Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

WE wakacje wybieram sie nad morze.Moja baza bedzie plozona nie daleko tego jezioro, wiec chcialbym polaczyc odpoczynek nad mozem z chociaz kilkoma godzinami wedkowania. Moje pytanie jest takie kto jest we wladaniu tego jezioro i gdzie mozna wykupic licencje czy trzeba miec karte wedkarska ??? Prosibym o jak najszybsza odpo wiedz.

• 1 month later...
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Jeśli kolega sandacz wrócił z okolic Wisełki lub ktoś dysponuje cennymi informacjami to prosiłbym o posta. Jak biorą i jak z zezwoleniem nad tym akwenem ? ;] Pozdrawiam

Napisano

Lepiej popróbować łowienia w morzu niż w tym "jeziorze". To jest kałuża z ogromną lkością rowerów wodnych w kształtach przeróżnych i innego pływającego badziestwa.Aster, daruj sobie to jezioro. Albo morze, albo poszukaj czegoś trochę dalej, tam wooło Wisełki chyba jest jeszcze parę oczek wodnych.

Napisano

Skoro byłem to troszke opisze o tym jeziorku - j.WISEŁKA

out.php?i=7350_JezioroWiselka.jpg

Na północnym brzegu (na zdjęciu po lewej stronie za trzcinami :P) są 2 przystanie na których możemy sobie wypożyczyć sprzęt zarówno wodny jak i wędkarski czy też wykupić sobie pomościk - i tutaj pierwsza uwaga przystań druga - trzeba przejść przez pierwszą aż zobaczymy szyld "Przystań u Krawczyka" oferuje niższe ceny

* wędka - 1zł/1h

* łódź wędkarska - 5zł/1h

* pomost - 2 zł/ doba

Na pierwszej przystani przykładowo pomost - 5zł/ doba

Jakiej klasy i jak wygląda sprzęt wędkarski nie wiem bo pojechałem ze swoim, zresztą pewnie jak każdy zainteresowany :)

Łodzie z koleii dobre - nie nabierają wody :)

Pomosty wypchnięte około 4-6 metrów w jezioro i też w nienajgorszym stanie - i tu kolejna uwaga "Krawczyk" oferuje 3 stanowiska wędkarskie, ile pierwsza przystań nie wiem.

Rzeczywiście na jeziorze dużo ludzi, rowerów wodnych i kajaków - w pełni zgadzam się z Tobą Artech jednak mimo to udało się zapolować i z pomostu na blache - naturalnie wrócił do wody :) niestety była to jedyna zdobycz przez cały urlop

out.php?i=7352_P8230130.JPG

Ponoć ładne sztuki można złapać na jesieni w tym jeziorku (według mnie to jak ludzi mniej to i ryba ładnie rośnie)

Jednak nie daleko znalazłem drugie jeziorko - j.ZATOREK

out.php?i=7353_P8240151.JPG

i tu uwaga na jezioro trzeba wykupić zezwolenie , którego koszt wynosi 5zł, a nabyć je można w leśniczówce, która znajduje się naprzeciw wjazdu do Amber Baltic Golf Club.

Zezwolenia te można wykupić tylko w godzinach 7-8 rano od Poniedziałku do Piątku więc jest to jakiaś przeszkoda ale do pokonania :grin:

Samo jeziorko znajduje się na końcu Wisełki - jadąc z niej w stronę Kamienia Pomorskiego będziemy je mieli po prawej stronie.

I tu duża odmiana - jeziorko ciche spokojne troche porośnięte ale baaardzo przyjemne, a ludzie mówią że dużo bardziej zarybione niż Jezioro Wisełka i ładnych szczupaczków tam można nałapać - jednak tak jak wcześniej pisałem jest to opinia ludzi a nie moja, bo mi niestety nie starczyło już czasu by się tam wybrać na połowy :)

Napisano

Ja niestety bylem zmuszony zmienic lokacje, ale obok wisleki przejezdzalem byla akurat brzydka pogoda dlatego rowerow i kakakow wcale nie bylo, co do tego drugego jeziorka bardzo mnie zacikawilo, dziki kolego Aster za info moze za rok sie tam wybiore kto wie... :smile:

• 1 year later...
Napisano

Wisełka to słabe jezioro chociaż buszują tam duże stada okonków a Zatorek to sympatyczne jezioro , zawsze można czegoś nałapać i jest szansa na karpia,jeziorko płytkie bo to zalana łąka tylko że czasami ludzie napchają zanęty (można to zauważyć zaglądając do śmietników)

• 5 years later...
  • 3 months later...
Napisano

ja w lipcu byłem tam 4x dzień po dniu, jednego dnia podeszły leszcze takie koło 1kg to można było pociągać, łowiłem batem, leciutkim zestawem więc zabawa była przednia, w pozostałe dni małe płoteczki i wzdręgi, na czerwonego okonki się wieszały. Wielką zaletą tego łowiska jest przyroda jak se siadałem na pomoście to już ryby nawet nie musiały brać. Kwaterę miałem jakieś 200m od jeziorka - kobieta na plaże ja na ryby :P