Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kiepsko było bo pogoda do bani . dziś tj, w niedziele rano około 7-20 z trolingu wziołem szczupaka 82 cm i to tyle kolega miał 3 krutkie sandacze. Gadałem z ludźmi na wodzie to mieli sandasza na 90 cm a to już nieźle jak bierze 90 -tka Wzioł na dużego woblera.

Pzdr

• 3 weeks later...
przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 104
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam.

Co się w tym Czorsztynie w tym roku wyprawia :(

Na cztery wyjazdy całodzienne po ~ 10 godzin łowienia z łódki tylko 6 brań!

Jeden sandaczyk 60cm i 4 krótkie(po około 45cm).

U żadnego z napotkanych wędkarzy nie widziałem złowionej większej rybki (co najwyżej okonie po 25cm).

Fakt - na brzegu widziałem odciętą głowę sandacza przynajmniej 80cm.

Czy koledzy mają podobnie, czy tylko ja zapomniałem jak się ryby łowi ?!?!?!?!

Napisano
Witam.

Co się w tym Czorsztynie w tym roku wyprawia :(

Na cztery wyjazdy całodzienne po ~ 10 godzin łowienia z łódki tylko 6 brań!

Jeden sandaczyk 60cm i 4 krótkie(po około 45cm).

U żadnego z napotkanych wędkarzy nie widziałem złowionej większej rybki (co najwyżej okonie po 25cm).

Fakt - na brzegu widziałem odciętą głowę sandacza przynajmniej 80cm.

Czy koledzy mają podobnie, czy tylko ja zapomniałem jak się ryby łowi ?!?!?!?!

Na czorsztynie moji znajomi z krakowa łowią Sandały i ładne okonie ale z tego co wiem łódka jest niezbędna tam i echosonda też jest bardzo pomocna;] Choć ja nie preferuje echosondy bo dla mnie to już jest zbyt sztuczne i zbyt łatwe, sztuką jest samemu znaleźć rybe.
  • 6 months later...
Napisano

Ja każdego roku łowię tam ponad metrowe ryby,wydaje mi się że poprostu trzeba wiedzieć gdzie się ustawić łódką bo nie zostało tam zbyt wiele tych smoków

pozdrawiam

Napisano

Witam kolege

Z tym ustawianiem łódki to nie zawsze jest tak jak piszesz. Łowie z sądą i co roku jest inaczej ,zwłaszcza z dnem. Proponuje wspólny wypad.

Pzdr antex03

Napisano

Do tej pory łowiłem bez echosondy,ale w tym sezonie zamierzam popróbować trollingu,wiec już kupiłem echo i większą łódź,dużych woblerów też juz trochę nastrugałem i tylko czekam do lata :)

• 2 months later...
Napisano

Jeżeli chodzi Ci o opłacenie karty wędkarskiej to możesz to zrobić nad samym jeziorem np.w restauracji cicha woda w okolicy Maniów,ewentualnie u skarbnika koła nr.16 w Nowym Targu.jak coś to mam do niego numer i można się umówić na konkretną godzinę

:pozdrawiam Józek

Napisano

Miałem zacząć trolingować od maja na tym zbiorniku ale nasz szanowny okręg Nowy Sącz uchwalił sobie zakaz trollingu do 15 czerwca więc muszę jeszcze trochę poczekać :cry:

Napisano

Na Czorsztynie już od kilku lat wolno łowić ze "środków pływających" dopiero po 15 czerwca. Ochrona sandacza po tarle jak mniemam. I szczerze mówiąc bardzo dobrze, bo niektórzy wędkarze umiaru nie mają na początku sezonu, gdy sandacz bierze bardzo dobrze.

Napisano

Widocznie nie skoro dopiero w lutym tego roku zarząd uchwalił jego zakaz do 15 czerwca a spiningować nie wolno było już dużo wcześniej.

Napisano

Dziwne tyle lat tam jeżdżę i od zawsze wydawało mnie się ,że jest ogólny zakaz wędkowania z łodzi ( nawet na spławik ) a tutaj taka niespodzianka. Swoją drogą rok temu była ogólna akcja w tym temacie i zarekwirowano kilka łodzi.

Napisano

Moim zdaniem skoro nie wolno spinningować na zbiorniku ze względu na ochronę sandacza,to powinno się zakazać łowić na muchę w Dunajcu od września,ze wzgledu na ochronę pstrąga i tyle :???:

• 1 month later...
Napisano

Witam Wszystkich na forum i pozdrawiam.

Wybieram się nad jezioro od 26.06 do 01.07 i mam pytanie czy jest szansa wypożyczenia tam łodzi??

Najlepiej w Niedzicy ,gdyż tam będę zakwaterowany.Nie wiem czy mam targać silnik i aku(nie lekki)do niego.

Dzieki z góry.

Napisano

Na Czorsztynie jest zakaz łowienia ze "środków pływających" do 15.06.2012.

Łódki można wypożyczyć spokojnie w kilku miejscach.

Napisano

Silnik i akuś będę miał a co do łódki oczywiście się możemy dogadać:)

Ja przyjeżdżam 25.06 do 01.07

Jak możesz mi na pw nr.telefonu podać to na pewno się odezwę.

Dzięki i Pozdrawiam.

Napisano

Chyba nie mogę wysłać prywatnej wiadomości bo nic nie ma w wysłanych :sad:

Jakby ktoś potrzebował informacji na temat zb.czorsztyńskiego to prosze dzwonić pod numer 796139611 - Józek