Michcio Napisano 28 Czerwca 2005 Share Napisano 28 Czerwca 2005 witam Was Mam pytanie czy moglibyście polecić jakieś przynęty spinningowe oraz metody połowu jakimi by można sie "bawic" w Czorsztynie?Interesuja mnie Okonie i Szczupaki. Z óry dziękuje za opdoiwedź i pozdrawiam. p.s Łowię z brzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wampir Napisano 28 Czerwca 2005 Share Napisano 28 Czerwca 2005 Nr1-wobler, 2-obrotówka, 3-gumy to na szczupaka, sandacza, okonia, troć, pstrąga a na twisterki (paprochy) leszcz. Doradzam łódkę albo ponton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michcio Napisano 17 Lipca 2005 Autor Share Napisano 17 Lipca 2005 jest taka sprawa..gdybyście mieli jakieś dojscia do PZW albo tego typu organizacji to wspomnijcie im o tym !!! wiec chcialbym z przykroscia stwierdzic ze z tym zalewem dzieje sie coraz ale to coraz gorzej! nie mówie już o olbrzymiej ilości smieci plywajacych po jeziorze < spuszczane z Nowego Targu i okolicznych wsi jakCzorsztyn, Kluszkowce> oraz na jego brzegach, oraz o tym ze jezioro jest strasznie zamulone , a o zatruciu prawdopodobnie jakimis chemikaliami! codziennie na brzegach widoczne sa sniete ryby, leszcze ktorego wpuszczono stosunkowo nie dawno ginie dziesiatkami sztuk! w zatoczkach i na brzegach leza sztuki po 25 cm i wieksze! a te ktore zyja to plywaja grzbietem ponad powierzchnia wody po czym nastepnego dnia mozna je znależć na brzegu.. nawet szczupak nie chce do nich uderzać wiedząc ze chyba ryby sa chore dobrze bybylo gdyby okreg Nowy Sącz zajął sie to sprawa bo nie wiadomo co bedzie ztym jeziorem za pare lat, a ma ono zaledwie 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 29 Września 2005 Share Napisano 29 Września 2005 jest taka sprawa..gdybyście mieli jakieś dojscia do PZW albo tego typu organizacji to wspomnijcie im o tym !!!wiec chcialbym z przykroscia stwierdzic ze z tym zalewem dzieje sie coraz ale to coraz gorzej! nie mówie już o olbrzymiej ilości smieci plywajacych po jeziorze < spuszczane z Nowego Targu i okolicznych wsi jakCzorsztyn, Kluszkowce> oraz na jego brzegach, oraz o tym ze jezioro jest strasznie zamulone , a o zatruciu prawdopodobnie jakimis chemikaliami! codziennie na brzegach widoczne sa sniete ryby, leszcze ktorego wpuszczono stosunkowo nie dawno ginie dziesiatkami sztuk! w zatoczkach i na brzegach leza sztuki po 25 cm i wieksze! a te ktore zyja to plywaja grzbietem ponad powierzchnia wody po czym nastepnego dnia mozna je znależć na brzegu.. nawet szczupak nie chce do nich uderzać wiedząc ze chyba ryby sa chore dobrze bybylo gdyby okreg Nowy Sącz zajął sie to sprawa bo nie wiadomo co bedzie ztym jeziorem za pare lat, a ma ono zaledwie 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 2 Lutego 2006 Share Napisano 2 Lutego 2006 Koledzy, mam zamiar pojechać na lód , na Czorsztyn i prosiłbym o jakiekolwiek wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killah Napisano 7 Lipca 2006 Share Napisano 7 Lipca 2006 Dzis mialem przyjemnosc powedkowac na tym pieknym zbiorniku niestety 6 godzin machania spinem nie przynioslo zbyt dobrych efektow, ale nic to - zakochalem sie w tej wodzie. Urozmiacona linia brzegowa piekne widoki i czyste powietrze zachecaja do 'moczenia kija' Dno bardzo urozmaicone: od plycizn 10 metrowe glebiny (lapalem na odcinku 1km w dodatku z brzegu !) Generalnie moge z czystym sumieniem polecic zalew kazdemu wedkarzowi. Jeszcze tam wroce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michcio Napisano 9 Lipca 2006 Autor Share Napisano 9 Lipca 2006 Dzis mialem przyjemnosc powedkowac na tym pieknym zbiorniku niestety 6 godzin machania spinem nie przynioslo zbyt dobrych efektow, ale nic to - zakochalem sie w tej wodzie. Urozmiacona linia brzegowa piekne widoki i czyste powietrze zachecaja do 'moczenia kija'Dno bardzo urozmaicone: od plycizn 10 metrowe glebiny (lapalem na odcinku 1km w dodatku z brzegu !) Generalnie moge z czystym sumieniem polecic zalew kazdemu wedkarzowi. Jeszcze tam wroce haha wkoncu swojak!!! a powiedz dokladnie gdzie lowiles, gdzys ja od plazy w niedzicy- zamek poprzez zatoczki szedlem w kierunku nowego targu. po drodze mijam rezerwat "zielone skałki" i tam dalej sa rowniez super łowiska szczupakowo okoniowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killah Napisano 10 Lipca 2006 Share Napisano 10 Lipca 2006 Lowilem w okolicy falsztyna - w sobote planuje nastepny wypad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Richard Napisano 24 Listopada 2006 Share Napisano 24 Listopada 2006 Hej. Czy ktoś może wie gdzie można zdobyć pozwolenie na wędkowaniw w Jeziorze Czorsztyńskim? Jestem ze Śląska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyk Napisano 13 Grudnia 2006 Share Napisano 13 Grudnia 2006 Panie Ryszardzie Jezioro Czorsztyńskie znajduje się w okręgu Nowosądeckim - więc najprościej udać sie do N.S i w którymś z kół dokonać opłaty, ewentualnie na poczcie (jednodniókwa). Adres i nr tel, konta w internecie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz789 Napisano 22 Stycznia 2007 Share Napisano 22 Stycznia 2007 Uważaj bo często ,, miejscowi ' wycinaja przeręble a tak zeby pojechać to polecam skręcic kolo zajazdu Hubka albo tam gdziejest podwodna droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antex03 Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Witam. Wczoraj łowiłem pod mostem na Hubie ,brały ładne płocie od 24 do 32 cm Kilkanaście sztuk w dwie godziny.Ale nam zrobił Nowy Sącz niespodzianke na Czorsztynie hehe. Spining z łodzi od 16 czerwca a nie od 1 maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Witam. Wczoraj łowiłem pod mostem na Hubie ,brały ładne płocie od 24 do 32 cmKilkanaście sztuk w dwie godziny.Ale nam zrobił Nowy Sącz niespodzianke na Czorsztynie hehe. Spining z łodzi od 16 czerwca a nie od 1 maja. O fuck, No to się nałowiliśmy w maju.... Porażka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 antex03 czy mógłbyś polecić mi jakies miejsce na czorsztynie gdzie na spin mozna połowić klenia/jazia i okonia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antex03 Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Bluzer ja łowie drapieżniki tylko z łódki lub pontonu. Łowienie na Czorsztynie z brzegu to porażka ale jest kilka fajnych miejsc np: pod mostem na Hubie tu każda ryba na Hydze w Maniowych okoń szczupak sandacz Zatoka w Falsztynie i przystań Kopanisko klenie okoń Ja to tak widze co do łowienia z brzegu. Z wody całkiem inne wędkowanie bo sonda mi pomaga.Ale staram sie również obserwować wode bo czasem dzieją sie różne żeczy.Nawet rybi atak na kaczke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Dziękuje bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antex03 Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Ja od 16 czerwca zaczynam intensywnie obławiać swoje miejsca na Czorsztynie.Zaczynam od ulubionej zatoki gdzie jest 34m głębokości i ładny sandacz i nie ma dostępu z brzegu. Zawsze tam miałem sandała.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
z3ron3 Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Wybieram się tam na majówkę, czy może ktoś dać parę rad na początek Łodziakowi? Będe łowił głównie w miejscowości Niedzica Zamek, może ktoś się wypowie na temat tamtych rejonów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antex03 Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Cześć z3ron3 to tam wiele nie połowisz bo zatoka na przeciw zamku to rezerwat.Czyli stojąc na zaporze to ta zatoka co jest przed zamkiem w Czorsztynie. Proponował bym ci popłynąć na zielone skałki tam masz koryto Dunajca około 32m głębokości Ja tam łowie na koguty 30 gram oczywiście fajna est też zatoka w Kluszkowcach. Ale mój ulubiony teren to odcinek Frydman - Falsztyn. Chociaż największego sandacza złowiłem niemal na środku jeziora koło wyspy to i tak wole zatoczki. Połamania kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek dh fr Napisano 12 Czerwca 2011 Share Napisano 12 Czerwca 2011 Siemka, jakich gum używacie na zalewie czorsztyńskim ?? Na stawach ?? Chodzi mi dokładnie firma, dł kolorystyka,... Jeśli ktoś zna fajne blachy, woblery to też prosze napisać jakie dokładnie Chodzi mi o szczupaka. Pozdro ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martines Napisano 12 Czerwca 2011 Share Napisano 12 Czerwca 2011 Nie wiem jak na tym konkretnym łowisku ale ja ostatnio przetestowałem gumy Dragona z bardzo dobrym skutkiem. Fatty - bardzo ładnie pracuje i elegancko lusterkuje na boki, bardzo dobrze w nią biją szczupale. Lunatic- bardziej smukła mniej agresywna praca na boki za to ogon mocno wibruje. Natomiast wielkość to jak zwykle jest uzależniona od ryb jakie są na łowisku. Ja stosuję 8,5 cm jak i 10 cm. Żaden z wymienionych rozmiarów nie sprawia problemu szczupalom poniżej wymiaru i walą w nie z dużą wściekłością. Spokojnie ten rozmiar możesz stosować. Jesienią myślę że można spokojnie przejść na rozmiar 12,5 do 15 cm oczywiście nie zapominając o mniejszych odpowiednikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny Napisano 12 Czerwca 2011 Share Napisano 12 Czerwca 2011 tak jak kolega martines polecam gumy dragona fatty, szczególnie w kolorze perłowy z niebieskim grzbietem oraz jaskrawo żółty z czarnym grzbietem. Wyniki na pewno będziesz miał, kwestia tylko odpowiedniego poprowadzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik35 Napisano 23 Czerwca 2011 Share Napisano 23 Czerwca 2011 Witam kolegę. Mam pytanko: czy na takiej głębokości (ponad 30m) sandacze biorą już w czerwcu, czy dopiero późną jesienią? Ja osobiście nie złowiłem sandacza w czorsztynie głębiej niż 14m, a próbowałem na większych głębokościach przynajmniej kilka razy. U mnie w tym roku straszna bryndza na czorsztynie - 2 wyjazdy całodniowe, ze 20 godzin na łódce i ani jednego pstryknięcia (co w poprzednich latach było nie do pomyślenia) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antex03 Napisano 23 Czerwca 2011 Share Napisano 23 Czerwca 2011 na głębokości ponad 30 m łowie tylko jesienią. teraz przeważnie nie głębiej jak 15 m. Właśnie sie pakuje na wyprawe będe na czorsztynie do niedzieli. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 25 Czerwca 2011 Share Napisano 25 Czerwca 2011 napisz jak było ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi