psiwko Napisano 27 Lipca 2007 Share Napisano 27 Lipca 2007 OK, no to moze w przyszlym roku cos sie zorganizuje! Trzymajmy kciuki!!! Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 27 Lipca 2007 Share Napisano 27 Lipca 2007 OK, no to moze w przyszlym roku cos sie zorganizuje! Trzymajmy kciuki!!! http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=3688 Poczytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abu Napisano 29 Lipca 2007 Autor Share Napisano 29 Lipca 2007 Plan był taki, by jechać nad jezioro Sobąckie w miejscowości Sobącz, no to pojechaliśmy. Na mapie jezioro wyglądało dość okazale, w rzeczywistości również, ale ale ale... kilka zasadniczych problemów. Po pierwsze nie bardzo gdzie jest zaparkować samochód, dostęp do brzegu bardzo ograniczony i zastawiony płotami działek wypoczynkowych, do tego ludzie bardzo nie przyjemni, jakby ktoś w wędka od razu chciał obrobić im chałupę. Lokalni rolnicy również, panie nie stawiaj pan tu samochodu, bo nie wolno, bo teren prywatny. Po kilkudziesięciu minutach prób szukania miejsca nad jeziorem znaleźliśmy dwa małe pomosty i.... zaraz pojawił sie jakiś lokalny krzykacz z hasłem - teren prywatny. I tym samym odechciało nam się tego łowiska. Być może są jakieś inne możliwości dotarcia do brzegu z innej strony jeziora, ale nie mogliśmy ich znaleźć. Szkoda też było marnować dzień na szukanie miejsca do parkowania i dojścia do jeziora. W zasadzie to pierwszy raz spotkałem się z taką małą gościnnością na Kaszubach. I zapadła decyzja, jest blisko, to jedziemy 5km i jesteśmy w Liniewie Małym. Tam miejsce na auto bez problemu, wystarczyło grzecznie zapytać pierwszego gospodarza. Dwieście metrów spacerku i nad wodą. Po zanęceniu jakąś godzinkę zaczęły brać krąpie i leszcze, na białego robaka, na kukurydzę nic, łowiliśmy w sumie na dwa feedery i trzy spławiki, wielkich okazów nie było, ale do późnego popołudnia utrzymywały się brania i co za tym idzie, było trochę zabawy. Reasumując, może ktoś zna inne dojście do jeziora Sobącz, które jest bardziej przyjazne dla wędkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skiper Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam Ja również poszukuję informacji o warunkach "łowieckich" na jeziorach Cheb i Słupino w pobliżu Dziemian. Ponieważ te jeziora PZW oddało w dzierżawę rybackiemu użytkownikowi p. Ryszardowi Olterowi, to może ktoś wie gdzie można dokonać opłaty za prawo wędkowania i jaką rybe da sie zlowić. Pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abu Napisano 1 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Skiper, próbowałem pytać kolegów o jeziora w okolicy Dziemian i szukałem też w internecie, echo, zero informacji. Niestety nie pomogę. Myślę, że jakby ktoś zrobił taki przewodnik wędkarski po Kaszubach, to miałby niezłe wzięcie. Przecież jak nie jechać, to jezioro za jeziorem a w tle wijące się rzeki i rzeczki. W najbliższą sobotę postanowiłem wybrać się do miejscowości Rzym nad jezioro Osuszyno, wg opisu tomcio118 za Garczem w prawo jadąc od strony Kartuz. Nigdy tam nie byłem, wiec będę musiał zrobić mały wywiad środowiskowy. Na pewno wstawię tu kilka zdań opisu łowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abu Napisano 5 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2007 Niestety z życia wzięte niespodzianki nie puściły mnie do Rzymu:) Trzeba na relację tydzień poczekać. Ale, nie ma tego złego, może biometr za tydzień będzie bardziej korzystny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość przem1978 Napisano 24 Marca 2008 Share Napisano 24 Marca 2008 Niestety z życia wzięte niespodzianki nie puściły mnie do Rzymu:) Trzeba na relację tydzień poczekać. Ale, nie ma tego złego, może biometr za tydzień będzie bardziej korzystny. nie chce odgrzewać starego kotleta, ale w maju mam zamiar ruszyć na jez. Osuszyno... czy w końcu dotarłeś tam, jakie wrażenia ??? poza szczupakiem jest coś z gruntu ? dzieki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pakens_97 Napisano 30 Sierpnia 2010 Share Napisano 30 Sierpnia 2010 bardzo ciekawym łowiskiem jest gołubie nie wiem jak sie nazywa jezioro ale mozna tam zlapac liny spore leszcze i plocie te gruntowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oszolom87 Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 pakens_97, w Gołubiu są dwa jeziora - Patulskie i Dąbrowskie - zapewne chodzi Ci o jezioro Dąbrowskie, ładna woda ale przełowiona jak każde jezioro spółki RADBUR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abu Napisano 2 Listopada 2010 Autor Share Napisano 2 Listopada 2010 oszolom87, Dąbrowskie nie należy do RADBUR'u a do WALDTOUR'u. A białorybu w nim pod dostatkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IGORS Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 Witam Jestem z okolic Kościerzyny.Chciałbym zacząć swoja przygodę ze spinningiem, czy są tu jacyś wędkarze z Kościerzyny lub okolic który służą dobrą radą?Mam dopiero 14 lat, łowie trochę na spławik w jeziorze księżnym (4 km od Kościerzyny). Pozdrawiam Igor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JutroBedePro Napisano 1 Października 2017 Share Napisano 1 Października 2017 Ja łowię nad jeziorem Osuszyno ( Szarlota) Głownie łowie tam na spining z łodzi ( 5 zł za 1h) jak i z brzegu i można tam połapać dość spore okazy szczupaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi