Pe Napisano 23 Września 2005 Napisano 23 Września 2005 Opowiem Wam historyjkę Mój sąsiad działkowy (jest Polakiem ale mieszka w Niemczech i ma działkę kilka metrów od mojej) Wybrał się ze swoim kolegom na ryby. Łowili z łódki. Nagle podpłynęła kontrola. Kolega sąsiada odłożył szybko wędkę i udawał, że nie łowi (podobno pełnoletni członek PZW nie może brać dorosłej osoby (są po 60)) Kontroleży sprawdzili wszystko i odpłyneli. Jednak nie odpłyneli za daleko gdyż schowali się w trzcinach i lornetką podglądali łódkę. Kolega sąsiada wziął wędkę do ręki. Kontroleży podpłyneli i po kłutni zabrali sprzęt. (sąsiad powiedział, że łódka podskoczyła i kolega ją łapał, żeby do wody nie wpadła ) Kontrola zabrała wędki i cały sprzęt. Pan Franek (sąsiad) krzyknął -jeszcze mi łódkę zabierzcie!!!!! Wpław do brzegu dopłyniemy!! Kolega pana Franka obiecał sobie, że nigdy więcej nie pójdzie na ryby Pozdr
pasiek244 Napisano 3 Października 2005 Napisano 3 Października 2005 Witam wszystkich ze mnie jest taki niedzielny wedkarz jetem z warszawy i mam pytanko czy trudno jest zdac na ta karte wedkarska??
tomik Napisano 3 Października 2005 Napisano 3 Października 2005 Witam wszystkich ze mnie jest taki niedzielny wedkarz jetem z warszawy i mam pytanko czy trudno jest zdac na ta karte wedkarska?? Zaraz pod Twoim tematem który założyłeś jest temat jak zdać na kartę wędarską. Niewiem jak mozna go było niezauważyć. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=467
matihh Napisano 15 Listopada 2005 Napisano 15 Listopada 2005 Witam Zgubiłem kartę wędkarską Czy musze jeszcze raz zdawać egzamin?
Gość bogdan39 Napisano 15 Listopada 2005 Napisano 15 Listopada 2005 nie napewno jesteś zarejestrowany i koło wyda ci nową.
Koval Napisano 28 Lutego 2006 Napisano 28 Lutego 2006 Witam!!!Mam pytanie...Slyszalem ze od nowego roku tj.2006 ma powrocic mozliwosc wedkowania na jedna karte wedkarska dwuch osob...Chcialbym sie dowiedziec czy faktycznie tak jest a jezeli tak to na jakich zasadach tzn.czy po jednej wedce czy 2+1 czy moze 2+2...Pytam poniewaz chcialbym zapalic do wedkarstwa swoja dziewczyne a wyrabiac od razu karte i kupowac dwa pozwolenia jakos mi sie nie usmiecha bo gdyby nic z tego nie wyszlo to szkoda kasy... Z gory dziekuje za odpowiedz!!!POZDRAWIAM!!!
andi64 Napisano 28 Lutego 2006 Napisano 28 Lutego 2006 gdzie to mówili chyba w radio MARYJA, podaj skąd masz te namiary.
andi64 Napisano 28 Lutego 2006 Napisano 28 Lutego 2006 Z TEGO CO MI WIADOMO TO WOLNO WĘDKOWAĆ NA JEDNĄ KARTE, ALE MŁODOCIOANY KOMPAN NIE MOŻE MIEĆ UKOŃCZONE, TERAZ NIE PAMIĘTAM CZY 14 CZY 16 LAT, ORAZ WSPÓŁMAŁŻONKA, I TO W LIMICIE TWOICH WĘDEK, ALE RADZĘ CI ZAJRZEĆ DO REGULAMINU TAM WSZYSTKO PISZE W TEJ KWESTI.
Bartes1992 Napisano 22 Marca 2006 Napisano 22 Marca 2006 witam!!! jestem pewny na 100 procęt że do 14 lat bo sam mam14 lat i muszę wyrobić kartę. pozdrawiam
marcinwski Napisano 26 Kwietnia 2006 Napisano 26 Kwietnia 2006 Witam wszystkich. 10 lat temu wyrobiłem kartę wędkarską, ale korzystałem z niej tylko dwa lata. Przestałem opłacać składki, karta gdzieś się zapodziała. Czy teraz chcąc wędkować muszę jeszcze raz zdawać egzamin, czy wystarczy poprosić o duplikat karty i opłacić składkę?
Patryk Napisano 28 Kwietnia 2006 Napisano 28 Kwietnia 2006 Chyba zdawać od nowa, ja np jak wykupywalem siemianówke to pisało z tyłu, ze w razie utraty duplikaty nie sa wydawane, ale w 100% nie jestem pewien musiał byś się wybrać do swego okręgu i tam się popytać.
rotation Napisano 1 Maja 2006 Napisano 1 Maja 2006 czesc,jestem tu nowy ,chcialem sie zapytac czy ktos zna sie na tych calych oplatach,jestem z wloclawka i chcialem sie dowiedziec ile bedzie mnie kosztowalo wykupienie zezwolenia,skladek i innych, mam tylko karte wedkarska.dzieki i pozdrawiam to co znalazlem to 150zl zezwolenie+50 skladka czlonkowska czy jakos tak=200zl.
LORD Napisano 1 Maja 2006 Napisano 1 Maja 2006 Wiem że karta młodzika taka jak ja mam kaosztowała mie: SKŁADKA OKRĘGOWA: 21zł UCZESTNIK(składka założycielska): 13zł UCZESTNIK(wpisowe): + 12zł -------- 46zł + 50zł niewiem za co?? --------- = 96zł
Mechu92 Napisano 2 Maja 2006 Napisano 2 Maja 2006 A to nie tak jak tutaj jest opisane http://www.pzwokregmazowsze.icenter.pl/karta/index.html
gremlin Napisano 6 Maja 2006 Napisano 6 Maja 2006 Mam pytanie: Czy mając skończone 14 lat, wyrobioną kartę wędkarską oraz opłacone wszystkie składki mogę łowić sam?
maniek Napisano 6 Maja 2006 Napisano 6 Maja 2006 Gremlin ,a czytałeś regulamin ,pewnie że możesz,ale radze poczytaj RAPR
Gość Dwie_sety Napisano 6 Maja 2006 Napisano 6 Maja 2006 Tak możesz łowic sam bez ograniczeń co do metody. Niestety do skończenia 16 lat w nocy możesz łowić tylko pod opieką osoby dorosłej.
(: LinEk :) Napisano 7 Maja 2006 Napisano 7 Maja 2006 Moje pytanie brzmi: Zgubiłem karte wedkarska ale legitymacje mam a karte gdzies mam w domu i nie moge znalesć!! co mam zrobić ?? pliska o odpowiedź ! [shadow=darkred][/shadow]
Gość Dwie_sety Napisano 8 Maja 2006 Napisano 8 Maja 2006 Jeżeli nie znajdziesz to zwróć się do swojego starostwa powiatowego (tam gdzie wydali ci kartę) o wydanie duplikatu. Powinni wydać bez większych kłopotów.
turbo1984 Napisano 7 Czerwca 2006 Napisano 7 Czerwca 2006 Witam. Wszytkie znaki na niebie i ziemi wskazują ze zgubiłem swoją karte wedkarską. Przed tym faktem zdążyłem opłacic składki na ten rok. Pytanie mam takie. Czy jesli nie znajdzie sie moja karta i wyrobie drugą to będe musiał płacic od nowa plus wpisowe??? Pytam bo widziałem ze pani w okienku cuś tam wpisywała to komputera i moze jest jakieś info ze juz płaciłem? dzieki z góry za pomoc. pozdrawiam
shadow Napisano 7 Czerwca 2006 Napisano 7 Czerwca 2006 Mysle ze jesli wklepala info do kompa , to musi to miec gdzies w danych . Zreszta nie po to zapiasla to w "papierach" zeby to wyrzucic itp. Sadze ze jasli pogadasz i powiesz jak sie sprawa ma to powinienes poza ponownymi oplatami za wyrobienie karty , nie placic juz dodatkowych skaldek Oby tak bylo, bo jesli nie to byloby to troche nie fer Zycze pomyslneg rozpatrzenia sprawy daj znac potem jak poszlo pozdrawiam
Michcio Napisano 7 Czerwca 2006 Napisano 7 Czerwca 2006 uhh tez oppdobnie mialem ale co sie okazalo karte mi odesłał bardzo mily pan z Niedzicy. wiec trzymam kciuki za pozytywne rozpatrzenie P.S łłłłłłłoooooooo u Was mają komputer!!!! u nas w Kraków - Nowa Huta to pani wpisujewszstko w papierki jak zza lat 80 hehe
turbo1984 Napisano 13 Czerwca 2006 Napisano 13 Czerwca 2006 dzieki za odpowiedz. sprawa sie rozwiązała tak ze znalazłem karte w kurtce w której nigdy nie byłem na rybach... no ale bylem w niej opłacic składki. hehe nie ma jak rozgarnięcie
shadow Napisano 13 Czerwca 2006 Napisano 13 Czerwca 2006 Oooooo hehehhe wazne ze sie znalazla przynajmniej nie musiales uzerac sie z PZW Swoja droga ciekawe co by zrobili w twoim przypadku pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.