pawel332 Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 tak wreszcie w miesiącu marcu mamy Porozumienia JELENIA GÓRA http://www.pzw.jgora.pl/porozumienia.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 18 Marca 2010 Share Napisano 18 Marca 2010 Wedkowanie ma byc przyjemnoscia .... Od tych porozumien mnie juz glowa boli i na usta cisna sie niecenzuralne slowa Doszly mnie wlasnie wiesci z kola, ze w tym roku porozumienia ze Skierniewicami nie bedzie. Jednak nie to jest najgorsze, nie mam nawet mozliwosci zrobienia doplaty. Jezeli bede chcial wedkowac w Skierniewickim, musze robic wplaty jednodniowe, albo jeszcze raz zaplacic skladke roczna w Skierniewicach, ew okregu ktory ma porozumienie. Pospieszylem sie z oplatami w tym roku, bo na poczatku roku zawsze mam mniej pracy i wiecej czasu na rybki... A teraz mam zagadke - gdzie 2gi raz zaplacic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spini Napisano 18 Marca 2010 Share Napisano 18 Marca 2010 Am może w Kielcach tam podobno Chelek opłacał i ma całe mazowsze,bzurke podobno też.po więcej wiadomości podbij do niego bo nie dopytałem sie co i jak. W twoim wypadku mozna sie ..... na PZW:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 18 Marca 2010 Share Napisano 18 Marca 2010 Przegladajac mapy porozumien Kielce wypadaja chyba najlepiej. Bede musial sie Chelka zapytac jak "zdalnie wkleic znaczki" bo w tamte strony sie nie wybieram. Do PZW zapisalem sie spowrotem, zeby miec mozliwosc lowienia w wodach plynacych. Lowisk komercyjnych mialem juz troche dosyc. Niestety na wedkowanie mam najczesciej czas w dni wolne od pracy, a wtedy nad "burdelwoda" najczesciej odbywaja sie pikniki. Ja jadac nad wode chce posiedziec w spokoju i odpoczac od codzienngo szumu i gonitwy, pewnie jak wielu innych wedkarzy O takie warunki najlatwiej nad niewielkimi rzeczkami, np. rz.Bzurka z doplywami. Na szczescie mam niedaleko ~40km, ale na moje nieszczescie oplate zrobilem w okregu ktory nie moze sie dogadac Ktos moze zapytac - czemu nie zrobiles oplaty w Skierniewicach ? Zrobilem w Sieradzkim - bo nad Warte jezdzilem w I i II, bo Skierniewickie rzeki byly zamarzniete ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spini Napisano 18 Marca 2010 Share Napisano 18 Marca 2010 Nikt sie pytał nie będzie bo to twoja sprawa:D ale w pszyszłym roku zapewne sie zastanowisz 2 razy zanim wybierzesz okręg:)) No niestety takie sa realia życia w PL,nie dość że zapłacisz to jeszcze ci w h..a zrobią-sorki za słowa ale jak tu sie nie złościć. Mam nadzieje że jednak uda ci sie wszystko i spotkamy sie nad wodą w piękną wiosnę:D pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 18 Marca 2010 Share Napisano 18 Marca 2010 Bede musial sie Chelka zapytac jak "zdalnie wkleic znaczki" Całe 140zł i wody górskie do tego oraz Mazowieckie a resztę dogadamy Przy wo(ó)dzie Ps:Żwiru już właśnie opłacił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berzer Napisano 5 Kwietnia 2010 Share Napisano 5 Kwietnia 2010 Witam serdecznie, Moze gdzies byl temat poruszony ale nie doczytalem. Wedkowac zaczne w sumie od tego roku, w zeszlym roku tylko sobie sprezentowalem wedki. Jestem z Poznania, jestem czlonkiem PZW i kola z jego okolic. Raz po raz jezdze do rodziny w okolice Gorzowa Wielkopolskiego i z tego co doczytalem to porozumienie pomiedzy Poznaniem, a Gorzowem tyczy sie tylko rzeki Warty. Prosze mi powiedziec co musze zrobic aby bez problemow moc wedkowac na jeziorach nalezacych do PZW w Gorzowie? Musze wniesc pelna oplate czy sa jakies doplaty? Jak to wyglada? Prosze o pomoc... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 5 Kwietnia 2010 Share Napisano 5 Kwietnia 2010 "Porozumienie z Okręgiem PZW w Poznaniu w sprawie wzajemnego udostępnienia wód w 2010 r. 1 .Okręg PZW w Gorzowie Wlkp. w ramach niniejszego porozumienia udostępnia do wędkowania wędkarzom Okręgu poznańskiego: - obwód rybacki rzeki Warty nr 11 tj. od dopływu z Jeziora Barlińskie do rzeki Warta do połączenia rzeki z rzeką Noteć w miejscowości Santok. 2. Okręg PZW w Poznaniu w ramach niniejszego porozumienia udostępnia do wędkowania wędkarzom Okręgu gorzowskiego : - obwód rybacki rzeki Warty nr 10 tj. od dopływu z Jeziora Chojeńskie do granicy z obwodem nr 11 rzeki Warty. - jezioro Miejskie i Kuchenne w miejscowości Międzychód." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berzer Napisano 6 Kwietnia 2010 Share Napisano 6 Kwietnia 2010 Ok, to wiem, bo przeczytalem na stronie PZW. Ale jezeli chce lowic na pozostalych jeziorach to co? Ile place? Tyle samo co nowy czlonek czy jakas ulga jest? O to mi chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 6 Kwietnia 2010 Share Napisano 6 Kwietnia 2010 Tak jest z innymi okręgami, wpłaca się na swój macierzysty okręg + 50% na ten drugi. Jednak z Poznaniem tego nie ma. Kupujesz normalną, pełną składkę, oczywiście zależnie od Twojego wieku czy rodzaju wód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berzer Napisano 6 Kwietnia 2010 Share Napisano 6 Kwietnia 2010 No to ciut nie ten teges :/ Ogolnie do dupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 Co koledzy powiecie na aneks do porozumienia między PZW Łodż a K-ce: http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/1932/wiadomosci/31287/pliki/aneks.jpg PS. Zwróćcie uwagę na daty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike_Mil Napisano 13 Maja 2010 Share Napisano 13 Maja 2010 Mam małe pytanko... Czy należąc pod PZW Wrocław-okręg dolnośląski mogę powędkować na zbiorniku Michalice,tj zbiornik zaporowy na rzece Widawa,położony blisko Namysłowa? Jest do woj.opolskie... znalazłem coś na ten temat ale jakoś nie mogę dojść o co tam chodzi. Podaję link: http://www.pzw.org.pl/home/mapa_porozumien/38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 13 Maja 2010 Share Napisano 13 Maja 2010 zdrapek, To już paranoja ,i łamanie praw konst. Ale czy znajdzie sie odważny aby to zaskarżyć ,wątpię. Mike_Mil, Z tego co piszą to możesz łowić tylko do zapory czołowej ,na samym zalewie musisz dokonać opłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamionki Napisano 13 Maja 2010 Share Napisano 13 Maja 2010 Mike_Mil z tego co się dowiedziałem to musisz opłacić wędkowanie na tym zbiorniku.20 zł/doba lub 110 zł/rok.Co się bardziej kalkuluje sam musisz ocenić. Ja się zastanawiam jeszcze jak często będę tam jeździł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qestt Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Czesc, mam pytanko, jestem z warszawy, i chcialbym lapac ryby w okregu wojewodzctwa lubelskiego ( dokladnie Biala Podlaska). Podobno nasze okregi nie maja porozumienia i musze wplacic dodatkowa skladke. Znalazlem gdzies ze jest to smieszna suma 10-15zl. Teraz pytam sie, czy moge ową skladke zaplacic w glownym zwiazku wedkarskim w Warszawie na ul. Twardej 42 ? czy musze zaplacic jak juz bede na miejscu w Bialej Podlaskiej ? Pozdrawiam i prosze o sprawdzona informacje. byloby najwygodniej zaplacic w Warszawie, poniewaz nie znam Bialej. PS. CZY NAPEWNO MAZOWSZE NIE MA POROZUMIENIA Z LUBELSKIM ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eM_Si Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 No więc tak: w wakacje chciałbym wyjechać i przy okazji połowić trochę w okręgu częstochowskim. Wrocławski ma z nimi porozumienie, więc czy starczy mi sama karta ze składkami na Wrocławski, czy musze jeszcze mieć oddzielny rejestr na Częstochowski, lub jakiś znaczek? Proszę o szybką odpowiedź. Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oI0 Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Przy opłacaniu karty wędkarskiej na ten rok dostałeś rejestr połowów a z nim wykaz wszystkich porozumień okręgu mazowieckiego .... zerkni do niego , warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eM_Si Napisano 23 Czerwca 2010 Share Napisano 23 Czerwca 2010 Czy to samo tyczy się Wrocławskiego (ale w stosunku do O. Częstochowskiego) . Ponieważ nic takiego nie dostałem (tylko z porozumienia dolnośląskiego). W kole też takich rejestrów nie mają. Mam iść do jakiegoś koła tam na miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekli Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Ciekawa mapa porozumień miedzy okręgami. http://www.pzw.org.pl/home/mapa_porozumien/55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 7 Stycznia 2011 Share Napisano 7 Stycznia 2011 Na mapce ze strony PZW jeszcze nie ma naniesionych porozumien sieradzkich, ale znalazlem na stronie kola: http://www.klen.wedkuje.pl/media/kolo,wykaz-porozumien-2011,0,1621,386.html jak w ub. roku nie dogadali sie ze skierniewickim, a za mazowiecki doplata kosmos... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adas Napisano 7 Stycznia 2011 Share Napisano 7 Stycznia 2011 a może ktoś napisać porozumienia okręgu Krosno? PS. Witam ponownie po długiej przerwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smile Napisano 8 Stycznia 2011 Share Napisano 8 Stycznia 2011 Dwa posty wyżej masz link do mapki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekli Napisano 8 Stycznia 2011 Share Napisano 8 Stycznia 2011 tak teraz zauważyłem że tej mapce to raczej nie można ufać bo nie dla wszystkich okręgów porozumienia są naniesione i np. dla wrocławskiego jest porozumienie z opolskim a na stronie okręgu nie ma tego porozumienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 8 Stycznia 2011 Share Napisano 8 Stycznia 2011 A powiedzcie mi co się dzieje w okręgu Mazowieckim że taką bidę mają i adają z porozumieniami bo w zeszłym roku opłacałem w Kielcach i była to sena suuuuuper razem z Wisłą a w tym roku nikomu nie dają ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi