JACooL Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 Hehe pewnie tak Moze ktos sie orientuje, czy miejscu opisanym nizej mozna wedkowac, bez obawy o posadzenie o klusownictwo (bliskosc mostkow). Jadac z Walewic do Soboty przed duzym mostem nad Bzura, wczesniej jest mostek nad rzeka, ktora pozniej wpada do Bzury. Mozna zjechac z drogi za tym mostkiem i dojechac do wody. Moje watpliwosci dotycza budowli (mostka) ktory jest niedaleko tego "drogowego". Czy miedzy tymi mostami mozna wedkowac, ew. jaka odleglosc zachowac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 Miejscowe tam "łapio", mostek jest na Mrodze. RAPR mówi, że nie wolno wędkować z mostów, a nie pod nimi. Lecz w naszym pięknym, bogatym, dorzerządzonym kraju wszystko zależy od interpretacji kontrolera. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 Pytam, bo kilka razy zdarzylo mi sie moczyc tam robale z roznym skutkiem - jak to bywa na Bzurce i jej doplywach W ub. roku zadomowily sie tam niemale karasie uciekinierzy ze stawow po powodzi, a czasem ladna ploc podejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 Testowaliśmy tą rzeczkę od poczatku roku, niestety ze skutkiem zerowym, jakieś 200 m. od tego mostku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Jak wczesniej pisalem, mi kila razy udalo sie trafic na brania. Najczesciej niewielkie sztuki, ale na bacie nie udalo mi sie utrzymac ryby ze 3X i rwalo mi zestaw Domyslam sie, ze karpik jakis albo wypasiony karas mi to robil. Wiem tez, ze plocie trzeba dobrze podkarmic i zachowac cisze na lowisku - rzeczka jest niewielka i latwo wyploszyc ryby z lowiska. Ehhh juz wiosny sie nie moge doczekac i mam nadzieje, ze w tym roku nie bedzie tak bardzo rzeka wylewala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 JACooL, nie tylko ty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 JACooL coś Twoje prognozy niebezpiecznie zaczęły się sprawdzać, nie wiem, czy nie wstrzymać się z chowaniem świdra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 ehhhh meteorologia .... Ja ogladam 2 wrozki pogodowe: Onet i Pogodynka. Onet ma prgnoze na kilka dni i sie prawie zawsze sprawdza, Pogodynka na 16dni i tutaj juz bywa roznie. Na Onecie temp. juz "zaktualizowane" i ma robic sie cieplej, a na Pogodynce ciagle przepowiadaja srogie mrozy. Mnie tam pasuje zeby do soboty lod sie utrzymal - kurs moczenia podlodowego mam robic i od kilku tygodni przekladamy go, bo na lod sie nie da bezpiecznie wejsc Pozniej moze przychodzic wiosna bedzie mozna nad Bzurke w koncu pojechac i robala umoczyc. Tylko obawiam sie tych roztopow, chociaz sniegu nie ma (i raczej nie dopada) to i tak poziom bedzie wysoki/za wysoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 Mnie tam pasuje zeby do soboty lod sie utrzymal - kurs moczenia podlodowego mam robic i od kilku tygodni przekladamy go, bo na lod sie nie da bezpiecznie wejsc A szkoda koleżko bo my z kolegą Żwirkiem raczej wylecimy pomacać wodę Ps:Już był i pierwsze moczenie bez wyników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 Bym sie z Wami chetnie zabral. Jezeli wyjazd nie dojdzie do skutku to pewnie do Was dojade. Wczoraj widzialem fotki Zwirka - piekny kawalek wody i do tego plynacej. W/g mnie jednak lod bedzie i zobacze w koncu jak wyglada pokrywa od strony dna i pochdze sobie po lodzie od spodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 Dzisiaj z pieskami byłem zobaczyc bzurke i pieski nalet po lodzie pobiegały. Po bokach około 2-3 metrów rzeka zamarznieta. Wiec w okolice soboty narazie niema co sie wybierac. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 wkuboslaw widze, ze z Soboty jestes - dobrze miec kogos kto zaglada na forum i jest na miejscu Nie wiem czy czytales moje pytanie o kawalek rzeczki i mostki - tam poznalem milego wedkarza, wlasnie z Soboty - prowadzi sklep spozywczy, ten najblizej zakretu jadac w strone Urzecza. PS tak na marginesie - dobrze jest napisac posta w powitalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 A masz moze granatowy samochód bo kiedys rozmawiałem z kims ze Zgierza wlasnie tam miedzy tymi mostkami. A tego Pana znam bardzo dobrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 Granatowy ? ... nie wiem daaawno go nie mylem, wiec moze był i granatowy Stary Miercedes124. Lubie pogadac z wedkarzami nad woda, a jak trafi sie ktos miejscowy - to juz na pewno Do zobaczenia nad woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 Panowie, jakieś wieści z Bzurki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 Moge podpowiedziec ze bzurka na wysokosci sochaczewa cała w lodzie a co do wiesci z soboty bede w sobote to napisze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 25 Lutego 2011 Share Napisano 25 Lutego 2011 Dzięki wielkie za wieści. Jednak wybiorę LÓD Pozdrawiam całą BRAĆ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 25 Lutego 2011 Share Napisano 25 Lutego 2011 znaczy sie nad Bzurke jedziesz, tyle ze ze swidrem do lodu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 26 Lutego 2011 Share Napisano 26 Lutego 2011 Witam. W sobocie nadal rzeka zamarznieta przy brzegach wiec sie nie połowi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 28 Lutego 2011 Share Napisano 28 Lutego 2011 Temperatury zerowo/lekko-plusowo ida, wiec moze rzeka pod koniec tygodnia zacznie sie odslaniac z lodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 28 Lutego 2011 Share Napisano 28 Lutego 2011 Miejmy nadzieje Jacku bo należało by już zacząć robaki uczyć prowokować ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 1 Marca 2011 Share Napisano 1 Marca 2011 Dobrze gadasz juz sie nie moge doczekac jak do Orlowa pojade... Ale tam rzeczka wolniutko plynie, wiec pewnie najpierw na sama Bzurke gdzies trzeba bedzie jechac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spini Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 A więc koledzy kiedy planujemy pierwsze rozpoznawcze moczenie robola ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 Witam. Jak byscie umoczyli robaczka piszczie odrazu jakie rezultaty. Powodzenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 4 Marca 2011 Share Napisano 4 Marca 2011 Spini, my pewnie na te targi pojedziemy, ale jak Tobie sie uda pomoczyc i przypadkiem cos wyciagnac daj znac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi