wkuboslaw Napisano 2 Lipca 2014 Share Napisano 2 Lipca 2014 Witam. Kolejna nocka na bzurze na wysokosci sobockiej wsi. Tym razem bran bardzo mało trafił sie jeden jaz 44cm. Brania bardzo sporadyczne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 3 Lipca 2014 Share Napisano 3 Lipca 2014 W zeszły weekend w okolicach Kompiny podeszły ładnie leszczyki ok. 10 szt. (40 - 48 cm.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 5 Lipca 2014 Share Napisano 5 Lipca 2014 Witam. Nocka z 4-5.07 znowu na wysokosci sobockiej wsi tym razem dwa leszczyki 48-40 cm. Bran nie za dużo lecz trafiały sie płoteczki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blokadnik Napisano 17 Sierpnia 2014 Share Napisano 17 Sierpnia 2014 Witam Jestem nowy na forum. Na Bzurze wędkuję dopiero od 2013, przy czym poprzedni sezon tylko spinning, do tego w związku z opłaconymi Skierniewicami oraz łódzkim pozwoliłem sobie na odcinkowe poznawanie rzeki, przy kilku podejściach przeszedłem odcinek od kter do łowicza. Rzeka bardzo ciekawa, wyjąłem kilka ładnych szczupaków i okoni, gdzie najwięcej w maju 2013 w Kterach oraz miedzy Orłowem a Przezwiskami, dobrze wspominam ładnego okonia na wobler w Urzeczu, ładnie i malowniczo w Sobocie. Całe rzeka na przechodzonym bardzo fajna ale problem okazał się w Maurzycach, gdzie piękne zakręty na mapie a w rzeczywistości wszystko uregulowane/poczyszczone (brak brań). W tym roku nastawiłem się na białą rybę, niestety z powodu braku czasu byłem na samej Bzurze tylko 2 razy ale bez efektów, za to w dniu wczorajszym byłem w przezwiskach na starym korycie tylko zobaczyć jak to wygląda bo w poprzednim roku kumpel tam złapał małego pistoleta więc był potencjał na coś większego, okazało się że zarośnięte, ale dopadł nas deszcz po deszczu stwierdziliśmy że obadamy miejscówkę, spinning odpada, grunt też, z ciekawości rzucałem matchówką w niezarośnięte oczka co było nie lada wyczynem. Wynik kilka jazi, linów z tego 5 linów wymiarowych i jeden 35cm do tego karaś złota - wszystkie wróciły do wody. Fajne ale bardzo zarośnięte miejsce. Jak podbierałem największego lina to po podebraniu znalazłem w podbieraku mięso kurczaka?? Na co to mogło być?? Komuś spadło z haczyka jak zasadzał się na węgorza?? Zakładam że nie na suma bo tam raczej by się nie utrzymał?? Czy zna ktoś historię tego miejsca?? Po prawej stronie tam pale po pomoście lub jakiejś rybaczówce, widać że dawniej miało swe czasy świetności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek66 Napisano 18 Sierpnia 2014 Share Napisano 18 Sierpnia 2014 Też jestem z Kutna...... na Bzurze wędkuje od 2006r. głównie spining, znam miejsce o którym piszesz wiosną 2013 widziałem tam tarło pięknych leszczy, fajne miejsce często mocno oblegane.....i niestety często tam kłusują, o węgorzach na Bzurze nie słyszałem ale o sumach tak:) z drapieżników poza szczupakiem, okoniem jako ciekawostka miętusy na Sobocie, oraz od ,,wielkiego dzwonu,,......sandacze trafiają się jak 6 w totka ale jak już...... to wow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek rożniata Napisano 19 Sierpnia 2014 Share Napisano 19 Sierpnia 2014 Też jestem z Kutna...... na Bzurze wędkuje od 2006r. głównie spining, znam miejsce o którym piszesz wiosną 2013 widziałem tam tarło pięknych leszczy, fajne miejsce często mocno oblegane.....i niestety często tam kłusują, o węgorzach na Bzurze nie słyszałem ale o sumach tak:) z drapieżników poza szczupakiem, okoniem jako ciekawostka miętusy na Sobocie, oraz od ,,wielkiego dzwonu,,......sandacze trafiają się jak 6 w totka ale jak już...... to wow. a jak ci idzie z kleniem i jaziem ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek66 Napisano 19 Sierpnia 2014 Share Napisano 19 Sierpnia 2014 No właśnie.......mam odpowiedni spining kolekcje odpowiednich woblerków ale jak do tej pory więcej wypraw na szczupaka i okonia........kilka razy na: Urzeczu, Łowiczu i Kompinie z lekkim spiningiem ale bez efektu. W tym roku na Siemienicach miałem na spławik pięknego Jazia.....ale pod samym brzegiem dostałem lekcje pokory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 20 Października 2014 Share Napisano 20 Października 2014 Witam.W naszej bzurce pojawił sie karpik. Łowione karpiki to od 36 do 41 cm. Z tego co wiem uciekły ze stawów hodowlanych w walewicach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwodnik Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 Panowie (i Panie, jeśli zaglądacie do tego wątku ), poradźcie na jakim mniej więcej odcinku warto by się przyczaić na miętusa ? Planujemy powoli jakiś wypadzik, na wiosnę się nie powiodło, to może teraz będzie lepiej, tylko niezbyt wiemy gdzie uderzyć Dzisiaj taki rekonesansowy wypadzik w okolice ujścia Rawki, trochę pomoczyliśmy gruntówki i później porzucaliśmy spiningiem. Efekty zerowe, ale fajna pogoda była, ciepło i po południu słonecznie, to chociaż się przewietrzyłem przed kolejnym tygodniem ciężkich robót Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek66 Napisano 10 Listopada 2014 Share Napisano 10 Listopada 2014 Byłem dzisiaj na Bzurze kilka godzin spiningowania........ i trzy małe szczupaczki sporo wędkarzy, ale wszyscy wyniki bardzo mizerne rzeka poddana zbiegowi ,,czyszczenia,, za pomocą...... KOPARKI brzegi ,,elegancko wyrównane,,........ i przy okazji usiane dziesiątkami zmasakrowanych żab. Bzura od Łęczycy do Orłowa przypomina płytki 25-30cm kanał melioracyjny.Nie wiem jak dokładnie jest na odcinku Skierniewickim ale odcinek Łódzki przedstawia przykry widok. no ale mamy..... NATURE 2000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek rożniata Napisano 11 Listopada 2014 Share Napisano 11 Listopada 2014 to konkretnie Bzura jest poddana zabiegowi w okolicach od Łęczycy do Orłowa ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek66 Napisano 11 Listopada 2014 Share Napisano 11 Listopada 2014 Tak używają ciężkiego sprzętu sam widziałem koparkę, słyszałem od pracowników służby drogowej, że chwytak koparki razem z ,,zielskiem,, wyrzuca na brzeg duże ilości ryb wygląda to ponoć makabrycznie. W zasadzie Bzurę na odcinku od Witaszewic do Orłowa trudno nazwać rzeką to płytki prosty kanał, poziom wody jest bardzo niski jeśli przyjdą silne mrozy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw_851 Napisano 24 Listopada 2014 Share Napisano 24 Listopada 2014 witam czy może ktoś z was wybrał się już na połów miętusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 15 Grudnia 2014 Share Napisano 15 Grudnia 2014 Przykro sie czyta takiw newsy Dawno mnie w tamtych stronach nie bylo, ale widze ze bede sie musial przejechac i ogladnac co nawyrabiali 'ekolodzy' A koledzy ze Skierek i Lowicza tez widze ze nic w watku nie pisza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 16 Grudnia 2014 Share Napisano 16 Grudnia 2014 Byłem w niedzielę na Orłowie wody mało, 2 jazgarze i jedna płoteczka, z żywca zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol39 Napisano 23 Grudnia 2014 Share Napisano 23 Grudnia 2014 Witam, z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia życzę wszystkim wędkarzom zakochanym w "naszej" Bzurze, trafionych prezentów , a w nowym roku samych okazów i mnóstwa emocji z tym związanych, słowem by był to dla Rzeki i dla nas udany rok . mol39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 23 Grudnia 2014 Share Napisano 23 Grudnia 2014 A koledzy ze Skierek i Lowicza tez widze ze nic w watku nie pisza.........OOooooo proszę a kolega to co numer zmienił ?? zapyział tam w tym Zgierzu ?? że nawet nie odbiera słuchawki ani nie oddzwania....... Koledzy nie piszą nic bo nie łowią tu u tych darmozjadów z okręgu !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 24 Grudnia 2014 Share Napisano 24 Grudnia 2014 Zdrowych, wesołych i rybnego 2015 Pozdrawiam całą BRAĆ (nie tylko Bzurną) !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obar7531 Napisano 4 Stycznia 2015 Share Napisano 4 Stycznia 2015 Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Połamania wędek na dużych okazach!!! Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek rożniata Napisano 7 Stycznia 2015 Share Napisano 7 Stycznia 2015 A koledzy ze Skierek i Lowicza tez widze ze nic w watku nie pisza.........OOooooo proszę a kolega to co numer zmienił ?? zapyział tam w tym Zgierzu ?? że nawet nie odbiera słuchawki ani nie oddzwania....... Koledzy nie piszą nic bo nie łowią tu u tych darmozjadów z okręgu !! hehe a ja się zanoszę z opłaceniem składki w skierniewicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 17 Lutego 2015 Share Napisano 17 Lutego 2015 Nocki z piątku na niedzielę 1 leszczyk, 1 klenik, 1 jelec + jazgunki na 2 osoby Łowicz most Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek rożniata Napisano 18 Lutego 2015 Share Napisano 18 Lutego 2015 Nocki z piątku na niedzielę 1 leszczyk, 1 klenik, 1 jelec + jazgunki na 2 osobyŁowicz most to połowiliście hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 19 Lutego 2015 Share Napisano 19 Lutego 2015 Do tego zaliczyłem kąpiel (łącznie z czopką) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek rożniata Napisano 19 Lutego 2015 Share Napisano 19 Lutego 2015 Do tego zaliczyłem kąpiel (łącznie z czopką) chciałeś sprawdzić czy ryby są w bzurze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek rożniata Napisano 23 Lutego 2015 Share Napisano 23 Lutego 2015 Wczorajszy zwiad ze spinem na zero. Rzeka jeszcze uśpiona. A bobrów coraz więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi