dawcio22 Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 kaczor69, cienias Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinki Napisano 12 Marca 2012 Share Napisano 12 Marca 2012 Wczoraj wypad do Kompiny i do Soboty w pogoni za klenio-jaziem, zero efektów tylko drobne skubnięcia, natomiast szczupaki ganiały na całego co skończyło się 3 obcinkami. Z białorybem cienko nic nie skubie z tego co widziałem. Dajcie znać jak się coś ruszy na bzurze z rybkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kebes75 Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 dzisiejszy wypad na Bzurę w okolicach Urzecza.... dwóch spinningistów nastawionych na klenio-jazie wynik zero brań... rzeka raczej swoim poziomem przypominała letnią rzekę a nie po roztopach zimowych podwyższony stan. zero życia nad wodą... W week atakuję Pilicę oraz lewy dopływ-Drzewiczkę może klenik albo jaź skusi się na wobki strugane zimą. Połamania kija a na Bzurę przyjdzie czas myślę od połowy kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 mol39, Podziękował za foty w niedzielę Bzurzany atak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol39 Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 Witam dziś mój brat łowił ok.3 godz w Woli Kałkowej później Gosławicach,przynęta to pinka i czerwony robak,zero brań ba choć by puknięcia..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol39 Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Dziś po raz pierwszy byłem nad Bzurą ,w miejscowości Wola Kałkowa,łowiłem od 12.20 do 15 .15.Przynęta to ochotka, pinki i białe(na te ostatnie licho,chyba nie wyjąłem nic). Ryb złowiłem ok. 20 może dwudziestu kilku sztuk,ich wielkość no cóż...http://i40.tinypic.com/2ccrs03.jpg ,http://i41.tinypic.com/4io612.jpg nie powalała . Jeśli jednak wziąć pod uwagę wielkość "naszej" rzeki,jej poziom o tej porze ,to wynik całkiem przyzwoity. Dla mnie super,ryby wróciły do wody,cisza spokój,ciepełko,brak komarów, w zasięgu wzroku żadnego wędkarza "bajka". Wieści z nad wody; od Orłowa do Woli,troszkę brań ale rybki małe,łowiło kilku wędkarzy. W Łowiczu natomiast połowiono,ładne płocie (zasłyszane) . Jak dla mnie BOMBA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol39 Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Sorry za jakość zdjęć,robione komórką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek0402 Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Gdzie w pobliżu Łodzi jest najciekawszy odcinek Bzury ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trywial Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Najlepiej kolego gosławice i wola kałkowa ale to za piątkiem, W okolicach lodzi raczej nie połapiesz. Przed Łowiczem urzecze najfajniejsza dzika rzeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 20 Marca 2012 Share Napisano 20 Marca 2012 dzis udało mi sie wyskoczyc po pracy na godzinke nad bzurke. Rybki zaczeły ładnie współpracowac, wyjołem 7 płotek ( płoteczek ) z czego najwieksza miała 14 cm. Pozdrawiam i połamania życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 Witam kolegów po kiju co tam słychac nad bzurka jakie wynki chwalic sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek66 Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 Byłem w sobotę na Orłowie 2 płotki, 1okoń i 1...... jazgarz, generalnie dość słabo, ponoć w niedziele brania ustały zupełnie, w najbliższą sobotę planowaliśmy wyprawę za Łowicz.... ale ma spaprać się pogoda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boger88 Napisano 29 Marca 2012 Share Napisano 29 Marca 2012 W niedzielę od rana w okolicach Kompiny brały płotki i jazie, trafił się też jeden okoń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZBIG@SON Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Witam mam takie pytanko czy moge łowić na Bzurze w Woli Kałkowej jesli mam wykupiona karę w Kaliszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek66 Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol39 Napisano 4 Kwietnia 2012 Share Napisano 4 Kwietnia 2012 Dziś łowiłem ok 1.5godz w Gosławicach,efekt to 4 płotki 16-19cm(+2 małe), później pojechałem do Woli Kałkowej,tam przez 2.5godz złowiłem 11 szt. 17-25cm (+4 mniejsze). Przynęta to białe robaki i kolorowe pinki,na wszystko brało jednakowo. Może bez rewelacji,kilka rybek jednak złowiłem,martwi tylko ten stan wody,jest nadal niski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 4 Kwietnia 2012 Share Napisano 4 Kwietnia 2012 no stan wody jest tragicznie niski jak nie popada przez kilka dni to bedzie lipa z rybkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol39 Napisano 5 Kwietnia 2012 Share Napisano 5 Kwietnia 2012 Nie wytrzymałem kolejny wypadzik nad Bzurę,Wola Kałkowa -Gosławice,łowiłem od ~12.00do 17.00 przynęty tak jak wczoraj,bez zmian. Rybki jeszcze fajniejsze od 18cm do 27cm. Super łowienie,nie ma łatwo,rybki trzeba "wydłubać",myślę że osoba która chce nałowić kilogramów może spokojne Bzurę na naszym odcinku odpuścić.Wyjąłem 22 szt i kilka mniejszych,3 jazie 10-20cm i leszczyka ok.20cm,było bardzo chłodno brr..ale fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Witam Panowie czy może ma ktoś jakiś kontakt do straży która kontroluje bzure i starorzecza w okolicy Soboty. Bedac wczoraj nad woda widziałem goscia który łowił sobie spokojnie na żywca na płotke 12cm wiec raczej na okonia sie nie nastawiał i 2 gosci z blachami którzy twierdzili ,, już sie chyba wytarł bo coś słabo żeruje ''. Gość z żywcem chwalił sie jednemu ze spiningiem ,, dzisiaj hu.... tylko jeden i nie za duży ''. Jeśli czyta to jakiś strażnik to prosił bym o w miare możliwości wiecej kontroli na tym starorzeczu. Przejscie na drugi brzeg jest koło dużej wierzby patrzac od mostu na bzurze pod katem 45 stopni w prawo. Pozdrawiam i życze Wesołych Świat kolegom po kiju i ich rodzina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek66 Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Myślę, że kontrolę na tym terenie przeprowadza straż rybacka z Skierniewic wystarczy poszukać numer telefonu w internecie i wpisać sobie do swojego telefonu. Kiedy opłacałem kartę w Żychlinie rozmawialiśmy, że na Bzurze jest za mało kontroli, a presja na rzekę jest coraz większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelul Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Nie ma zakazu łowienia na blachę, można założyć sobie metrowy przypon stalowy i łowić 15 cm kopytem na spin o cw do 100 g , byle wypuszczać ryby - takie przepisy, dzwonić można sobie nawet do św.Piotra jeśli nie zabierają ryb ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek66 Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 To ,,ciekawe,, co kolega pisze.....bo mnie człowiek u którego wnosiłem opłatę za kartę wędkarską mówił, że np na odcinku Bzury należącym właśnie do okręgu...... łódzkiego do 1.05. niewolno w ogóle łowić metodą spiningową....... zastanawiające......że na innych odcinkach rzeki jest inaczej.......... no ale one nie należą do okręgu łódzkiego, a odnośnie dzwonienia to ja od razu dzwonię na policję (jest tam paru wędkarzy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Nie ma zakazu łowienia na blachę, można założyć sobie metrowy przypon stalowy i łowić 15 cm kopytem na spin o cw do 100 g , byle wypuszczać ryby - takie przepisy, dzwonić można sobie nawet do św.Piotra jeśli nie zabierają ryb ... tyle ze oni łowia i zabieraja i to w czsie tarłą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelul Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Jak zabierają to sprawa prosta - kłusują, wtedy faktycznie muszą zostać złapani z rybkami. Co do ograniczeń to dobra sprawa - ryby miałyby w końcu spokój.Tylko wszystkim nie dogodzimy - są jeszcze klenie, jazie, okonie ...i jak je łowić w tym okresie ? teoretycznie taki zakaz powinien obowiązywać do lipca kiedy kończy się okres sandacza a potem suma...i znowu bez sensu. Niech w końcu wprowadzą takie kary ( i je egzekwują), że złapany na takich akcjach Ziutek musiałby zaciągać kredyty u samego diabła aby związać koniec z końcem - to by wystraszyło tych wszystkich kmiotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek66 Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Myślę że jednak główny problem to zbyt mała liczba kontroli, i niskie kary. Bardzo dziwi mnie osobiście gospodarka okręgów wędkarskich (łódzkiego i skierniewickiego) a właściwie jej brak. Kilka lat temu jeździłem na Skrwę (rzeka koło Płocka) za każdym razem kiedy byliśmy na rybach była kontrola PSR, na płockim odcinku Wisły tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi