie ? ( jaki klej, co i jak ??) zmartwoiny i nerwowy kuba pozdrawiam
Homegeon Napisano 27 Maja 2007 Napisano 27 Maja 2007 jak nie masz paragonu będzie kiepsko ale mimo wszystko idź i spróbuj reklamować. tylko trzymaj się wersji że zobaczyłeś to dopiero w domu po zakupie.
stocha Napisano 27 Maja 2007 Napisano 27 Maja 2007 No to masz problem cardamon bo z tego co wiem to raczej gwarancij Ci nie uznają jeżeli nie masz paragonu.Sam zebys ta przelotke kleil to tez odradzam bo nigdy nie wiadomo jak Ci to wyjdzie.Najprosciej bedzie jezeli pojdziesz do jakiegos serwisu wedkarskiego lub sklepu gdzie naprawiaja wedki,wydaje mi sie ze za jedna przelotke zaplacisz ok.10-15zl:)
keri Napisano 27 Maja 2007 Napisano 27 Maja 2007 cardamon, Najwazniejsze ze masz karte gwarancyjną no i wyciąg z katy płatniczej. Karzdy sklep ma obowiązek przechowywania kopii transakcji /paragonu/ tak wiec udaj sie z kijem i dokumentami jakie masz, pogadaj w sklepie to Ci uznają na podstawie kopii jaką posiadają chyba ze sklep będzie "nie przyjazny" i nie udostępni kopii. Radził bym abyś sam na gwarancji nic nie robił z tą przelotką, jak bu cos sie wydarzyło później z kijem to na pewno reklamacji nikt ci nie uzna.
cardamon Napisano 5 Czerwca 2007 Napisano 5 Czerwca 2007 paragon się znalazł, wędka poszła na gwarancję, szkoda tylko że przed tym weekendem jej nie dostane ps. dziś oglądałem w tym samym sklepie 6 róznych spinów, w jednym mikado zgięta mocno przelotka, w pierwszym balzer'a wyszczerbiona przelotka, w drugim balzer'a fabrycznie nieosiowo ustawiona ostatnia przelotka na szczytówce o jakieś 45 stopni przekręcona, aż nóż sie w kieszeni człowiekowi otwiera, niby dobre firmy a takie g...no sprzedają za 150-250 zł
artech Napisano 5 Czerwca 2007 Napisano 5 Czerwca 2007 aż nóż sie w kieszeni człowiekowi otwiera, niby dobre firmy a takie g...no sprzedają za 150-250 zł Niekoniecznie, czasami to wina transportu, przechowywania no i samych sprzedawców że takie buble na sklep biorą.
cardamon Napisano 6 Czerwca 2007 Napisano 6 Czerwca 2007 pozytywnie mnie w sklepie zaskoczyli, wędka poszła do producenta na wymiane gwarancyjną , a dostałem inną za dopłatą :> długi weekend zapowiada się z Dragonem bardzo obiecująco pozdro i zimne piwko dla Was
jaross Napisano 6 Czerwca 2007 Napisano 6 Czerwca 2007 cardamon, a jaka teraz masz wedke na jaka zamieniłes
cardamon Napisano 8 Czerwca 2007 Napisano 8 Czerwca 2007 cardamon, a jaka teraz masz wedke na jaka zamieniłes Dragon Mystery XT Ultra Light 2.70 m CW 2-15, świetne wykonane wędzisko jak za tą cene, dół ma blanki o dużej średnicy = bardzo sztywne a góra nader czuła jak dla początkującego złomiarza :> w czoraj pierwsze 2 okonie wytargałem :], jeden mius trzeba przyznać, z Cataną 2500 FA konger był lepiej wyważony Konger kosztował 135 a Dragon 139 (dopłaty 4zł ) i nie ma porównania do poprzednika pozdrawiam
Lary Napisano 11 Czerwca 2007 Napisano 11 Czerwca 2007 Mam pytanie dotyczące mocowania kołowrotka. Jeśli ktoś posiada ten model spiningu dokładnie mam 270 cw.10-30g. i niestety po zamocowaniu kołowrotka ma on pewien luz na uchwycie kołowrotka tzn. kołowrotkiem można w pewnym stopniu obracać w płaszczyźnie poziomej do blanku. Wiem że w przypadku tego modelu o cw 10-40 znajomy miał to samo niewiem czy to wina wedki czy ten model tak ma. Jeśli tak jest to co zróbić by zlikwidować ten luz.
Tomaszek Napisano 11 Czerwca 2007 Napisano 11 Czerwca 2007 Poczytaj moją przygodę z Dragon Millenium Seatrout w temacie "co nowego kupiliście". Tak nie powinno być, a najlepsze co możesz zorbić to oddać tą wędkę.... To oczywiście moje zdanie.
Lary Napisano 11 Czerwca 2007 Napisano 11 Czerwca 2007 No właśnie ja go również nabyłem przez neta i jak zacznę go wymieniać w te i we wte to marny biznes. Kołowrotek po dokreceniu ma luz i już i co tu zrobić (luz na boki)
cardamon Napisano 11 Czerwca 2007 Napisano 11 Czerwca 2007 to normalne że uchwyty na kołowrotki w niektórych wędziskach są weższe, głównie zależy to od średnicy, akurat przez b.krótki okres czasu byłem posiadaczem cross maxxa jigowego i miałem ten sam problem z kołowrotkiem sh catana, mozna coś podłożyć pod stopkę i problem znika, a rozwiazanie na trwałe to polecam taśmę izolacyjną, owinąć kilka warstw i z głowy ps. wedzisko wymieniłem na Dragona z powodu ukruszonego ringu w przelotce i problem znikł (pare tematów niżej jest wątek) pozdro
Tomaszek Napisano 11 Czerwca 2007 Napisano 11 Czerwca 2007 Lary, odmieniaj mówię Ci. Ja też prubowałem uskuteczniać patenty z papierkiem itp. Ale nie po to płacisz za wędkę żeby mieć potem kołowrotek na papierek. A to się wszystko zemści jak na wędce zawiśnie duża ryba - zamiast skupić się na walce z nią będziesz się martwił o papierek i tak się to skończy. Powiem tak - trudno wtopiłeś - nie Ty jeden - ale to nie powód żeby brnąć w to bagno dalej.
Lary Napisano 11 Czerwca 2007 Napisano 11 Czerwca 2007 I tak chyba zrobię bo mnie to strasznie wkurza, nie ma gorszej rzeczy jak niepewny sprzęt.
zanderek Napisano 12 Czerwca 2007 Napisano 12 Czerwca 2007 Wędkuje Tiger cross maxxem tylko że o ciężarze wyrzutu do 18g i nie miałem takiego problemu co więcej znam kilka osób wędkujących tymi wędziskami i też nie narzekają.
drynda Napisano 23 Lipca 2007 Napisano 23 Lipca 2007 również posiadam cross maxa 3-18 gr. i kołowrotek trzyma sie idealnie, co wiecej jestem bardzo zadowolony z tego wedziska, sprawuje sie wysmienicie na okoniach i mniejszych zebaczach, nawet ostatnio z powodu zostawienia odleglosciowki w domu posluzyl mi jako splawikowka na lina ( 30 cm ) i kilka plotek
szwajnus Napisano 10 Sierpnia 2007 Napisano 10 Sierpnia 2007 Mam taki sam problem z Tigerem cross maxem 270cm 7-25 cw kupilem ja 2 czerwca w skepie internetowym i teraz problem,na poczatku prubowalem z tasma izolacyjna itd. Po przeczytaniu tego posta w poniedzialek odsylam wedke,czy ktorys z was ktory odeslal wedke dostal nowa czy mu naprawili czy moze jeszcze nieuwzglednili gwarancji???????
Lary Napisano 10 Sierpnia 2007 Napisano 10 Sierpnia 2007 szwajnus obawiam się że daremne twoje nadzieje. Ja wymieniłem na nową ale problem pozostał na szczęście znalazłem w swoim arsenale kołowrotek z minimalnie szerszą stopką (ale niewiele)
szwajnus Napisano 10 Sierpnia 2007 Napisano 10 Sierpnia 2007 hmmm ale to mocowanie jest wada fabryczna zakladalem wiekszy kolowrotek i tosamo
Lary Napisano 11 Sierpnia 2007 Napisano 11 Sierpnia 2007 Nie kołowrotek większy tylko stopka ma być większ/szersza.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.