CHELEK Napisano 2 Września 2011 Share Napisano 2 Września 2011 JACooL, Pamiętaj że musimy powtórkę z rybek zrobić u Krisa na rzece na jesieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 2 Września 2011 Share Napisano 2 Września 2011 Bardzo mi sie podobala tamta wyprawa zeby nie bylo - wszystkie byly extra. Co do miejscowki Krisowej - byles moze tam ostatnio ? cosik sie tam dzieje ? Drzewo pewnie ma nowe galezie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Nie byłem ale wiesz że to jest kwestia 10min i już wiem wszystko i widzę na oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 5 Września 2011 Share Napisano 5 Września 2011 ehhh zazdroszcze Ci tej bliskosci do wody Jak week nad rzeka minal ? - nikt nic nie pisze ... a po tych chlodniejszych nockach, to mysle ze rybki powinny przestac sie opalac i zaczac lepiej zagryzac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol39 Napisano 7 Września 2011 Share Napisano 7 Września 2011 Dziś nad Bzurą byłem w miejscowości Gosławice,łowiłem od 9-ej do 12-ej wyjąłem 3 malutkie płotki i 6 szt.od24 do prawie 32cm .te ostatnie śliczne rybki,poza płociami nic się "zameldowało". W łowieniu przeszkadzał wiatr i płynące zielsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol39 Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 Dziś znów byłem nad Bzurą w Gosławicach,brań zdecydowanie mniej,poddałem się po 2 godzinach,,chciało głowę urwać"wędkę wyrywało z ręki.Złowiłem 2 malutkie płotki,kiełbia,wzdręgę 18cm i 2 płocie 20 i24cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 mol39 - byles moze jeszcze jakies miejscowki ogladnac ? Ciekawi mnie ilosc zieleniny np. w Orlowie Jak to nie jest tajemnica - w Goslawicach po ktorej stronie mostka najczesciej siadasz ? Ja, jezeli mam mozliwosc, wybieram brzeg od strony asfaltu za mostkiem oczywiscie Chociaz widzialem tez kilka razy wedkarzy siedzacych przed mostkiem od strony pola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol39 Napisano 11 Września 2011 Share Napisano 11 Września 2011 Wczoraj byłem w Gosławicach łowiłem w dwóch miejscach wyjąłem 4 kiełbiki,jazika ,jelca,5 malutkich płotek i 15 takich 17-27cm,to wszystko przez 5 godzin czyli skromnie,łowiło się komfortowo extra pogoda,od 18-ej komary szalały spray na nie nic nie pomagał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol39 Napisano 11 Września 2011 Share Napisano 11 Września 2011 2 tygodnie temu sprawdzałem odcinek Kolonia Orłów-Wola Kałkowa,niestety jeżeli nawet nie widać roślin nad wodą to pod powierzchnią rosną łany rogatka i innego ziela.Gdzie można łowić to okolice mostów,tyle że tu presja jest największa,od mostu na Woli już nie ma chyba gdzie kija zarzucić a doszedłem prawie do Przezwisk.Ja łowię z południowego brzegu,a siadam tam gdzie jest wolne.Moje wyniki są mizerne zatem chętnie bym się dowiedział czegoś ciekawego o tym odcinku od kogoś kto łowi tu często.W rozmowach z wędkarzami przewija się jedno aby spróbować w nocy.To mój plan na następny rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opal Napisano 12 Września 2011 Share Napisano 12 Września 2011 bylismy pod mostem z soboty na niedziel... 1 ploc 29, 1 wzdrega 16 i 1 jazgacz....lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 13 Września 2011 Share Napisano 13 Września 2011 Moje ulubione miejsce to doplyw Bzury, opisywalem gdzies wczesniej w tym watku to miejsce. Jezeli piszesz ze w Bzurze zielska jeszcze pelno, to na doplywie bedzie masakra. Woda tam plynie bardzo leniwie. Kilka fajnych miejsc jest tez przed Orlowem. Jadac od strony Piatku skrecamy w lewo kierunkowskaz "<- 7 Orlow" i przed samym betonowym mostem (dojezdzajac do Orlowa) skrecamy w lewo. Droga prowadzi przy samej rzece, wiec jak stan wody jest wysoki - nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol39 Napisano 15 Września 2011 Share Napisano 15 Września 2011 Dziś Gosławice,później Wola Kałkowa efekt,3 jelczyki,ukleja i plotka~15cm ,wiatr koszmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 19 Września 2011 Share Napisano 19 Września 2011 W niedziele rano na wysokosci Maurzyc szczupaczek na zywca 50tka. I 2 brania zywcowe nie zaciete. Na białego, czerwonego, pinke delikatne pukniecia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 27 Września 2011 Share Napisano 27 Września 2011 Kolejny szczupaczek tym razem 79cm 3.5kg. A Panowie jak tam Wam rybki biora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 28 Września 2011 Share Napisano 28 Września 2011 W niedzielę szczupaczek 55, wiekszy obciął plecionkę i 7 okoni (żywiec) okolice Kompiny Pozdrawiam całą BRAĆ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidek Napisano 5 Października 2011 Share Napisano 5 Października 2011 witam. czy jest szansa na odcinku w okolicach Orlowa zlowic klenia? jesli nie to prosze o sugestie co do miejscowek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 6 Października 2011 Share Napisano 6 Października 2011 witam. czy jest szansa na odcinku w okolicach Orlowa zlowic klenia? jesli nie to prosze o sugestie co do miejscowek:) Pewnie, ze jest szansa Niech Artur potwierdzi, jakie "maluchy" kiedys tam widzielismy razem. Nigdy sie na ta rybe specjalnie nie nastawialem, ale chyba rzeka w okolicach Soboty, Kompiny bedzie chyba lepszym wyjsciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidek Napisano 6 Października 2011 Share Napisano 6 Października 2011 Dzieki, trzeba bedzie sie tam wybrac i sprobowac jakiegos zlowic bo nie wiem czy w innej rzeczce w okolicach lodzi mozna sie jeszcze spodziewac tych pieknych rybek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek rożniata Napisano 6 Października 2011 Share Napisano 6 Października 2011 w woj łódzkim prawdopodobnie najwięcej będzie kleni w Bzurze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol39 Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Witam,dziś wypad nad Bzurę do Urzecza ze spiningiem,łowiłem ok.3 godzin ,bez kontaktu z rybą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moher3 Napisano 20 Października 2011 Share Napisano 20 Października 2011 Witam wszystkich użytkowników po kiju, to mój pierwszy post na tym forum. Byliśmy w sobote 15.10 z kolegą nad Bzurą w Sochaczewie na wysokości Cegielni. Łowiliśmy na spinning, on na woblery ja na gumy. Kolega zlapal 20cm okonia i szczupaka 40cm, ja 2 szczupaki 35cm i 64cm. Jutro znów ruszamy nad Bzurę z tym że ja dalej spinnin a kolega na przepływankę, poinformuję was o wynikach wyprawy. Mam pytanie czy próbował ktoś łowić w wyrobisku które jest przy Cegielni? Na google maps wygląda że jest spore i zostało tam jeszcze troche wody, spróbuję tam jutro troche porzucać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moher3 Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 Witam ponownie, byliśmy dzisiaj, wynik: kolega na przeplywanke 2 leszcze tak powyzej kilograma, ja 3 szczupaki, 2 mialy okolo 40cm a jeden okolo 50 (nie wiem dokladnie bo zostawilem miarke w plecaku) Takze bez szalu jesli chodzi o wielkosc ale zabawa byla przednia. Wszystkie ryby wrocily do wody zeby jeszcze troche podrosly pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek66 Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Dzisiaj- Orłów - 4 godziny łowienia na spinning i kompletnie NIC....! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość danczaj89 Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Witam, Dzisiaj byłem w Gosławicach Efekt 2 okonie 35cm na blaszke nr 2 szczupak 39 cm na woblerka woda niska dużo zielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 28 Października 2011 Share Napisano 28 Października 2011 Rano wybieram sie na rybki jak wróce to dam znac jak z efektami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi