Garfield Napisano 6 Lipca 2007 Share Napisano 6 Lipca 2007 Co sądzicie o tym kołowrotku na sumy ? Nada się ? http://www.robinson.pl/2007/?id=shark Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
element52 Napisano 13 Lipca 2007 Share Napisano 13 Lipca 2007 Może byc bo to jest kolowrotek przeznaczony na morze na dorsze, a dorsz to tez duza ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garfield Napisano 13 Lipca 2007 Autor Share Napisano 13 Lipca 2007 Wkoncu zdecydowałem sie na ten myślę że się nada http://www.okonek.com.pl/product_info.php?cPath=24_46&products_id=2593 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
element52 Napisano 13 Lipca 2007 Share Napisano 13 Lipca 2007 No i bardzo dobry wybór Najbardziej podobają mi sie w nim te ponad stumetrowe rzuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rasta sowa Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 Wkoncu zdecydowałem sie na ten myślę że się nada http://www.okonek.com.pl/product_info.php?cPath=24_46&products_id=2593 i nawet nie drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-PuS- Napisano 9 Sierpnia 2007 Share Napisano 9 Sierpnia 2007 Odpada. Brak wolnego biegu. Wytłumaczę na prostym przykładzie. Jest noc palisz sobie ognisko już lekko zmęczony a tu przywala bydlak ponad 30. Stawam na to, że albo wyrwie z podpórki, albo połamie wędę, a przy źle ustawionym hamulcu może być niezła katastrofa. Nie mówiąc o tym, że na rzece może wjechać w zestaw zwalone drzewo lub łódka. A wtedy wolny bieg oddaje te kilkanaście lub kilkadziesiąt metrów pleconki i masz czas na reakcję. Kup taki i już nigdy nie kupisz normalnego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garfield Napisano 10 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2007 da się i bez wolnego biegu ,juz go mam i jak odchodzę od wędki luzuje hamulec i po problemie jak jest branie to łapie za szpule i reguluje hamulec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-PuS- Napisano 8 Września 2007 Share Napisano 8 Września 2007 da się i bez wolnego biegu ,juz go mam i jak odchodzę od wędki luzuje hamulec i po problemie jak jest branie to łapie za szpule i reguluje hamulec Oczywiście. Kiedyś łapałem na ruskie kołowrotki z ruchomą szpulą. Też brały. Pytanie tylko czy warto za 30 zł stracić rybę życia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żwirek Napisano 27 Stycznia 2008 Share Napisano 27 Stycznia 2008 Ja zapodałem na wąsacza Jaxona Marlon 6500 z wolnym biegiem chyba dobry wybór ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 27 Stycznia 2008 Share Napisano 27 Stycznia 2008 Jaxona Marlon 6500 z wolnym biegiemchyba dobry wybór ? Dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fisch Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 Mam pytanie do posiadaczy JAXON MARLON 6500 ile wazy ten kołowrotek ? Zaciekawił mnie ten model, bo zastanawiam się teraz między tym JAXON MARLON 6500 , a SPRO LCS Big Fish Pro 580. Może ktoś z użytkowników wymienionych modeli coś mi doradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pater Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 Sam się przekonałem w tym roku że wolny bieg to luksus i naprawdę się przydaje,ja zawsze odblokowywałem kabłonek a żyłkę blokowałem patyczkiem wbitym do ziemi lekko tak żeby przy braniu swobodnie i lekko wybierało żyłkę ale to nie to samo co wolny bieg,pełna wygoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salem78 Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 Witam chciałbym kupić kołowrotek lub multiplikator na sumy łowione w odrze a to są moje typy: Kołowrotek - CORMORAN BIG BEN 3Ai 5000 Kołowrotek wołałbym z wolnym biegiem, ale ten bardzo mi odpowiada i proszę o opinie czy sie nada na suma w odrze. Multiplikator - ROBINSON EMINENT 203 Nie wiem czy multiplikator nadaje się do łowienia w odrze. Na kręcioł mam przeznaczone około 150zl i proszę o jakieś typy, jeżeli sprzęt, który zaproponowałem nie za bardzo sie nadaje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro82 Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 kolego ja posiadam przy swoich wedziskach sumowych dwa kołowrotki cormorana big ben i jestem z nich bardzo zadowolony wiec myślę że to bedzie trafny wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 A ten Multiplikator - ROBINSON EMINENT 203 będzie dobry, czy brac York Big Game 6000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławomirJ Napisano 25 Grudnia 2009 Share Napisano 25 Grudnia 2009 Kołowrotek na suma,mogę polecić Penna Spinfishera, a modele od 750SSm do 950SSm,nie do zajechania kołowrotek, full metal. Na Penna Spinfishera 950SSm został wyciągnięty sum rekord Niemiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konar 2009 Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 SANGER CAT Rewinder Daiwa OPUS PLUS 6000 PENN SARGUS SG 6000 który z nich dobrze byłoby kupić.Proszę Kolegów o opinie i pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 Penna Spinfishera sam sie nad nim zastanawiam do bardzo ciezkiego spiningu na suma. ale chyba wezme Slammera bo jest lzejszy. a tego to moze kiedys tam do gruntowki na trupa a jak z pojemnoscia? stusunek opisu do rzeczywistego nawiniecia? i tak jeszcze technicznie czy rownomiernie rozklada linke bo na ktoryms forum zdjae sie sumowym wyczytalem ze przy Slammerze trzeba podregulowac podkladem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 Tu widze dyskusje na temat wolnego biegu i ja bym z niego raczej rezygnował. Sum może nieźle dać w kość kołowrotkowi i w tym momencie wolny bieg nie uważam za koenieczny i wolałbym pieniądze które trzeba dorzucic do wolengo biegu przeznaczyć na ciut lepszy kręcioł bez wolnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek26 Napisano 30 Sierpnia 2010 Share Napisano 30 Sierpnia 2010 Konar2009 a na jakie rybki ma być ten kręciołek? ja osobiście na suma mam tego cat rewindera cena nie wygórowana, ale wygląda na solidny i dość pokaźny kołowrotek nie ma na koncie jakiś potworów ale na razie po 2miesiącach użytkowania jest ok myślę że za tą cenę warto brać ale jak napiszesz coś więcej to może lepiej doradzimy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 konar 2009, a co chcesz tym lowic? jak na suma to dozbieraj do 500 PLNow bedziesz mial wiekszy wachlarz wyboru pewnego sprzetu. tutaj masz dyskusje z forum lowcow sumow link http://sum.pawluk.net.pl/forum/viewtopic.php?f=14&t=17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek z Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Panowie mikado RAPTOR XA 12000 potężne bydle łowilem na niego karpie i amury żyłki0,35mm ponad 400m na szpuli dobry hamulec dedykowany strikte na morze szpula long cast do dalekich rzutów i tani . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 mirek z, ja osobiscie uwazam ze sprzet na karpie mimo ze mocny i robi wrazenie do regularnego lowienia sumow sie nie nadaje. czy to wedzisko czy kreciol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bifa Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 grzechuce a multik moze byc?mam na suma cos takiego ultimate hardcore catfish 240cm 300gr i multik cormoran corboss seacor z licznikiem. ale suma jeszcze na tym nie zawieszalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 grzechuce a multik moze byc? na multikach sie totalnie nie znam zawsze mozesz zadac pytaanie chlopakom i dziewczynom (tak tak sa kobiety rowniez w polsce co jezdza na sumy) na forach sumowych bo z tego co pamietam to temat multi sie przewija tylko kij musi byc przystosowany pod multi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi