krapik88 Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 Hej, powiedzcie mi, czy ktoś z was wciągną już Jazia? Podobno można go spotkać w Ś-ciu? Przy okazji jak wygląda sytuacja na jeziorku na końcu ul. Krzywej, tym za działkami przed pasem powodziowym oddzielającym działki od zalewu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppaula3 Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 witam,jestem nowa i od poczatku tego lata zaczelam łowic,wiec nie bardzo wiem co i jak chcialam spytac jakie ryby i gdzie w świnoujściu i okolicy mozna połowic oprocz okoni bo tylko to narazie udało mi sie złowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 Przeczytaj temat, było nie raz pisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 Koledzy, czy na Kanale Piastowskim ruszyła się już płoć i okoń? Chciałbym się wybrać ale mam kawałek i nie chciałbym jechać na darmo. Będę wdzięczny za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarosek Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 Jak jest na piastowskim to nie wiem, ale w porcie łowią ładnego okonia i płoć, trafia się nawet sandacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 12 Października 2012 Share Napisano 12 Października 2012 Jak jest na piastowskim to nie wiem, ale w porcie łowią ładnego okonia i płoć, trafia się nawet sandacz. Kolego, pisząc w porcie które miejsce masz dokładnie na myśli? Przy przeprawie promowej koło dworca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarosek Napisano 12 Października 2012 Share Napisano 12 Października 2012 Mam na myśli Wybrzeże Władysława 4, choć myślę, że na piastowskim też jest podobnie. Jakbyś jeszcze trafił stynkę na podrywkę przy Karsiborach to duża szansa na fajny połów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 13 Października 2012 Share Napisano 13 Października 2012 Rozumiem, bo ja w chwili szaleństwa próbowałem porzucać z nabrzeża wschodniego jakieś 30m nad Bielikami w stronę ujścia i w ciągu godziny złapałem jakieś 15 jazgarów, potem się poddałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 26 Listopada 2012 Share Napisano 26 Listopada 2012 Witam,warto wybrać się na drapieżnika na wybrzeże Władysława? Spin lepszy czy żywiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarosek Napisano 27 Listopada 2012 Share Napisano 27 Listopada 2012 Na Władka w okolicach muzeum ładnie idzie gruby okoń. Boczny trok i najchętniej bierze na "raczka". Jak jest na piastowskim niestety nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadio Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 Wczoraj późnym wieczorem i dzisiaj w ciągu dnia widziałem kilku wędkarzy łowiących w pobliżu "odstawionego" promu Bielik. Czy ktoś może wie co tam "bierze" (jeżeli "bierze")? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarosek Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 Zgadza się też widziałem tą ekipę. Odniosłem wrażenie,że to przyjezdni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppaula3 Napisano 12 Kwietnia 2013 Share Napisano 12 Kwietnia 2013 witam,chciałam sie spytać czy już i gdzie można połowić?bo jak narazie mam wyniki zerowe ;/ czy tej rybki nie ma jeszcze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarosek Napisano 12 Kwietnia 2013 Share Napisano 12 Kwietnia 2013 Jak na razie to cieniutko, nawet nie widać zbyt wielu wędkarzy. W niedzielę byłem na Karsiborzu testować nową skorupę i widziałem na ubotach łowili drobnego okonia na bombę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppaula3 Napisano 13 Kwietnia 2013 Share Napisano 13 Kwietnia 2013 wlasnie wrocilismy z ubotów...wedkarzy dosc sporo łowili wlasnie na bombe ...ale same jazgarki ...szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sgk19 Napisano 13 Kwietnia 2013 Share Napisano 13 Kwietnia 2013 Witam! ppaula3 napisała: łowili wlasnie na bombe Jak to jest na bombe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 13 Kwietnia 2013 Share Napisano 13 Kwietnia 2013 Bomba czyli duży spławik, popularna metoda łowienia okoni na piastowskim i okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sgk19 Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Witam! morghul napisał/a: Bomba czyli duży spławik, popularna metoda łowienia okoni na piastowskim i okolicy. Kolego,jak dokładnie taki zestaw wygląda? (ciężarek pod spławikiem,może na końcu zestawu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 W zasadzie wygląda to jak zestaw do troka bocznego z dwoma hakami plus spławik bombka. Miejscowi robili je kiedyś z jajek niespodzianek więc dość duże a to po to żeby można było daleko rzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sgk19 Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Witam! morghul,dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppaula3 Napisano 8 Maja 2013 Share Napisano 8 Maja 2013 witam,jak z rybką w Świnoujściu/Karsiborzu.byl ktos ostatnio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarosek Napisano 8 Maja 2013 Share Napisano 8 Maja 2013 Co dzień na łodzi. Jak na razie słabo. Czasami okoń, szczupak też się gdzieś zaszył. Za to śledzia do bólu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 8 Maja 2013 Share Napisano 8 Maja 2013 Co dzień na łodzi. Jak na razie słabo. Czasami okoń, szczupak też się gdzieś zaszył. Za to śledzia do bólu. Kolego, a śledzia idzie połowić z brzegu w Świnoujściu? Długo jeszcze będzie czy to już koniec śledziowania będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarosek Napisano 8 Maja 2013 Share Napisano 8 Maja 2013 Wiem i widzę jak łowią koło wiatraku, ale lepsze wyniki są ze wschodniego falochronu i z gwiazdobloków, tam trafia się naprawdę tłusty śledzik. Myślę, że to nie jest końcówka dwa dni temu łowili nawet koło orlenu, pewnie szedł na zalew bo mnie trafił się jeden nawet na piastowskim zahaczony na blaszkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 8 Maja 2013 Share Napisano 8 Maja 2013 OK, dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi