pawel332 Napisano 5 Marca 2010 Napisano 5 Marca 2010 tak wreszcie w miesiącu marcu mamy Porozumienia JELENIA GÓRA http://www.pzw.jgora.pl/porozumienia.htm Cytuj
JACooL Napisano 18 Marca 2010 Napisano 18 Marca 2010 Wedkowanie ma byc przyjemnoscia .... Od tych porozumien mnie juz glowa boli i na usta cisna sie niecenzuralne slowa Doszly mnie wlasnie wiesci z kola, ze w tym roku porozumienia ze Skierniewicami nie bedzie. Jednak nie to jest najgorsze, nie mam nawet mozliwosci zrobienia doplaty. Jezeli bede chcial wedkowac w Skierniewickim, musze robic wplaty jednodniowe, albo jeszcze raz zaplacic skladke roczna w Skierniewicach, ew okregu ktory ma porozumienie. Pospieszylem sie z oplatami w tym roku, bo na poczatku roku zawsze mam mniej pracy i wiecej czasu na rybki... A teraz mam zagadke - gdzie 2gi raz zaplacic Cytuj
spini Napisano 18 Marca 2010 Napisano 18 Marca 2010 Am może w Kielcach tam podobno Chelek opłacał i ma całe mazowsze,bzurke podobno też.po więcej wiadomości podbij do niego bo nie dopytałem sie co i jak. W twoim wypadku mozna sie ..... na PZW:D Cytuj
JACooL Napisano 18 Marca 2010 Napisano 18 Marca 2010 Przegladajac mapy porozumien Kielce wypadaja chyba najlepiej. Bede musial sie Chelka zapytac jak "zdalnie wkleic znaczki" bo w tamte strony sie nie wybieram. Do PZW zapisalem sie spowrotem, zeby miec mozliwosc lowienia w wodach plynacych. Lowisk komercyjnych mialem juz troche dosyc. Niestety na wedkowanie mam najczesciej czas w dni wolne od pracy, a wtedy nad "burdelwoda" najczesciej odbywaja sie pikniki. Ja jadac nad wode chce posiedziec w spokoju i odpoczac od codzienngo szumu i gonitwy, pewnie jak wielu innych wedkarzy O takie warunki najlatwiej nad niewielkimi rzeczkami, np. rz.Bzurka z doplywami. Na szczescie mam niedaleko ~40km, ale na moje nieszczescie oplate zrobilem w okregu ktory nie moze sie dogadac Ktos moze zapytac - czemu nie zrobiles oplaty w Skierniewicach ? Zrobilem w Sieradzkim - bo nad Warte jezdzilem w I i II, bo Skierniewickie rzeki byly zamarzniete ... Cytuj
spini Napisano 18 Marca 2010 Napisano 18 Marca 2010 Nikt sie pytał nie będzie bo to twoja sprawa:D ale w pszyszłym roku zapewne sie zastanowisz 2 razy zanim wybierzesz okręg:)) No niestety takie sa realia życia w PL,nie dość że zapłacisz to jeszcze ci w h..a zrobią-sorki za słowa ale jak tu sie nie złościć. Mam nadzieje że jednak uda ci sie wszystko i spotkamy sie nad wodą w piękną wiosnę:D pozdrawiam Cytuj
CHELEK Napisano 18 Marca 2010 Napisano 18 Marca 2010 Bede musial sie Chelka zapytac jak "zdalnie wkleic znaczki" Całe 140zł i wody górskie do tego oraz Mazowieckie a resztę dogadamy Przy wo(ó)dzie Ps:Żwiru już właśnie opłacił Cytuj
