biluc Napisano 18 Czerwca 2007 Napisano 18 Czerwca 2007 czy to prawda że na terenie bpn nie można nic łowić bo słyszałem że są tam naprawde wielkie sumy czy ma może ktoś jakąś mapkę gdzie jest dokładnie ta "strefa wielkich ryb"
Filippos Napisano 18 Czerwca 2007 Napisano 18 Czerwca 2007 Łowić oczywiście, że można. Trzeba jedynie wykupić specjalne zezwolenie. Możesz je zakupić w wiekszości sklepów wędkarskich, w miejscowościach przez które Biebrza przepływa. O sumach i miejscówkach na nie nic mi nie wiadomo. Spróbuj uderzyć do Keriego - to nasz forumowy spec od Biebrzy
keri Napisano 18 Czerwca 2007 Napisano 18 Czerwca 2007 Spróbuj uderzyć do Keriego Biebrza jest pod władaniem BPN co niestety jej nie sprzyja a w szcegulnosci nam wedkarzom. Wedkowac mozna po wykupieniu licencji - roczna lub jednodniowa. Koszt dla członków PZW okreg Białostocki to 50PLN połów z brzegu 70PLN z łódki. słyszałem że są tam naprawde wielkie sumy tez słyszałem ze tam były ładne sumy. Padały sztuki pow 40 kg i nikogo nie dziwiły, teraz jest znacznie gorzej. czy to prawda że na terenie bpn nie można nic łowić Pytanie trochę nieprecyzyjne i podzielone. Wędkować można po uiszczeniu opłat w/w. Niestety jest odcinek Biebrzy objęty ścisłym rezerwatem przyrody i tam wędkować nie można no i za sam wstęp bez zezwoleń można dostać mandat. Jest to odcinek poniżej mostu kolejowego w Osowcu i ciągnie sie przez pewien odcinek, dokąd nie odpowiem bo po prostu nie wiem. A wielkie ryby są na całej długości ale najwięcej rekordowych ryb pada właśnie w okolicach Osowca, Wroceń, no i ujście Biebrzy od Sieburczyna do Narwi...... A na sumy to jedz na Siemianówkę
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.