Skocz do zawartości
tokarex pontony

Kto łowi w Świnoujsciu ??

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, powiedzcie mi, czy ktoś z was wciągną już Jazia? Podobno można go spotkać w Ś-ciu? Przy okazji jak wygląda sytuacja na jeziorku na końcu ul. Krzywej, tym za działkami przed pasem powodziowym oddzielającym działki od zalewu?

• 2 weeks later...
przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 286
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

witam,jestem nowa i od poczatku tego lata zaczelam łowic,wiec nie bardzo wiem co i jak :) chcialam spytac jakie ryby i gdzie w świnoujściu i okolicy mozna połowic oprocz okoni bo tylko to narazie udało mi sie złowic :)

• 2 months later...
Napisano

Koledzy, czy na Kanale Piastowskim ruszyła się już płoć i okoń? Chciałbym się wybrać ale mam kawałek i nie chciałbym jechać na darmo.

Będę wdzięczny za info.

Napisano
Jak jest na piastowskim to nie wiem, ale w porcie łowią ładnego okonia i płoć, trafia się nawet sandacz.

Kolego, pisząc w porcie które miejsce masz dokładnie na myśli? Przy przeprawie promowej koło dworca?

Napisano

Mam na myśli Wybrzeże Władysława 4, choć myślę, że na piastowskim też jest podobnie. Jakbyś jeszcze trafił stynkę na podrywkę przy Karsiborach to duża szansa na fajny połów.

Napisano

Rozumiem, bo ja w chwili szaleństwa próbowałem porzucać z nabrzeża wschodniego jakieś 30m nad Bielikami w stronę ujścia i w ciągu godziny złapałem jakieś 15 jazgarów, potem się poddałem :)

• 1 month later...
Napisano

Na Władka w okolicach muzeum ładnie idzie gruby okoń. Boczny trok i najchętniej bierze na "raczka". Jak jest na piastowskim niestety nie wiem.

• 3 months later...
Napisano

Wczoraj późnym wieczorem i dzisiaj w ciągu dnia widziałem kilku wędkarzy łowiących w pobliżu "odstawionego" promu Bielik. Czy ktoś może wie co tam "bierze" (jeżeli "bierze")?

• 1 month later...
Napisano

Jak na razie to cieniutko, nawet nie widać zbyt wielu wędkarzy. W niedzielę byłem na Karsiborzu testować nową skorupę i widziałem na ubotach łowili drobnego okonia na bombę.

Napisano

Witam!

morghul napisał/a:

Bomba czyli duży spławik, popularna metoda łowienia okoni na piastowskim i okolicy.

Kolego,jak dokładnie taki zestaw wygląda?

(ciężarek pod spławikiem,może na końcu zestawu)

Napisano

W zasadzie wygląda to jak zestaw do troka bocznego z dwoma hakami plus spławik bombka. Miejscowi robili je kiedyś z jajek niespodzianek więc dość duże a to po to żeby można było daleko rzucić.

• 4 weeks later...
Napisano

Co dzień na łodzi. Jak na razie słabo. Czasami okoń, szczupak też się gdzieś zaszył. Za to śledzia do bólu.

Napisano
Co dzień na łodzi. Jak na razie słabo. Czasami okoń, szczupak też się gdzieś zaszył. Za to śledzia do bólu.

Kolego, a śledzia idzie połowić z brzegu w Świnoujściu? Długo jeszcze będzie czy to już koniec śledziowania będzie?

Napisano

Wiem i widzę jak łowią koło wiatraku, ale lepsze wyniki są ze wschodniego falochronu i z gwiazdobloków, tam trafia się naprawdę tłusty śledzik. Myślę, że to nie jest końcówka dwa dni temu łowili nawet koło orlenu, pewnie szedł na zalew bo mnie trafił się jeden nawet na piastowskim zahaczony na blaszkę.