Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Byłem wczoraj na otwarciu sezonu sandaczowego (okolice Dębna, Frydmana, Huby), po przyjeździe nad wodę niestety dopiero ~ 10, naliczyłem aż 18 łódek/pontonów. Efekty raczej mizerne, nie widziałem żadnej złowionej ryby, słyszałem tylko że złowiono rankiem dwa sandacze ?!?! U mnie tylko jedno pstryknięcie - ale za to opaliłem się ładnie flauta przez cały dzień, przy bezchmurnym niebie, temperatura chyba ze 30 stopni :). A jak wam koledzy poszło?

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 104
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Też tam pływałem ale o 10 to już byłem w domu :razz: Wczoraj złowiłem jednego,a dzisiaj po południu dwa tak że nie jest najgorzej jak na początek.W sobotę kolega też złowił jednego :cool:

Napisano
Chyba nie mogę wysłać prywatnej wiadomości bo nic nie ma w wysłanych :sad:

Jakby ktoś potrzebował informacji na temat zb.czorsztyńskiego to prosze dzwonić pod numer 796139611 - Józek

No to teraz będziesz musiał zmienić numer Tel. :mrgreen:

• 2 weeks later...
Napisano

Ja już zaliczyłem jeden weekend na wodzie...lepszego początku sezonu nie mogłem sobie wymarzyć hehe :mrgreen: Szczupak - 100cm/ Szczupak - 95 cm / i sandacz 94cm

Co To będzie na jesień jak ruszą te grubsze na żer :razz:

Napisano

Znajomy był na tym zbiorniku cały tydzień z 2 tygodnie temu ma tam domek i łódkę,jezdzi tam kilka razy w roku,jak na razie kilka niemiarowych sandaczy,dwa miarowe i jeden ładny zszedł.On stosuję metodę spinningową łapie z opadu,ze względu na głębokość,nie wiem jaką metodę stosuje pan Józef,ale jeśli wynik jest taki jak napisał w swym poście to wielki szacuneczek :)

• 4 months later...
  • 4 months later...
  • 2 months later...
Napisano

Koledzy wybieram się w lipcu na wakacje w tamte rejony. Powiedzcie gdzie najlepiej ustawić się na rybę spokojnego żeru będę mieszkał w Krościenku. Najlepiej jak by ktoś dał jakąś mapkę gdzie jest spokojnie bez dużej presji wędkarskiej i gdzie można liczyć na jakąś rybkę.

Napisano

Możesz spróbować na wlocie dunajca do zalewu w hubie. Trochę zależy jaka woda płynie, ale trafiają się leszcze fajne. Niestety jest to znane miejsce i łatwo o towarzystwo. Powodzenia.

Napisano
Koledzy wybieram się w lipcu na wakacje w tamte rejony. Powiedzcie gdzie najlepiej ustawić się na rybę spokojnego żeru będę mieszkał w Krościenku. Najlepiej jak by ktoś dał jakąś mapkę gdzie jest spokojnie bez dużej presji wędkarskiej i gdzie można liczyć na jakąś rybkę.

Wybierz się na cofkę, jeśli masz ponton, bądź łódkę połowisz do woli - Leszcze i Płocie do złowienia praktycznie na zawołanie, sztuki takie, że gały wychodzą :). Dasz radę nawet jak nie znasz wody, bez echa też się obejdzie. Jeśli nie masz łajby, możesz wypożyczyć choćby we Frydmanie.

Napisano

Będę zmuszony łowić z brzegu ponieważ będzie nas w sumie około 5 osób z tego dwie boją się pływać. No i jeszcze powiedzcie gdzie jest ta cofka.

Napisano
Będę zmuszony łowić z brzegu ponieważ będzie nas w sumie około 5 osób z tego dwie boją się pływać. No i jeszcze powiedzcie gdzie jest ta cofka.

To dosyć duży obszar - tam gdzie Dunajec i Białka wpada do zbiornika.

Napisano
A w okolicach wsi czorsztyn można też zapolować z brzegu :?:

Próbować możesz wszędzie. W tym miejscu też łowi się białą rybę, ale efekty są zdecydowanie słabsze - zarówno wielkościowe, jak i ilościowe. Kilka razy widziałem tam łowiących i w porównaniu z cofką, to mizernie im szło.

Napisano

Aha dzięki. Teraz spojrzałem na mape google i jadąć drogą z Krościenka w stronę Dębna w okolicach cofki nie widzę żadnego dogodnego miejsca żeby zostawić samochód. No chyba że trzeba objechać na drugą stronę zbiornika. Jak to jest z tym nęceniem czy można korzystać z koszyczków zanętowych.

Napisano
Aha dzięki. Teraz spojrzałem na mape google i jadąć drogą z Krościenka w stronę Dębna w okolicach cofki nie widzę żadnego dogodnego miejsca żeby zostawić samochód. No chyba że trzeba objechać na drugą stronę zbiornika. Jak to jest z tym nęceniem czy można korzystać z koszyczków zanętowych.

Dojście i dojazd do wody jest np. w Hubie (lewy brzeg), na prawym brzegu dojście/dojazd poprzez pole namiotowe - wjazd na nie zaraz po przejechaniu Białki, bądź we Frydmanie, a w zasadzie tuż za lub przed nim , bo okala go mur betonowy :)

Ale jeśli chcesz mieć naprawdę dobre efekty, weź wypożycz łódkę we Frydnamie (o ile nie masz własnej, bądź pontonu), wystarczy popłynąć na cofkę na dwie, trzy godziny i masz pełną siatkę płoci, bądź leszcza - zależy na jakie stado trafisz.

Napisano

Dzięki za namiary. Z łódki nie mogę skorzystać bo osoby z którymi będę wędkował nie umieją pływać i nie chcą pływać na łódce. Powiedzcie jak jest z tym nęceniem. W jednym z filmów Wędkarstwo męskie hobby widziałem jak łowili na jeziorze czorsztyńskim płocie i normalnie nęcili.

Napisano

No jeszcze tydzień z groszem i wodujemy łódkę się doczekać nie można,ale ja z kolegą preferuję tylko spina,a więc główna uwaga się skupia sandacz/okoń jeśli chodzi o szczupaka to jedynie przyłów.Wędkowanie będzie w okolicach Zamku i Zielone Skałki jak co roku i teraz jeszcze mamy drugą łódkę w okolicach właśnie Huby tak,że zobaczymy jak to będzie w tym roku.Wypad 10 dniowy więc myślę,że jakś dzień z rybami się ustrzeli.

Napisano

Jak nie jak tak Jozepch.Mamy mamy ale to tylko dzięki uprzejmości fantastycznego kolegi :) będziemy próbowali tu i ówdzie i na swoich miejscówkach wiesz o jakie mi chodzi,a resztę to zachowajmy sobie dla siebie panie :)

• 3 weeks later...
Napisano

Jeśli nie masz łajby, możesz wypożyczyć choćby we Frydmanie.

A gdzie można wypożyczyć łódkę??

I ile to kosztuje. ??

Kiedyś była wypożyczalnia w Kluszkowcach ale ceny były tam astronomiczne.