Omkas Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 Na U-bootach kicha - masa szarpoli... Na Mulniku drobnica - okonek skubie, nawet nie drobnica tylko narybek... szarpaki też są... Dzisiejszy poranny wypad ogólnie do d...py Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 latarnia czyli latarnia morska koło gazoportu a na zachodnim stoi wiatrak czyli Stawa Młyny.chyba ze ja cos pomyliłam....nie wiem jak w tym roku ale ja w tamtym łowiłam tam bez przeszkód,przejazd przez parking przed gazoportem w lewo i do latarni a później pieszo.z tego co widziałam to ludzie chodza tam na spacery wiec wejście jest. Faktycznie masz rację, to ja namieszałem. Możesz rzucić okiem na link http://goo.gl/maps/3VEIy czy to chodzi o ulicę artyleryjską? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilos_90_zsw Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Na mulniku generalnie kicha jeszcze jest, śmigam tam z bacikiem albo odległościówką kilka razy w tygodniu i nie licząc narybku okonia jeszcze nic nadzwyczajnego nie natrafiłęm. Towarzystwa na mulniku co racja to racja nie najciekawsze ale śmigam tam od 3 lat i jeszcze z problemem się nie spotkałem nie licząc psa zacnych panów który na zapach kukurydzy z puszki już nie odejdzie od wędkarza he he. Co do śledzia faktycznie moze ktoś wie czy coś się dzieje, bo chętnie wybrał bym się na niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppaula3 Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 ja jechałam KU MORZU z tego co mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koccis11 Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Na u-bootach byłem ponad 1h. Efekt, to ok 20 okoni do 20cm. Spławik, czerwony robak. Szału nie ma, ale jak na południe, to nie narzekałem. Pojawiło sie sporo wędkarzy, a szarpakowców na szczęście mało. Ponadto przed południem byłem na rozlewiskach na zalewie, ale efekt słabiutki, sam narybek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilos_90_zsw Napisano 3 Kwietnia 2014 Share Napisano 3 Kwietnia 2014 Na mulniku sporo płotek do 25cm po za tym dużo narybku okonia czepiało się na haczyki 12 na bacik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mazi78 Napisano 29 Kwietnia 2014 Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Witam. Dlaczego nikt się nie pochwali, że śledzik bierze w ZSW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarosek Napisano 29 Kwietnia 2014 Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Fakt śledzik jest, dzisiaj z łodzi brał nawet nieźle, choć szału nie było. Jutro rano też lecę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mazi78 Napisano 30 Kwietnia 2014 Share Napisano 30 Kwietnia 2014 Fakt śledzik jest, dzisiaj z łodzi brał nawet nieźle, choć szału nie było. Jutro rano też lecę. Z łodzi w którym miejscu łapiesz? od strony wiatraka czy za falochronem centralnym? Słyszałem że pod śledzikami trafia się dorszyk. Czy mógłbyś to potwierdzić? Mam łódkę 4,3 m z silnikiem 8km i mam pytanko gdzie można się w ZSW blisko ujścia zwodować? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarosek Napisano 30 Kwietnia 2014 Share Napisano 30 Kwietnia 2014 Od strony wiatraka ok 200m od toru wodnego między pierwszą, a drugą pławą. Z dorszykiem nie spotkałem się. Jeżeli chodzi o wodowanie to proponuję marinę na basenie północnym lub JKM cztery wiatry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mazi78 Napisano 30 Kwietnia 2014 Share Napisano 30 Kwietnia 2014 Od strony wiatraka ok 200m od toru wodnego między pierwszą, a drugą pławą. Z dorszykiem nie spotkałem się. Jeżeli chodzi o wodowanie to proponuję marinę na basenie północnym lub JKM cztery wiatry. ok dziękuję. a jak tam dzisiejsze wyniki? czy slip w północnym jest płatny?4 wiatry to przystań powyżej północnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarosek Napisano 30 Kwietnia 2014 Share Napisano 30 Kwietnia 2014 Tak cztery wiatry to jest na końcu jachtowej, a płatne są oba. Dzisiaj rano śledzik był także, zabawa udana. Jutro powtórka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 30 Kwietnia 2014 Share Napisano 30 Kwietnia 2014 Witam, na majówkę wybieram się do Świnoujścia. W wolnej chwili planuję wyskoczyć na lekkiego spina i tu prosiłbym o jakieś wskazówki. Interesują mnie miejsca z dobrym dojazdem i dojściem do brzegu, gdzie będę mógł porzucać mając pozwolenie SUMowskie. Nie chodzi mi o Wasze sekretne miejscówki gdzie na pewno złapię okonia z piątką z przodu (chociaż gdyby takie wskazówki się pojawiły... ), ale o jakieś miejsce, gdzie mogę spędzić pół godzinki i porzucać. Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duchu6633 Napisano 6 Maja 2014 Share Napisano 6 Maja 2014 jak tam na mulniku ktoś był? Coś się tam dzieje ciekawego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilos_90_zsw Napisano 7 Maja 2014 Share Napisano 7 Maja 2014 Witam serdecznie, mulnik pełen płotek i uklejek, małe okonki czepiają się drobnych haczyków. Zaobserwowałem również że szczupaczki podchodzą bardzo blisko brzegu myśle że spinningiści mają szanse na coś ładnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duchu6633 Napisano 9 Maja 2014 Share Napisano 9 Maja 2014 byłem z dwa dni temu na mulniku za szczupaczkiem od 19 do 21.30 i niestety nic spiningowałem rozmawiałem też z gościem co tolingował i też nic więc to chyba jeszcze nie ten czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilos_90_zsw Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Witam, w niedziele doszłym mnie słuchy że na mulniku już padają pierwsze szczupaczki. W sobote widziałem osobiście jak facet wyciągnął szczupaka ze 2kg, po za tym brzydka pogoda zniecheca do połowów. Mam pytanko czy ktoś się orientuje czy jeszcze jest śledz i gdzie najlepiej się za nim ustawić i czy jest szansa na węgorza na mulniku?? szukam również leszczy konkretnych może ktoś wie gdzie moge się zaczaić za nimi? Pozdrawiam i życze połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mazi78 Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Witam, w niedziele doszłym mnie słuchy że na mulniku już padają pierwsze szczupaczki. W sobote widziałem osobiście jak facet wyciągnął szczupaka ze 2kg, po za tym brzydka pogoda zniecheca do połowów. Mam pytanko czy ktoś się orientuje czy jeszcze jest śledz i gdzie najlepiej się za nim ustawić i czy jest szansa na węgorza na mulniku?? szukam również leszczy konkretnych może ktoś wie gdzie moge się zaczaić za nimi? Pozdrawiam i życze połamania witam. w niedzielę śledź jeszcze był na falochronie wschodnim przed gwiazdoblokami, szału nie było kilka kg w 2,5 h. Jest już wytarty, nieliczne samice miały ikrę także to już ostatki,wielkościowo małe:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilos_90_zsw Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 dzieki wielkie za info mazi78 w takim razie pozostaje przy poszukiwaniach leszcza ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duchu6633 Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 na mulniku biała się trze ustawiłem się na leszcza miejsce futrowane jakieś 3 dni i w piątek usiadłem ale leszcza brak ładne duże krąpie brały i wzdręgi wszystko pełne ikry małych rybek żadnych tylko powyżej 25cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duchu6633 Napisano 4 Czerwca 2014 Share Napisano 4 Czerwca 2014 witam słychać coś gdzie bierze leszcz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppaula3 Napisano 13 Czerwca 2014 Share Napisano 13 Czerwca 2014 witam,czy istnieje możliwość wykupienia pozwolenia na jezioro Wolgastsee,na jeden dzień?jesli tak to gdzie i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szelag12 Napisano 13 Czerwca 2014 Share Napisano 13 Czerwca 2014 Witam wpadłem ze szczecina na pare dni na objazd terenu w Świnoujściu. Zwiedziłem 11.06.14 wejście do portu na grunt nic, nawet nie pykoło do 7 do 11 ogólnie po rozmowach kicha. Basen północny od 15 do 21 branie słabe wszyscy mówią ze ryby pełno nie żeruje, woda kwitnie zielona, złowiliśmy pare płotek i 3 okonie male wszystko. 12.06.14 kierunek karsibór .od 6 do 8 po stronie świnoujścia pare małych okoni woda niska nic ciekawego wszystko grunt. Na wale na starej świnie pare okoni małych i uklei. Wieczorem na karsiborze na basenie u-botow i okolicy, okoni pare szt. małych i płotki. Wszyscy spotkani wędkarze mówią ogólnie, ze ryba jest tylko nie żeruje, jak coś się trafi to okazyjnie. A leszcza brak i woda kwitnie.I co najpiękniejsze brak szarpaków. Lubie ten okres bez tych baranów. Ogólnie wycieczka super rowerek słoneczko bajer polecam świnoujskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekj24 Napisano 17 Czerwca 2014 Share Napisano 17 Czerwca 2014 Witam czytałem ten temat i piszą że z plaży nikt nie wędkuje tzn met. surfcastingu. Dlaczego? Pytam gdyż chciałbym zajechać tam i właśnie ta metodą spróbować na świnoujskiej plaży od strony zachodniej. czy nigdy nie widziano tam surfcastingowców? Jak układa się tam może w jakiej odległości od pierwszego brzegu jest pierwsza rewa i druga? czy wejść do wody można dosyć daleko i miejsca przed rewami są płytkie czy też raczej głębokie i ciężko dalej wyjść w morze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilos_90_zsw Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 Witam! Jak ktoś kilka dni temu to pięknie określił jedyny "baciarz na mulniku" nie notuje szczególnych wyników. W ciągu dwóch dni dosłownie kilka płotek w przedziale 26-30 cm jakieś krąpie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi