Skocz do zawartości
tokarex pontony

Kto łowi w Świnoujsciu ??

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na U-bootach kicha - masa szarpoli...

Na Mulniku drobnica - okonek skubie, nawet nie drobnica tylko narybek... szarpaki też są...

Dzisiejszy poranny wypad ogólnie do d...py

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 286
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano
latarnia czyli latarnia morska koło gazoportu a na zachodnim stoi wiatrak czyli Stawa Młyny.chyba ze ja cos pomyliłam....nie wiem jak w tym roku ale ja w tamtym łowiłam tam bez przeszkód,przejazd przez parking przed gazoportem w lewo i do latarni a później pieszo.z tego co widziałam to ludzie chodza tam na spacery wiec wejście jest.

Faktycznie masz rację, to ja namieszałem. Możesz rzucić okiem na link http://goo.gl/maps/3VEIy czy to chodzi o ulicę artyleryjską?

Napisano

Na mulniku generalnie kicha jeszcze jest, śmigam tam z bacikiem albo odległościówką kilka razy w tygodniu i nie licząc narybku okonia jeszcze nic nadzwyczajnego nie natrafiłęm. Towarzystwa na mulniku co racja to racja nie najciekawsze ale śmigam tam od 3 lat i jeszcze z problemem się nie spotkałem nie licząc psa zacnych panów który na zapach kukurydzy z puszki już nie odejdzie od wędkarza he he. Co do śledzia faktycznie moze ktoś wie czy coś się dzieje, bo chętnie wybrał bym się na niego.

Napisano

Na u-bootach byłem ponad 1h. Efekt, to ok 20 okoni do 20cm. Spławik, czerwony robak. Szału nie ma, ale jak na południe, to nie narzekałem. Pojawiło sie sporo wędkarzy, a szarpakowców na szczęście mało. Ponadto przed południem byłem na rozlewiskach na zalewie, ale efekt słabiutki, sam narybek.

• 4 weeks later...
Napisano
Fakt śledzik jest, dzisiaj z łodzi brał nawet nieźle, choć szału nie było. Jutro rano też lecę.

Z łodzi w którym miejscu łapiesz? od strony wiatraka czy za falochronem centralnym? Słyszałem że pod śledzikami trafia się dorszyk. Czy mógłbyś to potwierdzić? Mam łódkę 4,3 m z silnikiem 8km i mam pytanko gdzie można się w ZSW blisko ujścia zwodować? Pozdrawiam

Napisano

Od strony wiatraka ok 200m od toru wodnego między pierwszą, a drugą pławą. Z dorszykiem nie spotkałem się. Jeżeli chodzi o wodowanie to proponuję marinę na basenie północnym lub JKM cztery wiatry.

Napisano
Od strony wiatraka ok 200m od toru wodnego między pierwszą, a drugą pławą. Z dorszykiem nie spotkałem się. Jeżeli chodzi o wodowanie to proponuję marinę na basenie północnym lub JKM cztery wiatry.

ok dziękuję. a jak tam dzisiejsze wyniki? czy slip w północnym jest płatny?4 wiatry to przystań powyżej północnego?

Napisano

Witam, na majówkę wybieram się do Świnoujścia. W wolnej chwili planuję wyskoczyć na lekkiego spina i tu prosiłbym o jakieś wskazówki. Interesują mnie miejsca z dobrym dojazdem i dojściem do brzegu, gdzie będę mógł porzucać mając pozwolenie SUMowskie. Nie chodzi mi o Wasze sekretne miejscówki gdzie na pewno złapię okonia z piątką z przodu (chociaż gdyby takie wskazówki się pojawiły... ;) ), ale o jakieś miejsce, gdzie mogę spędzić pół godzinki i porzucać. Będę wdzięczny za pomoc.

Napisano

Witam serdecznie, mulnik pełen płotek i uklejek, małe okonki czepiają się drobnych haczyków. Zaobserwowałem również że szczupaczki podchodzą bardzo blisko brzegu :) myśle że spinningiści mają szanse na coś ładnego :)

Napisano

byłem z dwa dni temu na mulniku za szczupaczkiem od 19 do 21.30 i niestety nic spiningowałem rozmawiałem też z gościem co tolingował i też nic więc to chyba jeszcze nie ten czas

Napisano

Witam, w niedziele doszłym mnie słuchy że na mulniku już padają pierwsze szczupaczki. W sobote widziałem osobiście jak facet wyciągnął szczupaka ze 2kg, po za tym brzydka pogoda zniecheca do połowów. Mam pytanko czy ktoś się orientuje czy jeszcze jest śledz i gdzie najlepiej się za nim ustawić i czy jest szansa na węgorza na mulniku?? szukam również leszczy konkretnych może ktoś wie gdzie moge się zaczaić za nimi? Pozdrawiam i życze połamania ;)

Napisano
Witam, w niedziele doszłym mnie słuchy że na mulniku już padają pierwsze szczupaczki. W sobote widziałem osobiście jak facet wyciągnął szczupaka ze 2kg, po za tym brzydka pogoda zniecheca do połowów. Mam pytanko czy ktoś się orientuje czy jeszcze jest śledz i gdzie najlepiej się za nim ustawić i czy jest szansa na węgorza na mulniku?? szukam również leszczy konkretnych może ktoś wie gdzie moge się zaczaić za nimi? Pozdrawiam i życze połamania ;)

witam. w niedzielę śledź jeszcze był na falochronie wschodnim przed gwiazdoblokami, szału nie było kilka kg w 2,5 h. Jest już wytarty, nieliczne samice miały ikrę także to już ostatki,wielkościowo małe:mad:

Napisano

na mulniku biała się trze ustawiłem się na leszcza miejsce futrowane jakieś 3 dni i w piątek usiadłem ale leszcza brak ładne duże krąpie brały i wzdręgi wszystko pełne ikry małych rybek żadnych tylko powyżej 25cm

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Witam wpadłem ze szczecina na pare dni na objazd terenu w Świnoujściu. Zwiedziłem 11.06.14 wejście do portu na grunt nic, nawet nie pykoło do 7 do 11 ogólnie po rozmowach kicha. Basen północny od 15 do 21 branie słabe wszyscy mówią ze ryby pełno nie żeruje, woda kwitnie zielona, złowiliśmy pare płotek i 3 okonie male wszystko. 12.06.14 kierunek karsibór .od 6 do 8 po stronie świnoujścia pare małych okoni woda niska nic ciekawego wszystko grunt. Na wale na starej świnie pare okoni małych i uklei. Wieczorem na karsiborze na basenie u-botow i okolicy, okoni pare szt. małych i płotki. Wszyscy spotkani wędkarze mówią ogólnie, ze ryba jest tylko nie żeruje, jak coś się trafi to okazyjnie. A leszcza brak i woda kwitnie.I co najpiękniejsze brak szarpaków. Lubie ten okres bez tych baranów. Ogólnie wycieczka super rowerek słoneczko bajer polecam świnoujskie :roll:

Napisano

Witam czytałem ten temat i piszą że z plaży nikt nie wędkuje tzn met. surfcastingu. Dlaczego?

Pytam gdyż chciałbym zajechać tam i właśnie ta metodą spróbować na świnoujskiej plaży od strony zachodniej. czy nigdy nie widziano tam surfcastingowców? Jak układa się tam może w jakiej odległości od pierwszego brzegu jest pierwsza rewa i druga? czy wejść do wody można dosyć daleko i miejsca przed rewami są płytkie czy też raczej głębokie i ciężko dalej wyjść w morze?

post-3206-14544973730043_thumb.jpg

• 2 weeks later...
Napisano

Witam!

Jak ktoś kilka dni temu to pięknie określił jedyny "baciarz na mulniku" nie notuje szczególnych wyników. W ciągu dwóch dni dosłownie kilka płotek w przedziale 26-30 cm jakieś krąpie itp.