Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W takowym układzie opłacam składkę w rodzinnej Legnicy. Mam nadzieje, że skala migracji będzie olbrzymia. Może wówczas "bystrzaki" z Wrocławia dostrzegą swój błąd i odczują finansowe skutki swojej ignorancji.

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 259
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

No i pięknie, kto może i ma potrzebę łowić w innych okręgach niech zabiera papiery z Wro i przenosi się do okręgów mniejszych. Może dotrze do "władz" okręgu Wrocław,,że mając wàtpliwej jakości wody, o które się nie dba, nie "szachuje się" brakiem porozumień, bo tak jak wielu wędkarzy z okręgu wałbrzyskiego przyjeżdza na "najrybniejszy w Polsce" zbiornik Mietków, który jest "duma" okręgu, tak wielu z wrocławskiego chce naprawdę połowić ryby na rzekach górskich ościennych okręgów,gdzie wody sie pilnuje i zarybia.

Ja mówie pass, na tajemnicze i ściiśle tajne zarybienia pzw wrocław. Niech bawia sie sami, a może jak zabraknie pieniążków na kolejny prywatny wyjazd na dorsze to ktoś chwyci koło i...pier... nie się w czoło. Wtedy jednak może być już za późno... pozdrawiam wszystkich oprócz prezesów pzw wr.

Napisano

a więc wypada to tak

Okręg PZW w Wałbrzychu...........Okręg PZW Wrocław

porozumienia 0 ..........................porozumienia 0

Bydgoszcz..................................Częstochowa

Jelenia Góra................................Kalisz

Kalisz.........................................Kielce

Kielce.........................................Sieradz

Legnica

Nadnotecki w Pile

Sieradz

Słupsk

Tarnobrzeg

Koszalin

Zielona Góra

Opcja zerowa (wymiana zezwoleń ew. do pobrania ze strony):

Biała Podlaska

Białystok

Chełm,

Ciechanów

Częstochowa

Łódź,

Poznań

Rzeszów

Siedlce

Zamość

porozumienie 50%na50%...........................porozumienie 50%na50% z

Bielsko-Biała..............................................Białymstokiem

Elbląg.......................................................Bielsko-Białą

Gdańsk.....................................................Bydgoszczą

Katowice...................................................Elblągiem

Lublin.......................................................Jelenią Górą

Olsztyn.....................................................Katowicami

Piotrków Trybunalski...................................Legnicą

Radom......................................................Lublinem

Szczecin....................................................Łodzią

Tarnów...................................................... Olsztynem

Wrocław.....................................................Piotrkowem Trybunalskim,

.................................................................Radomiem

................................................................Szczecinem

................................................................Tarnowem

................................................................Wałbrzychem

................................................................Zamościem

................................................................Zieloną Górą

Tak to wygląda jak widać PZW Wrocław się nie popisało różniąco się długości tabel mówią same za siebie wiedziecie już gdzie opłacicie karty ja już wiem

Napisano

I Wrocław ma rację :razz: po co się męczyć z przyjmowaniem pieniędzy od członków, lepiej niech idą do innych okręgów. Mniej liczenia, mniej księgowości, mniejsze zarybianie (np. Bystrzycy, która miała być w planach konkurencją dla Sanu i Dunajca) bo nie ma pieniędzy - bo członkowie odeszli. A tą najniższą krajową na swoje wypłaty to oni sobie uzbierają od tych łowiących na Odrze :mrgreen:

Napisano

Koledzy z Wrocławia, zależy kto gdzie i na co chce jechać ale Wrocław, Legnica, Wałbrzych, Jelenia Góra (nizinne i górskie) mają porozumienia z Częstochową dlatego też, aby nie kupować w Wałbrzychu i dopłacać do Wrocka można kartę opłacić w Częstochowie i łowić w tych okręgach. Może dla kogoś będzie to pomocne bo zawsze to +70zł w kieszeni ;)

• 3 weeks later...
Napisano

Zapraszamy nie zdecydowanych do opłacenia karty w Okręgu Wałbrzych mamy porozumienia bez wnoszenia dodatkowych opłat z większością Okręgów w Polsce :grin: . Nasze Koło PZW Ziębice otwarte jest co środę od godz. 16 do 18 przy ulicy Gliwickiej 7.

Napisano

Niby fajnie, ale z drugiej strony ja mam dość tych układzików, co rok przenoszenie się z jednego koła do innego, które ma porozumienie, Nowa Ruda, Paczków, Wrocław teraz znowu Nowa Ruda eh :) może doczekamy czasów, że będzie normalnie :)

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
Napisano

Witam i mam pytanie , czy wie ktoś może coś na temat porozumienia PZW K-ce z PZW Częstochowa , trzeba dopłacać czy nie? na mapie porozumień pomiędzy okręgami są zaznaczone okręgi z którymi podpisano porozumienie a najeżdżając na dany okręg wyświetla się kwota dopłaty którą należy wnieść , a w przypadku okręgu Częstochowa jest tylko notka " okręg aktywny" sory ale nie miałem do czynienia jak dotąd z innymi okręgami po podziale PZW ,  brak doświadczenia w tej sprawie , byłbym wdzięczny za pomoc za którą z góry dziękuję, pozdrawiam.

Napisano

Witam , powyższe pytanie już nie aktualne , właśnie się dowiedziałem i podaje dla zainteresowanych , dopłata na OKR Częstochowa to dla wędkarzy OKR K-ce 116 pln , więc w częstochowskie jedynie na grzyby Pozdr.