berzer Napisano 5 Kwietnia 2010 Napisano 5 Kwietnia 2010 Witam serdecznie, Moze gdzies byl temat poruszony ale nie doczytalem. Wedkowac zaczne w sumie od tego roku, w zeszlym roku tylko sobie sprezentowalem wedki. Jestem z Poznania, jestem czlonkiem PZW i kola z jego okolic. Raz po raz jezdze do rodziny w okolice Gorzowa Wielkopolskiego i z tego co doczytalem to porozumienie pomiedzy Poznaniem, a Gorzowem tyczy sie tylko rzeki Warty. Prosze mi powiedziec co musze zrobic aby bez problemow moc wedkowac na jeziorach nalezacych do PZW w Gorzowie? Musze wniesc pelna oplate czy sa jakies doplaty? Jak to wyglada? Prosze o pomoc... Pozdrawiam Cytuj
warszawa_24 Napisano 5 Kwietnia 2010 Napisano 5 Kwietnia 2010 "Porozumienie z Okręgiem PZW w Poznaniu w sprawie wzajemnego udostępnienia wód w 2010 r. 1 .Okręg PZW w Gorzowie Wlkp. w ramach niniejszego porozumienia udostępnia do wędkowania wędkarzom Okręgu poznańskiego: - obwód rybacki rzeki Warty nr 11 tj. od dopływu z Jeziora Barlińskie do rzeki Warta do połączenia rzeki z rzeką Noteć w miejscowości Santok. 2. Okręg PZW w Poznaniu w ramach niniejszego porozumienia udostępnia do wędkowania wędkarzom Okręgu gorzowskiego : - obwód rybacki rzeki Warty nr 10 tj. od dopływu z Jeziora Chojeńskie do granicy z obwodem nr 11 rzeki Warty. - jezioro Miejskie i Kuchenne w miejscowości Międzychód." Cytuj
berzer Napisano 6 Kwietnia 2010 Napisano 6 Kwietnia 2010 Ok, to wiem, bo przeczytalem na stronie PZW. Ale jezeli chce lowic na pozostalych jeziorach to co? Ile place? Tyle samo co nowy czlonek czy jakas ulga jest? O to mi chodzi... Cytuj
warszawa_24 Napisano 6 Kwietnia 2010 Napisano 6 Kwietnia 2010 Tak jest z innymi okręgami, wpłaca się na swój macierzysty okręg + 50% na ten drugi. Jednak z Poznaniem tego nie ma. Kupujesz normalną, pełną składkę, oczywiście zależnie od Twojego wieku czy rodzaju wód. Cytuj
berzer Napisano 6 Kwietnia 2010 Napisano 6 Kwietnia 2010 No to ciut nie ten teges :/ Ogolnie do dupy Cytuj
zdrapek Napisano 12 Maja 2010 Napisano 12 Maja 2010 Co koledzy powiecie na aneks do porozumienia między PZW Łodż a K-ce: http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/1932/wiadomosci/31287/pliki/aneks.jpg PS. Zwróćcie uwagę na daty.... Cytuj
Mike_Mil Napisano 13 Maja 2010 Napisano 13 Maja 2010 Mam małe pytanko... Czy należąc pod PZW Wrocław-okręg dolnośląski mogę powędkować na zbiorniku Michalice,tj zbiornik zaporowy na rzece Widawa,położony blisko Namysłowa? Jest do woj.opolskie... znalazłem coś na ten temat ale jakoś nie mogę dojść o co tam chodzi. Podaję link: http://www.pzw.org.pl/home/mapa_porozumien/38 Cytuj
maniek Napisano 13 Maja 2010 Napisano 13 Maja 2010 zdrapek, To już paranoja ,i łamanie praw konst. Ale czy znajdzie sie odważny aby to zaskarżyć ,wątpię. Mike_Mil, Z tego co piszą to możesz łowić tylko do zapory czołowej ,na samym zalewie musisz dokonać opłaty. Cytuj
kamionki Napisano 13 Maja 2010 Napisano 13 Maja 2010 Mike_Mil z tego co się dowiedziałem to musisz opłacić wędkowanie na tym zbiorniku.20 zł/doba lub 110 zł/rok.Co się bardziej kalkuluje sam musisz ocenić. Ja się zastanawiam jeszcze jak często będę tam jeździł. Cytuj
qestt Napisano 21 Czerwca 2010 Napisano 21 Czerwca 2010 Czesc, mam pytanko, jestem z warszawy, i chcialbym lapac ryby w okregu wojewodzctwa lubelskiego ( dokladnie Biala Podlaska). Podobno nasze okregi nie maja porozumienia i musze wplacic dodatkowa skladke. Znalazlem gdzies ze jest to smieszna suma 10-15zl. Teraz pytam sie, czy moge ową skladke zaplacic w glownym zwiazku wedkarskim w Warszawie na ul. Twardej 42 ? czy musze zaplacic jak juz bede na miejscu w Bialej Podlaskiej ? Pozdrawiam i prosze o sprawdzona informacje. byloby najwygodniej zaplacic w Warszawie, poniewaz nie znam Bialej. PS. CZY NAPEWNO MAZOWSZE NIE MA POROZUMIENIA Z LUBELSKIM ? Cytuj
eM_Si Napisano 21 Czerwca 2010 Napisano 21 Czerwca 2010 No więc tak: w wakacje chciałbym wyjechać i przy okazji połowić trochę w okręgu częstochowskim. Wrocławski ma z nimi porozumienie, więc czy starczy mi sama karta ze składkami na Wrocławski, czy musze jeszcze mieć oddzielny rejestr na Częstochowski, lub jakiś znaczek? Proszę o szybką odpowiedź. Z góry dzięki! Cytuj
oI0 Napisano 21 Czerwca 2010 Napisano 21 Czerwca 2010 Przy opłacaniu karty wędkarskiej na ten rok dostałeś rejestr połowów a z nim wykaz wszystkich porozumień okręgu mazowieckiego .... zerkni do niego , warto. Cytuj
eM_Si Napisano 23 Czerwca 2010 Napisano 23 Czerwca 2010 Czy to samo tyczy się Wrocławskiego (ale w stosunku do O. Częstochowskiego) . Ponieważ nic takiego nie dostałem (tylko z porozumienia dolnośląskiego). W kole też takich rejestrów nie mają. Mam iść do jakiegoś koła tam na miejscu? Cytuj
przemekli Napisano 6 Stycznia 2011 Napisano 6 Stycznia 2011 Ciekawa mapa porozumień miedzy okręgami. http://www.pzw.org.pl/home/mapa_porozumien/55 Cytuj
JACooL Napisano 7 Stycznia 2011 Napisano 7 Stycznia 2011 Na mapce ze strony PZW jeszcze nie ma naniesionych porozumien sieradzkich, ale znalazlem na stronie kola: http://www.klen.wedkuje.pl/media/kolo,wykaz-porozumien-2011,0,1621,386.html jak w ub. roku nie dogadali sie ze skierniewickim, a za mazowiecki doplata kosmos... Cytuj
Adas Napisano 7 Stycznia 2011 Napisano 7 Stycznia 2011 a może ktoś napisać porozumienia okręgu Krosno? PS. Witam ponownie po długiej przerwie Cytuj
przemekli Napisano 8 Stycznia 2011 Napisano 8 Stycznia 2011 tak teraz zauważyłem że tej mapce to raczej nie można ufać bo nie dla wszystkich okręgów porozumienia są naniesione i np. dla wrocławskiego jest porozumienie z opolskim a na stronie okręgu nie ma tego porozumienia Cytuj
CHELEK Napisano 8 Stycznia 2011 Napisano 8 Stycznia 2011 A powiedzcie mi co się dzieje w okręgu Mazowieckim że taką bidę mają i adają z porozumieniami bo w zeszłym roku opłacałem w Kielcach i była to sena suuuuuper razem z Wisłą a w tym roku nikomu nie dają ???????? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi