JACooL Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 Ciagnie strasznie nad wode Najchetniej bym za tame na Jeziorsku pojechal, ale tam sobie tylko moge wyobrazic co sie dzieje Na Bzurce lepiej by bylo, ale uciag jest b.duzy, a cala spokojna woda przy brzegach jest skuta lodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 16 Grudnia 2010 Share Napisano 16 Grudnia 2010 Ciagnie strasznie nad wode W niedzielę nad wodę z Anią zawitasz ? Bo nadal aktualne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boger88 Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 Był ktoś niedawno nad rzeką? Czy lód trochę odpuścił, da się pospinningować? Chętnie bym pojechał gdyby dało radę łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek66 Napisano 27 Grudnia 2010 Share Napisano 27 Grudnia 2010 Witam wielbicieli Bzury Niestety ,,nasza,, rzeczka częściowo skuta lodem ale przede wszystkim burty przysypane wysokim śniegiem, no i poziom wody..... tak że warunki łowienia marne, byłem z kolegą na Orłowie nawet nie wyciągaliśmy spiningów z samochodu, tak więc? ........,,aby do wiosny,, a raczej do maja, szczupaki podrosną. :wink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boger88 Napisano 29 Grudnia 2010 Share Napisano 29 Grudnia 2010 Witam wielbicieli BzuryNiestety ,,nasza,, rzeczka częściowo skuta lodem ale przede wszystkim burty przysypane wysokim śniegiem, no i poziom wody..... tak że warunki łowienia marne, byłem z kolegą na Orłowie nawet nie wyciągaliśmy spiningów z samochodu, tak więc? ........,,aby do wiosny,, a raczej do maja, szczupaki podrosną. :wink Tak ,trzeba będzie poczekać do wiosny, ale z mojej strony to już inne łowienie ,najczęściej spławik i biała ryba. (na szczupaki nastawiam się głównie jesienią) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek66 Napisano 29 Grudnia 2010 Share Napisano 29 Grudnia 2010 Wiosnę na Bzurze też zaczynamy od spławika głównie przepływanka i oczywiście płotka właśnie na wysokości Orłowa, jednak w maju pasja zwana spiningiem wygrywa, ostatnie dwa sezony dobre wyniki mieliśmy akurat wiosną, w tym roku tylko początek maja potem powódź.......i słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał-80- Napisano 14 Stycznia 2011 Share Napisano 14 Stycznia 2011 Witam. Czy ktoś orientuje się jak ma się sprawa na Rzece? konkretniej odcinek między Aleksandrowem Ł. a Ozorkowem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 W okolicy Soboty jest szersza od morza Kaspijskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 26 Stycznia 2011 Share Napisano 26 Stycznia 2011 Jakie wieści z Bzurki ?, w sobotę jadę na oględziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Sam jestem ciekawy pewnikiem pomarznieta, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spini Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 JACooL, nie no skąd,w tym roku nawet raz jej nie skuło lodem. Za to na tę chwile wygląda jak wisła a pare dni temu miała taki poziom wody że zaniepokoiło to aż strażaków którzy przez cały czas patrolowali wały Wody jest od groma miejmy tylko nadzieje że te wieksze okazy okażą sie cwańsze i wejdą na czas w koryto nie tak jak na zeszłą wiosne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek66 Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Zamarzła.......... na wysokości Młogoszyna środkiem tylko ,,rynienka,, wszędzie straszne rozlewiska, z ciekawostek........ ,,spece,, od mostów mają ponoć remontować ,,drewniak,,(most) na Orłowie będzie pewnie nowy ,,piękny,, betonowy...... a były tam takie fajne miejscówki............ Natura 2000!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 28 Stycznia 2011 Share Napisano 28 Stycznia 2011 radek66 kurcze wydaje mi sie, ze w Orlowie most jest betonowy... Pisze o tym kolo kosciola z asfaltem. spini Artur mowil, ze jak bedzie akcja taka jak w ub. roku, to on sie pisze do pomocy. Jak ja dam rade - tez bym pomogl. Oby nie bylo to konieczne, bo to zawsze oznacza straty w rybostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek66 Napisano 28 Stycznia 2011 Share Napisano 28 Stycznia 2011 To nie chodzi o most drogowy, jeśli stoicie Panowie na moście drogowym, a za ,,plecami,, macie kościół w Orłowie to patrząc w prawą stronę daleko widać most (mostek wiele takich na Bzurze) my z kolegami nazywamy go ,,drewniak,, blisko mostku jest fajna miejscówka wiosną trafia się tam ładna płotka a czasami jaź, łowiąc w tym miejscu w zeszłym roku spotkałem dwu Panów, dokonywali pomiarów oględzin itp. od nich dowiedziałem się, że na Bzurze planowane są remonty właśnie takich mostków, poza tym byli ,,mocno,, przekonani, że nasza rzeczka ,,koniecznie,, wymaga gruntownego czyszczenia i zwiększenia przepływu wody nie muszę chyba pisać jak to będzie wyglądać (ciężkie kopary i do przodu) jak twierdzili wszystko w ,,trosce,, o stan łąk okolicznych rolników.....a podobno to teren NATURA 2000 no i na koniec tych ,,dobrych,, wieści firma budowlana w której pracuje jeden z naszej wędkarskiej ekipy ma w tym roku w planach zamienić nasz ,,drewniaczek,, w ,,betoniaczek,, jeśli to się potwierdzi...........to....... dopiszcie sobie sami............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 radek66, Jak zwykle jak coś jest fajnego to trzeba to koniecznie spie#%$@@## !! Ale to przecież standard Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 spini Artur mowil, ze jak bedzie akcja taka jak w ub. roku, to on sie pisze do pomocy. Jak ja dam rade - tez bym pomogl. Oby nie bylo to konieczne, bo to zawsze oznacza straty w rybostanie Jak będzie akcja nad Bzurą to ja się piszę pierwszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Od Orłowa do Łowicza, cała odkryta i w korycie (z malutkimi wyjątkami). Wyniki zerowe. Pozdrawiam całą BRAĆ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek66 Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Dokładnie tak kolego.....ale tu przecież chodzi o kasę...... ZYSK.........przykro patrzeć. Jak byłem dzieciakiem to Bzura była tak zatruta, że była w niej tylko brązowa woda.... teraz jak powróciło do niej życie są ryby (jeszcze) to podejmuje się próby jej ,,ucywilizowania,, trudno powiedzieć czy to o czym słyszałem zostanie ostatecznie zrealizowane oby Nie!!! ale wiem jedno takich rzek jak Bzura jest bardzo mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 10 Lutego 2011 Share Napisano 10 Lutego 2011 Witam Panowie. Mam pytanie jak wyglada proces wyrabiana karty i gdzie moge to załatwic jakie sa koszty chodzi mi o łowicz. Z góry dziekuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 10 Lutego 2011 Share Napisano 10 Lutego 2011 Idziesz do pierwszego lepszego koła PZW (lepiej lepszego ) i mówisz, że chcesz wyrobić kartę wędkarską. Zdajesz egzamin (teoretycznie, bo praktycznie go nie ma) dajesz 2 zdjęcia, idziesz do starostwa i wydają Ci kartę wędkarską. Wracasz do koła, płacisz składki (suma zależy od Twojego wieku) i otrzymujesz legitymację PZW. Z tym możesz już wędkować. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 10 Lutego 2011 Share Napisano 10 Lutego 2011 wielkie dzieki kolego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 kaczor69 jaka metoda badales rybostan jezeli mozesz sie podzielic wiedza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 feederek i przystaweczka, za tydzień znów "kontrola" jak woda osiądzie lekko. Na razie ćwiczę karpiki i płoteczki na wodzie stojącej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 Kurcze dziwne, zeby nawet plotki nie skubaly ... Na pogode patrzac - zima idzie Jak prognozy sie sprawdza i przez najblizsze 2 tygodnie w dzien bedzie kilka stopni na minusie, a noca mrozy (-10/-15) to moze pomrozic Bzurke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 Tak czarno tego nie widzę, nie wierzę "IM" jak psom gdyby człowiek zwracał uwagę na przepowiednie meteorologów zamiast na robaki wydał by pieniędze na baterie do pilotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi