mol39 Napisano 30 Listopada 2013 Share Napisano 30 Listopada 2013 Witam, żadnych wieści znad "naszej' rzeki, co weekend to wędkarzy jak na jarmarku(zasłyszane), nikt nie chce się podzielić swoimi spostrzeżeniami...........ja niestety cierpię na chroniczny brak czasu Nie mam tego komfortu, może ktoś jednak rzuci choć krótki wpis, jak to z Bzurą jest, na koniec 2013 roku, ogromne dzięki z góry, pozdrawiam całą wędkarską brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek66 Napisano 1 Grudnia 2013 Share Napisano 1 Grudnia 2013 Dziś na Gosławicach spining....... 55cm ,,szczupły,, woda dość wysoka, strasznie wiało ludzie......masakra pełno wiary naliczyłem z jedenaście samochodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 18 Grudnia 2013 Share Napisano 18 Grudnia 2013 14-15.12.2013 okolice Orłowa 1 leszcz 1 płoć 2 płotki 14 jazgarzy na 2 osoby przez 34 godziny Pozdrawiam całą BRAĆ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol39 Napisano 24 Grudnia 2013 Share Napisano 24 Grudnia 2013 Spokojnych, rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia, TRAFIONYCH PREZENTÓW a w 2014 roku samych udanych wypraw, okazów tego Wam i sobie życzę mol39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 24 Grudnia 2013 Share Napisano 24 Grudnia 2013 Pozdrawiam całą BZURNĄ (nie tylko)BRAC !!! Świątecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 24 Grudnia 2013 Share Napisano 24 Grudnia 2013 witam. dzisiaj przez 3 godziny moczenia pinek udało mi sie wytargac z 20 płoteczek i miałem jedno branko na zywca, niestety pudło. odcinek rzeki na wysokosci wierznowic. Zdrowych i Wesołych Swiat zyczy Kuba z rodzina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek66 Napisano 24 Grudnia 2013 Share Napisano 24 Grudnia 2013 Wesołych Świąt.......i do zobaczenia nad Bzurą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 3 Lutego 2014 Share Napisano 3 Lutego 2014 Jak tam z lodem na rzece w okolicy Łowicza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Witam dzis mały spacerek bad bzurke. Rzeka skuta lodem ale miejscami pojawia sie woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 11 Lutego 2014 Share Napisano 11 Lutego 2014 Da radę już gdzieś popływać korkiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwodnik Napisano 11 Lutego 2014 Share Napisano 11 Lutego 2014 Siemano, jestem tu nowy W tym roku wracam do wędkowania po wielu latach przerwy. Czy w Bzurze można nadal trafić miętusa ? Planuję wypadzik na samym poczatku marca, o ile pogoda pozwoli. Czy orientuje się ktoś na jakim odcinku można łowić, mając opłaconą kartę w okręgu Skierniewice ? Spotkałem się z co najmniej 3-ma różnymi informacjami na ten temat i nie wiem w co wierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 12 Lutego 2014 Share Napisano 12 Lutego 2014 ok. 2 km. przed mostem w Orłowie do ujścia do Wisły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwodnik Napisano 12 Lutego 2014 Share Napisano 12 Lutego 2014 Dzięki za informację, pokrywa się to z informacją którą otrzymałem w kole. Jeśli pogoda będzie znośna, uderzamy w 2 osoby w pierwszą sobotę marca. Może ktoś poleci z grubsza okolicę, gdzie warto się udać ? Będę nad Bzurą pierwszy raz od 10+ lat, a na dodatek mam słuszny kawałek i raczej nie wpadnę obejrzeć rzeki i wybrać miejscówek przed wypadem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek66 Napisano 12 Lutego 2014 Share Napisano 12 Lutego 2014 Tak dokładnie Bzura od ujścia Ochni do Kamionu to ok. Skierniewicki, powyżej ujścia to ok. Łódzki.......jakie miejsce wybrać.........moim skromnym zdaniem (łowię na Bzurze ponad osiem lat) rzeka lata ,,świetności,, ma za sobą. polityka PZW Skierniewice w zakresie porozumień doprowadziła do tego że Bzurę w poprzednim sezonie jesienią dosłownie zmasakrowano, całe tabuny wędkarzy........ ,,szczupacze żniwa,, ile się da i jak się da, taka przyświecała dewiza, dodatkowo ,,pomogło,, czyszczenie brzegów i samej rzeki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 15 Lutego 2014 Share Napisano 15 Lutego 2014 Witam dzisia chwilke pochodziłem ze spinem nad bzurka i nawet jednego okonka dało sie wyłowic. Poziom wody lekko podniesiony ale szału niema. Jutro spróbuje potrenowac płoteczki o ile sie dadza. Pozdrawiam. Chwalić sie jak tam wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 17 Lutego 2014 Share Napisano 17 Lutego 2014 Piątek 16.00 - sobota 10.00 Orłów 1 jazgarz, sobota 11.30 - niedziela 10.00 1 płotka 1 jelec, 3 jazgarze na dwie osoby. Chyba gołębie czas kupywać Pozdrawiam całą BRAĆ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 17 Lutego 2014 Share Napisano 17 Lutego 2014 Nigdy nie jest tak zle zeby nie mogło byc gorzej. Zrobi sie troche cieplej to i rybki sie rusza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwodnik Napisano 23 Lutego 2014 Share Napisano 23 Lutego 2014 No to w sobotę zasuwam nad Bzurę na nockę. Może ktoś kto mieszka niedaleko lub był niedawno powie, jak tam teraz z przejezdnością nadrzecznych polnych dróg, stanem wody itp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwodnik Napisano 9 Marca 2014 Share Napisano 9 Marca 2014 Może ktoś ze znających w miarę dobrze Bzurę podpowie, gdzie na przyszłość można się czaić na miętusa tak, żeby mieć rozsądne szanse coś złowić ? Teraz to już raczej po zawodach aż do jesieni, ale myślę jeszcze się tam zjawić w tym roku. W nocy z 1-szego na 2-giego marca przesiedzieliśmy nockę kawałek przed mostem - tym niedaleko ujścia Rawki, w miejscu gdzie 2 wysepki dzielą rzekę jakby na pół. Praktycznie nic nie brało, zaraz na samym początku było jedno jakby uderzenie na czerwonego robaka (ale kolega Jazgarek akurat przygotowywał resztę sprzętu i nie zaciął), później aż do rana cisza. Myślę że mogliśmy wybrać jakieś spokojniejsze miejsce (akurat tam między tymi wysepkami a brzegiem nurt jest dość silny i zaczepów też nie brakuje bynajmniej), ale tak to jest jak się nad wodę ma słuszny kawał drogi i jedzie praktycznie w ciemno - i tak wylądowaliśmy ostatecznie w innym miejscu niż planowane. Na pocieszenie przynajmniej rozpoczęcie sezonu mieliśmy w ładnym klimacie - mimo że przesiedzenie całej nocki wydawało mi się trochę szalonym pomysłem o tej porze roku, dało radę na luzie, byliśmy dobrze przygotowani więc nad wodą siedziało się prawie jak w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 Witam dzis posiedziałem troszke nad bzurka i udało sie wychaczyc 3 płoteczki 30cm 27cm i jedna 8cm i sporo bran zmarnowanych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 Wszystkim Bzurzakom i nie tylko w dniu naszego święta TAAAAAAAAAAAAAkiej i morza piwa. Pozdrawiam całą BRAĆ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 Dziekuje i wzajemnie. Zycze ustabilizowania pogody i brań żeby nie było czasu na zapalenie papierosa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol39 Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 Dziś pierwszy raz nad Bzurką , mimo pogody takiej sobie połowiłem przez 2.5 godz. Brań było dużo, głównie na białego woda niska uciąg na 4gr, wyjąłem kilkadziesiąt ryb w tym 6 płoci 18-20cm, 10 uklejek wzdręgę małego jazika , reszta to małe lub bardzo małe płotki Dziwne że mimo tylu brań nie trafiła się choć jedna większa rybka . Wędkarzy widziałem kilkunastu na odcinku 4-5km, mimo takiej pogody ciągnie nas nad wodę . Jak na pierwszy raz w tym roku , było fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mol39 Napisano 31 Marca 2014 Share Napisano 31 Marca 2014 Wczoraj nie wytrzymałem, pojechałem nad Bzurkę do miejscowości Przezwiska, łowiłem ok.3.5godz. Woda trochę wyższa niż tydzień temu, wędkujących sporo. Rybki tak sobie współpracowały, brań mniej niż tydzień temu, wyjąłem ok. 30 może 40 ryb (same płocie). 12 szt. miało 15-24cm reszta mniejsze najlepsze brania na "białego". Jeden z wędkarzy złowił kilka kapitalnych płoci i okrasił to kleniem 30+. Super pogoda, fajne łowienie czego można chcieć więcej.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuboslaw Napisano 5 Kwietnia 2014 Share Napisano 5 Kwietnia 2014 Witam. Wczoraj po południu wybrałem sie na bzurke wysokosc soboty. Płoteczka fajnie skubała ale raczej ta mniejsza, z 5 sztuk 20+ zaraz ruszam na odcinek sobockiej wsi to dam znac co i jak. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi