lukmik Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 pawelw, ja mam takiego i nie narzekam, bardzo stabilny w komplecie z pokrowcem. TRI-POD ULTIMATE NA 3 WĘDKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oszolom87 Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 Witam, jak wygląda sprawa regulacji nóg w tripodzie BEHR? Patrze na aukcje i nie widzę tam nigdzie śrub ani żadnych zacisków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 Patrze na aukcje i nie widzę tam nigdzie śrub ani żadnych zacisków.Nóżka może mieć zacisk wewnętrzny ,odkręcasz ,wyciągasz, zakręcasz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oszolom87 Napisano 16 Listopada 2010 Share Napisano 16 Listopada 2010 Dzięki maniek, szukam czegoś niedrogiego na budżet studencki ze stypendium hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek z Napisano 16 Listopada 2010 Share Napisano 16 Listopada 2010 oszolom87 nóżka w tripodzie bher'a działa na zasadzie teleskopu do wałków malarskich odkręcasz w lewo wysówasz ile chcesz i zakręcasz w prawo rozbierałem by sprawdzić ,układ prosty jak budowa cepa niema się co zepsuć zadałem WD40 ido pokrowca aż do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oszolom87 Napisano 20 Grudnia 2010 Share Napisano 20 Grudnia 2010 Witam, czy ktoś się przyzna do posiadania tripoda Traxis? Na allegro trochę tego sprzedają, czy spełnia on swoje zadanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukmik Napisano 20 Grudnia 2010 Share Napisano 20 Grudnia 2010 oszolom87, jak zakupisz tego nie bedziesz żałował. Tri pod ultimate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmk81 Napisano 9 Stycznia 2011 Share Napisano 9 Stycznia 2011 Interesuje mnie zakup kolejnego tripoda aluminiowo-stalowego, Myślę o Prologic Quad lub Anaconda Sanger Quick Pod - cena max 500zł. Może polecicie coś dobrego stabilnego z minimalną ilością plastiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 9 Stycznia 2011 Share Napisano 9 Stycznia 2011 jmk81, oprócz tych dwóch- identyczne oferują dwie inne firmy. Ja mam takiego DAM-A, kolega ma Prologica i za te pieniądze to dobry wybór. Przypuszczam że dla wszystkich firm klepią je te same Chińczyki, nawet pokrowiec jest podobny. Różnią się bardzo niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 9 Stycznia 2011 Share Napisano 9 Stycznia 2011 tomek1, nie do konca tak jest. ja zaczynalem wlasnie od Dama,nastepnie kupilem Anaconde sanger magic i jest spora roznica. 1 - ta Anaconda jest wiekszy-wyzszy od Dama 2- dluzsza o 35 cm 3- waga 2,5 kg ciezszy To wszystko sprawia ze jest duzo stabilniejszy. Teraz mam kwasiaka,ale to inna bajka,przede wszystkim zywotnosc-nie zniszczalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 Witam mam prośbę pomóżcie wybrać poda bo już zgłupiałem.Który z nich wybrać: 1.Star Baits Traveller Pod 3 Rod 2.Anaconda Tripod Old School Pod 3.Anaconda Tripod Dynamic Pod 4.Anaconda Tripod Extension Pod 5.SPRO Rod Pod Expert Pod II 6.Star Baits Expert Pod co z tego wybrać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 A dlaczego nie taki,TRI POD STANOWISKO KARPIOWE INOX Pilnuj tej aukcji,jest naprawde porzadny. http://allegro.pl/show_item.php?item=1416337830 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 jednak wolał bym rod poda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 jednak wolał bym rod poda A ja nie,poniewarz tripot ma wiecej mozliwosci. Mam bardzo podobnego tyle ze moj jest na glowicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 A ja nie,poniewarz tripot ma wiecej mozliwosci. A jakich ze tak zapytam z ciekawości ,to stojak i to stojak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 A jakich W sumie to tylko jedną. Taką że wędki możesz dać prawie w pionie,co jest dużym plusem podczas łowienia na rzekach lub wodach gdzie są duże ilości zaczepów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErJot Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 A dlaczego nie taki,TRI POD STANOWISKO KARPIOWE INOXPilnuj tej aukcji,jest naprawde porzadny. http://allegro.pl/show_item.php?item=1416337830 Trochę lipa z nogami i głowicą z aluminium,sama góra z nierdzewki,zresztą zerżnięta z Amiauda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 to stojak i to stojak Tyle ze powiedz mi czy na tych rodpodach postawisz wysoko wedki A dobrze wiesz ze przy ekstremalnych warunkach trzeba je wysoko ustawic. Zdarzaja sie rozne warunki wedkowania,duze dolki,spady itp, Mojego tripoda ustawie wszedzie,czego nie zrobisz z rotpodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 ErJot, Faktycznie nie ma glowicy takiej ja mam, mysle jednak ze ta glowica nie jest aluminiowa tylko z blachy. Ale i tak bym go wolal od tym Damow czy berow itp. Zwroc uwage na rozstaw,dlugosc,stabilnosc,to sa zalety. A i cena nie wygurowana,do 4 stowek bym go bral. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErJot Napisano 18 Stycznia 2011 Share Napisano 18 Stycznia 2011 ErJot, Faktycznie nie ma glowicy takiej ja mam, mysle jednak ze ta glowica nie jest aluminiowa tylko z blachy.Ale i tak bym go wolal od tym Damow czy berow itp. Zwroc uwage na rozstaw,dlugosc,stabilnosc,to sa zalety. A i cena nie wygurowana,do 4 stowek bym go bral. Oczywiście masz rację,za tą cenę nie można wymagać niewiadomo czego. Poprostu przerabiałem już tripody z podobnymi nogami z alu(Balzer) i na dłuższą metę nie dawało rady.Potem miałem Amiauda Carpo Inox (ten daje radę tyle że dużo waży) a ostatnio używam Solar Worldwide Pod + Global Conversion Kit i to prawdopodobnie będzie ostatni pod który zakupiłem ponieważ sprawdził się już we wszystkich możliwych warunkach.Dodam że Solar jest rodpodem nie tripodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 18 Stycznia 2011 Share Napisano 18 Stycznia 2011 Dodam że Solar jest rodpodem nie tripodem. Zgadza sie tylko trzeba dokupic Global Conversion Kit,a to juz nie jest standartowy rod pod. I cena A temat dotyczy jak uwazam zwyklego rotpoda,w rozsadnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek z Napisano 18 Stycznia 2011 Share Napisano 18 Stycznia 2011 Faktycznie nieżle wygłąda i za te pieniądze godny uwagi,a co do bherów pozwolę sobie powiedzieć,że ten z nierdzewki ,który posiadam wart jest tych pieniędzy...nie jest to topowy model jeśli chodzi o tripody ,ale to kwasiak ciężki i stabilny (choć rozstaw nóżek mógłby być większy choćby taki jak w stanowisku ,które opisuje Miro1956) ogólna dygresja zgadzam się z Miro1956 kwasiaki są poza konkurencją co do marki zależy od grubości portfela i trendów (czytaj mody) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 18 Stycznia 2011 Share Napisano 18 Stycznia 2011 mirek z, wreszcie zrozumienie tematu przez imiennika Bo nie jest sztuka wywalic kupe kasy na tripoda czy tez rodpoda Moj robiony byl u goscia z Zabrza-kwasiak,wysoki na 125+ szybkozlaczki-sygnalizatory-co daje 140cm,waga 7,5 kg,bardzo stabilny.Koszt 700zl Dla przykladu dodam ze mialem Dama i przy porywie wiatru przewrocil sie razem z kijami Ktos pomysli ze moglem zakotwiczyc A tego co mam jeszcze zadna wichura nie przewrucila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek z Napisano 18 Stycznia 2011 Share Napisano 18 Stycznia 2011 Dzięki... moim zdaniem ''nie sprzęt łowi''i pchanie kasy w najnowsze modele (najdroższe)czołowych firm nie zawsze pokrywa się z jakością ,a jest wyrazem snobizmu opakowany w cacka z najnowszych kolekcji sprzętowo i przynętowo na komercyjnym łowisku ...czy tojest kwintesencją karpiowego wędkarstwa ?...no nie wiem do mnie to nie przemawia to jak podjechać bugatti veyronem do burdelu żadnej konkurencji ...wolę dzikie łowiska (czytaj pzw) prosty sprzęt i skoncentrowanie się by tam znależć prosiaki powyżej 10 kg obserwować i polować tak to wykombinowałem. zdrowy rozsądek tak lans i efekciarstwo nie łówmy karpie a nie twórzmy wybiegów mody nad wodą wędkowanie czy posiadanie efekty czy lans wybór jest sprawą każdego z osobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 18 Stycznia 2011 Share Napisano 18 Stycznia 2011 pchanie kasy w najnowsze modele (najdroższe)czołowych firm nie zawsze pokrywa się z jakością ,a jest wyrazem snobizmu opakowany w cacka Nie do konca zgodzil bym sie z taka opinia. Chyba ze ktos kosztem innych wyrzeczen kupuje sprzet defakto na ktory go nie stac. A dobry sprzet na pewno nie przeszkadza a raczej pomaga w wynikach. Chyba nie chcesz zebysmy cofneli sie do bambusow i widelek z drewna. Ale wracamy do tematu,bo zaraz dostaniemy zj...ki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi