mol39 Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 Zdrówka, spokoju, rodzinnej atmosfery, wszystkim pasjonatom w te Święta życzę, no i może by ten sezon w końcu zacząć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek66 Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 Godzinę temu wróciłem z nad Bzury......zima.....zima........ spławik 0, piękny klangor żurawi nad łąkami, ale woda martwa, wiosny.......!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 no właśnie wiosna by się przydałą cieplejsze dni to i z rybkami by się na bzurce ruszyło. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 6 Kwietnia 2013 Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Dawno mnie nad ta rzeka nie bylo, pojechalem z kolega dzisiaj. Niestety, zero kontaktu z rybami a siedzielsmy nad woda caly dzien. Bylismy przy mostku w Goslawicach, miedzy Sobota a Walewicami, a na koniec w Orlowie. Spotkalismy nad woda kilku moczykijow - wszyscy bez brania... Zawiodlem sie troszke, bo malo kiedy w ubieglych latach wracalem znad wody bez kontaktu z rybkami. PS jeden ze spotkanych dzisiaj wedkarzy wspominal cos o wycieku z okolicznej mleczarni w ub. roku - slyszeliscie cos o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek66 Napisano 7 Kwietnia 2013 Share Napisano 7 Kwietnia 2013 No to ja miałem dziś szczęście......a właściwie kolega.....ZŁOWIŁ NA BZURZE PIERWSZĄ W TYM ROKU RYBĘ!!!.......płoć.....całe 12cm, a z żywych rzeczy w wodzie widziałem jeszcze dwie żaby......wiosna całą ,,gębą,, a tak odnośnie zatruć Bzury to w tamtym roku ,,ładnie,, zatruła naszą rzekę...... też rzeka Ochnia.....ponoć ,,awaria,, w oczyszczalni......jeszcze niech w Kutnie postawią następną ubojnię to mamy pozamiatane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 JACooL, No ale czas nad wodą ................. Bezcenne (tym bardziej że bez nas) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Witam. Koledzy woda ładnie idzie do góry wiec może i rybki się połapie. Jak ktoś chce już teraz połowic to proponuje na starorzecze na przezwiskach się udac tam zawsze idzie cos złapać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek66 Napisano 13 Kwietnia 2013 Share Napisano 13 Kwietnia 2013 No w końcu sezon rozpoczęty....pierwsze w tym roku rybki 3 wzdręgi 2 płocie 1 okoń.......bardzo wysoka woda.......bat i na ,,stopa,, za trzcinką, parę kulek z ,,czarnej płoci,, i jest fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbassmanutd Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 witam, panowie jestem z Łodzi. Gdzie polecacie po raz pierwszy wybrać się nad Bzurę na rybki??? Mam zamiar połowić na spinning. Gdzie blisko Łodzi Bzura oferuje ciekawe miejscówki ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 18 Kwietnia 2013 Share Napisano 18 Kwietnia 2013 witam, panowie jestem z Łodzi. Gdzie polecacie po raz pierwszy wybrać się nad Bzurę na rybki??? Mam zamiar połowić na spinning. Gdzie blisko Łodzi Bzura oferuje ciekawe miejscówki ? Pozdrawiam Witam zależy kolego czy dla ciebie będzie blisko sobota bo tu jest dużo dobrych miejsc i fajnych rybek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbassmanutd Napisano 18 Kwietnia 2013 Share Napisano 18 Kwietnia 2013 warto jechać? co tam można złowić na spinning ? dzięki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol39 Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Witam dziś pojechałem nad Bzurę pierwszy raz z wędkami, około południa, zacząłem od Przezwisk. Próbowałem w miejscach ze spokojniejszym nurtem, bo poziom mega....duży. Do starorzecza nie ma dostępu http://i35.tinypic.com/2cpx4xw.jpg . Na rzece no cóż duże zmiany po takiej wodzie, w jednym z miejsc ze spokojną wodą miałem w sumie ~10 brań, na pinkę wyjąłem 6 płoteczek do ~12cm http://i38.tinypic.com/wjw1o0.jpg . Później pojechałem do Woli Kałkowej, tu nie doczekałem się brania . a woda wydawała się jeszcze wyższa niż w Przezwiskach http://i35.tinypic.com/1zdopp1.jpg . W Przezwiskach widać było oczkujące rybki tyle że malutkie. Może za dwa tygodnie.... gdy woda opadnie. Spotkałem dwóch wędkarzy Woli ,zaporowcy* wyjęli 2 okonie *łowiący z pozostałości po elektrowni wodnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol39 Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Przepraszam za jakość zdjęć, robione komórką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 27 Kwietnia 2013 Share Napisano 27 Kwietnia 2013 Woda już w normie, ok. 50 płotek w tym prawie połowa na wymiarze. Już gotowe do godów. Urzecze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol39 Napisano 27 Kwietnia 2013 Share Napisano 27 Kwietnia 2013 Witam dziś mnie poniosło nad Bzurę do Przezwisk, mimo że woda bardzo opadła przez tydzień, bardzo ciągnie, używałem spławika prawie 13gr a mimo to nie było szans na jego przytrzymanie, wyjąłem 7-8 ryb trzy miały 17-20cm,(pozostałe ok. 12cm) same płocie. Po takiej wodzie trudno mi jest się odnaleźć, chyba spróbuję gdzieś indziej. Na odcinku Gosławice- Przezwiska na rzece widziałem jedynie dwóch wędkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikuś Napisano 28 Kwietnia 2013 Share Napisano 28 Kwietnia 2013 Witam kolegów może mi ktoś powiedzieć jak z dojazdem nad samą rzekę chodzi dokładnie o okolice gosławice,wola kalkowa czy można przejechać polną drogą wzdłuż rzeki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 Witam. powiem szczerze ze tam nie byłem teraz ale tutaj w okolicach soboty niema problemu z dojazdem do bzury wiec i tam nie powinno być problemu. Ja dziś przyciołem szczupaczka 63cm 1,58kg na wysokości sobockiej wsi na spin. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikuś Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 Dzięki kolego za informacje bylem jest ok pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 3 Maja 2013 Share Napisano 3 Maja 2013 Dzięki kolego za informacje bylem jest ok pozdrawiam a rybki chciały wspópracowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol39 Napisano 5 Maja 2013 Share Napisano 5 Maja 2013 Witam, dziś pojechałem pierwszy raz nad Bzurę ze spiningiem, wędkarzy mało, woda duża ok. 20cm więcej niż tydzień temu. 3godziny na Orłowie i jeden okoń trochę ponad 30cm, później Wola Kałkowa, bez kontaktu z rybą ... Tak słabego początku sezonu nie pamiętam(w moim oczywiście wykonaniu) Może jak woda opadnie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol39 Napisano 13 Maja 2013 Share Napisano 13 Maja 2013 Dziś trzy godzinki ze spławikówką w Woli Kałkowej, słabiutko kilkanaście rybek w tym 8 miało 15cm+ . Poziom wody od piątku bez zmian. Rybki nie chciały współpracować, szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 19 Maja 2013 Share Napisano 19 Maja 2013 okolice Urzecza ukleja, płotka, jelec i kleń 48 cm. kuku rządzi. Pozdrawiam całą brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 24 Maja 2013 Share Napisano 24 Maja 2013 Witam. Dzis od rana posiedzialem na bzurze na urzeczu wyjolem kilkanaście plotek max 25cm. Braly na kuku i pinke. Życzę połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 20 Lipca 2013 Share Napisano 20 Lipca 2013 Witam. W tygodniu udało mi sie wyjac dwa karpiki jeden 1,1 kg a drugi 6,7 kg poza tym sporo okonia max 30 cm a u was co słychać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol39 Napisano 31 Sierpnia 2013 Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Witam, w czwartek przejechałem się brzegami Bzury, bez wędek. Fajnie, komary jakby wymiotło, wędkarzy również, kilku których spotkałem nic nie złowiło(odcinek ujście Ochni do Przezwisk). Starorzecze bardzo zarośnięte rogatkiem i ta rzęsa.... dosłownie 2 miejsca do łowienia, jeśli wiatr usunie rzęsę. Oto kilka fotek z "naszej" rzeki http://i44.tinypic.com/rayvd1.jpg , http://i42.tinypic.com/2dvv3x2.jpg , http://i39.tinypic.com/zw1coo.jpg , http://i43.tinypic.com/11loqrb.jpg , http://i43.tinypic.com/sy09bp.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi