antex03 Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 Kiepsko było bo pogoda do bani . dziś tj, w niedziele rano około 7-20 z trolingu wziołem szczupaka 82 cm i to tyle kolega miał 3 krutkie sandacze. Gadałem z ludźmi na wodzie to mieli sandasza na 90 cm a to już nieźle jak bierze 90 -tka Wzioł na dużego woblera. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik35 Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Witam. Co się w tym Czorsztynie w tym roku wyprawia Na cztery wyjazdy całodzienne po ~ 10 godzin łowienia z łódki tylko 6 brań! Jeden sandaczyk 60cm i 4 krótkie(po około 45cm). U żadnego z napotkanych wędkarzy nie widziałem złowionej większej rybki (co najwyżej okonie po 25cm). Fakt - na brzegu widziałem odciętą głowę sandacza przynajmniej 80cm. Czy koledzy mają podobnie, czy tylko ja zapomniałem jak się ryby łowi ?!?!?!?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sensimilla Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Witam.Co się w tym Czorsztynie w tym roku wyprawia Na cztery wyjazdy całodzienne po ~ 10 godzin łowienia z łódki tylko 6 brań! Jeden sandaczyk 60cm i 4 krótkie(po około 45cm). U żadnego z napotkanych wędkarzy nie widziałem złowionej większej rybki (co najwyżej okonie po 25cm). Fakt - na brzegu widziałem odciętą głowę sandacza przynajmniej 80cm. Czy koledzy mają podobnie, czy tylko ja zapomniałem jak się ryby łowi ?!?!?!?! Na czorsztynie moji znajomi z krakowa łowią Sandały i ładne okonie ale z tego co wiem łódka jest niezbędna tam i echosonda też jest bardzo pomocna;] Choć ja nie preferuje echosondy bo dla mnie to już jest zbyt sztuczne i zbyt łatwe, sztuką jest samemu znaleźć rybe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0ktopus Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Ja każdego roku łowię tam ponad metrowe ryby,wydaje mi się że poprostu trzeba wiedzieć gdzie się ustawić łódką bo nie zostało tam zbyt wiele tych smoków pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antex03 Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Witam kolege Z tym ustawianiem łódki to nie zawsze jest tak jak piszesz. Łowie z sądą i co roku jest inaczej ,zwłaszcza z dnem. Proponuje wspólny wypad. Pzdr antex03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0ktopus Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Do tej pory łowiłem bez echosondy,ale w tym sezonie zamierzam popróbować trollingu,wiec już kupiłem echo i większą łódź,dużych woblerów też juz trochę nastrugałem i tylko czekam do lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadym73 Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 wybieram się w maju na to jeziorko ma ktoś namiary na koło pzw które znajdóje się nie daleko tego zalewu . i jest otwarte w sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0ktopus Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 Jeżeli chodzi Ci o opłacenie karty wędkarskiej to możesz to zrobić nad samym jeziorem np.w restauracji cicha woda w okolicy Maniów,ewentualnie u skarbnika koła nr.16 w Nowym Targu.jak coś to mam do niego numer i można się umówić na konkretną godzinę :pozdrawiam Józek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0ktopus Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 Miałem zacząć trolingować od maja na tym zbiorniku ale nasz szanowny okręg Nowy Sącz uchwalił sobie zakaz trollingu do 15 czerwca więc muszę jeszcze trochę poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik35 Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 Na Czorsztynie już od kilku lat wolno łowić ze "środków pływających" dopiero po 15 czerwca. Ochrona sandacza po tarle jak mniemam. I szczerze mówiąc bardzo dobrze, bo niektórzy wędkarze umiaru nie mają na początku sezonu, gdy sandacz bierze bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0ktopus Napisano 26 Kwietnia 2012 Share Napisano 26 Kwietnia 2012 Do 15 czerwca nie wolno było tylko spiningować z łódki teraz doszedł trolling innymi metodami można od 1 maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik35 Napisano 26 Kwietnia 2012 Share Napisano 26 Kwietnia 2012 Pisząc swój poprzedni post miałem na myśli właśnie spinning. A czy trolling nie zalicza się do metody spinningowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0ktopus Napisano 26 Kwietnia 2012 Share Napisano 26 Kwietnia 2012 Widocznie nie skoro dopiero w lutym tego roku zarząd uchwalił jego zakaz do 15 czerwca a spiningować nie wolno było już dużo wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz789 Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Dziwne tyle lat tam jeżdżę i od zawsze wydawało mnie się ,że jest ogólny zakaz wędkowania z łodzi ( nawet na spławik ) a tutaj taka niespodzianka. Swoją drogą rok temu była ogólna akcja w tym temacie i zarekwirowano kilka łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0ktopus Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Moim zdaniem skoro nie wolno spinningować na zbiorniku ze względu na ochronę sandacza,to powinno się zakazać łowić na muchę w Dunajcu od września,ze wzgledu na ochronę pstrąga i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel1313 Napisano 12 Czerwca 2012 Share Napisano 12 Czerwca 2012 Witam Wszystkich na forum i pozdrawiam. Wybieram się nad jezioro od 26.06 do 01.07 i mam pytanie czy jest szansa wypożyczenia tam łodzi?? Najlepiej w Niedzicy ,gdyż tam będę zakwaterowany.Nie wiem czy mam targać silnik i aku(nie lekki)do niego. Dzieki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik35 Napisano 12 Czerwca 2012 Share Napisano 12 Czerwca 2012 Na Czorsztynie jest zakaz łowienia ze "środków pływających" do 15.06.2012. Łódki można wypożyczyć spokojnie w kilku miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel1313 Napisano 12 Czerwca 2012 Share Napisano 12 Czerwca 2012 Dzięki ja jadę od 26.06. A nie wiecie jak sobie cenią wypożyczenie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0ktopus Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 Było 50 zł za dzień a w tym roku jeszcze nie wiem.Jakby co to ja mam dwie łódki akumulatory i silnik, to możemy się dogadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel1313 Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 Silnik i akuś będę miał a co do łódki oczywiście się możemy dogadać Ja przyjeżdżam 25.06 do 01.07 Jak możesz mi na pw nr.telefonu podać to na pewno się odezwę. Dzięki i Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lopez77m Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 apsik35Łódki można wypożyczyć spokojnie w kilku miejscach Czyli gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0ktopus Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 Rowerek można wypożyczyć w kilku miejscach ale dobrą łódkę wędkarską to nie tak łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik35 Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 apsik35Łódki można wypożyczyć spokojnie w kilku miejscach Czyli gdzie Np: w Czorsztynie, Nidzicy, Frydmanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galewski Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 0ktopus, Witam mam zamiar wybrać się nad Czorsztyn, czy jest możliwość wypożyczenia łodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0ktopus Napisano 16 Czerwca 2012 Share Napisano 16 Czerwca 2012 Chyba nie mogę wysłać prywatnej wiadomości bo nic nie ma w wysłanych Jakby ktoś potrzebował informacji na temat zb.czorsztyńskiego to prosze dzwonić pod numer 796139611 - Józek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi