Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 320
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

Panie i panowie wesołych świąt (dwa kurczaki w koszu siedzą i rzeżuche sobie jedzą.Królik w szopie zioło pali,kaczki dwie majaczą w dali,ksiądz za stołem już się buja WESOŁEGO ALLELUJA).Pozdrawiam śfagier.

Napisano

W sobotę wybyliśmy z chłopakami nad zalew w okolicach barkowic. Pogoda dopisała, presja nad wodą baardzo duża o godzinie 6 wszystkie miejsca skąd można było dobrze rzucić już zajęte! Do godziny 8 brał sam narybek: płoć, wzdręga, później pare leszczyków ogólnie bez rewelacji jeśli chodzi o brania i o ryby. Pozdrawiam.

Napisano

Łowisko na Barkowicach będzie teraz potężnie oblegane przez wędkarzy. Ryba pewnie tam bierze, ale przyjemność z wędkowania znikoma. Kłótnie o miejsce, plątanina żyłek, pijani biwakowcy - czyli jak co roku ;-)

Napisano
Łowisko na Barkowicach będzie teraz potężnie oblegane przez wędkarzy.

Rozumiem że z powodu dużych ilości brań ? Ja razem z kilkoma osobami wybieram się na majówkę na Bartkowice mam nadzieję że nie będzie aż tak źle :roll:

Z tego co słyszałem to tam nie ma dojazdu do brzegu i trzeba 1km pieszo iść, to prawda ? Bo nie wiem ile mogę ze sobą zabrać.

Napisano

Ja nad zalewem byłem 29-30.04 i brania były tylko w nocy. Łowiliśmy w trzech, sześć leszczy, jeden krąp i jedna płoć więc nie było rewelacji ;)

• 2 weeks later...
Napisano
Witam pana Roberta z tomaszowa wędkować będziemy z wyspy w okolicach barkowic narazie czekamy na sygnał ze stanicy wędkarskiej kiedy dostąpne będą łódki ponoć przebudowa jakaś ? własnej jeszcze nie posiadamy ale pracujemy nad tym każde uwagi bardzo cenne . pozdrawiam

Czy już coś wiadomo co do możliwości wypożyczenia łódki w stanicy?

Napisano

Witam.

Co do stanicy to zupełnie nie mam pojęcia gdyz mając własne pływadło nie jestem zainteresowany wynajmem.

Pierwszy niedzielny wypływ nie przyniósł rewelacji na 5 łódek padły 3 szczupaki i 2 sandacze i mój bolek równa 2.

Napisano

Witam wszystkich serdecznie, wybieram się w okolice Zalewu Sulejowskiego na 3dni. Gdzie i w jaki dzień mogę kupić zezwolenie na wędkowanie na tych wodach?

Z góry dziekuję za pomoc.

Połamania

Napisano

witam koszt wypożyczenia na stanicy łódki w barkowicach to ponoć 40 zł :shock: doba , rok temu były po 15 zł doba.Byliśmy wczoraj na zalewie na czerwonego robaka zamiast leszcza brały sumy (takie do 40 centów do wody oczywiście za pare lat połamią niejedną wędke ) ponadto na blache z rańca dwa sandacze (do wody )i bez rybki do domu ale fajnie było coś sie diało ,nocka ciepluteńka aż miło .za tydzień na łajbe. Pozdrawiam.

Napisano

40 złoty :roll: ???? Ich chyba pogięło.

Co do sumów to wiedz kolego że są już takie co łamią:)

Byłem już kilka razy na wodzie ale efekty mizerne.Z rzutu czyli na gumę itp.totalna porażka.Jedynie troling ratuje ale dla mnie liczą się pobicia z opadu.Zresztą ostatnio pobiłem swój rekord okonia.1,05kg.i prawie 40 cm.

Myślę że zaczną pobijać pod koniec tyg.jak fronty burzowe miną.

Napisano

To wciagu dwóch miesięcy można zakupić nowa łódkę.

40x60-2400 coś albo ktoś pogrywa i śmieje się nam wędkarzom prosto w oczy.

Napisano

W ten weekend dowiedziałem się ciekawej rzeczy że na leszcze to przez 2-3 tygodnie nie ma się po co wybierać bo dopiero co ryba zeszła z tarła i z gruntu się go nie złapie bo pływa gdzieś na metrze do dwóch od tafli wody i żywi się planktonem jedynie można złapać pojedyncze sztuki informacja jest pewna od osoby z ośrodka zarybieniowego który znajduje się w okolicach mojej działki.

I jeszcze jedna straszna wiadomość w miniona sobotę odszedł jeden z naszych braci 35 letni wędkarz który akurat był na rybach i się utopił w Treście

Napisano

Jutro zamierzam się wybrać do Barkowic Mokrych na spinning.Mam pytanie odnośnie wynajmu sprzętu - łodzi.Czy w poniedziałek niema problemów, da się wszystko załatwić ? Ewentualnie jak otwarty jest ten punkt ? bo dzwoniłem dziś na koma podanego na necie i nikt nie odbierał.

Napisano
Ewentualnie jak otwarty jest ten punkt ? bo dzwoniłem dziś na koma podanego na necie i nikt nie odbierał.
Stary już w zeszłym roku pisałem na temat tego punktu PZW :evil: "PożalSięBoże"obsługa jak za komuny :mad: nie chcą z tobą gadać albo cię spławiają głupimi wymówkami :mad: a o odbieraniu telefonu zapomnij :???: tam jest pan "hrabia w gumofilcach"panem i władcą :mrgreen: trzeba niestety się pofatygować osobiście i się wykłucić o łódkę tylko sprawdź wpierw czy jakichś zawodów niema w tym samym czasie bo jak są to nawet nie jedź bo szkoda twojego czasu i paliwa :wink:
Napisano

To mnie zmartwiliście z tą stanicą PZW w Barkowicach.

W zeszłym roku na jesień podjechałem do stanicy dowiedzieć się co i jak z łódką.

Szykowałem się w tym roku na czerwiec na nocną zasiadkę na Zalewie (pierwsza nocka).

Rzeczywiście pracownik (tel. do stanicy 693116492) udzielił mi informacji że stanica podobno czynna jest 24h/dobę (można przyjeżdzać 3-4 nad ranem). Koszt łódki to 15zl/dobę a koszt połowu 1 dzień z łodki to 20zl na dzień wykupywany na miejscu w Stanicy.

W tym roku jednak nastąpiła zmiana cennika (przed chwilą dzwoniłem na powyższy numer): 5zł za godz, 20zł za 10godz i 40zł za dobę. Koszt parkingu to 5zł.

Problem jest z zezwoleniem dla łodziaków. Jeżeli trafi się na człowieka z którym rozmawiałem (a jest ich 4rech) to sprzeda po cenie jw. (jest w piątki i soboty) ... ale jak będzie ktoś inny to nie pozwolą łowić bez opłaty 140zł (wspominał o jakiejś polityce). Po dłuższej rozmowie powiedział że taniej jest wykupić w kole w łodzi pozwolienie na łowienie z łódki m.in na Zalew Sulejowski (i kilka innych) w cenie 60zł.

Terminy zajęte w stanicy w najbliższym czasie ze względu na zawody to: 12.06 (12 łódek), 18.06 (10 łódek) i 19.06 (6 łódek).

Podobno ostatnio było kiepsko z rybami bo jakieś opryski drzew z samolotu robili ... i troche mogli zachaczyć z zalew ... ale w ciągu kilku ostatnich dni jest lepiej bo już z czymś wracają ludzie z wyspy z naprzeciwka stanicy.

Tak to wygląda.

Jeżeli ktoś z Łodzi wybiera się w najbliższych tygodniach nad zalew na rybki z brzegu lub z łódki to chętnie bym się zabrał lub możemy jechać moim samochodem. Może być w tygodniu. Zawsze w grupie raźniej. Kontakt na maila lub tel. 790490910.

Napisano

tutaj

Mam tam swoją łupinkę i tam jest zawsze łódka do wynajęcia.Przez oststni sezon to może raz ktoś ją wziął. I napewno nie 40 zł.

Dzwońcie jak chcecie. Ale to mała jednostka,max 2 osoby.

Napisano

Jest tak jak pisze sirius98 tylko nic nie wiem o tych opłatach dla Łodzian.Byłem dziś jednak w nie najlepszych godzinach bo 12-17.Zero brań, boleń szalał konkretnie.Co do obsługi to jestem zaskoczony negatywnymi opiniami bo zostałem z kumplem praktycznie oprowadzony po całym terenie i zapoznany ze wszystkimi strategicznymi punktami w okolicy wliczając w to pobliski bar...gość był konkretny w rozmowie tak jak należy.

Napisano

Sandacz jak wiadomo w zalewie sulejowskim prawie wyginą, ale jak jest teraz ? Bo słyszałem że sandacz do Sulejowa "powrócił", to prawda ?