Skocz do zawartości
Dragon

San

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Ja jestem ze Stalowej Woli i łowie na Sanie zgadzam sie z Mironem o rybe tam łatwo bo jest ich calkiem calkiem :grin: Przede wszystkim jest tam wiele gatunków ryb... więc kazdy znajdzie cos dla siebie :wink:

Napisano

Też jestem ze Stalowej Woli. Lubię łowić na Sanie, ale na tym "dzikim" tzn. nie tam przy wypływie Elektrowni. Jest bardzo dużo tego większego leszcza, płoci, świnek (tej średniej) i trochę mniej cert. To tyle co moge powiedzieć po roku wędkowania na dzikim Sanie :) Pozdrawiam

• 4 weeks later...
Napisano

Ja po dłuższej przerwie zaczynam łowienie.Pamietam wiele ciekawych miejsc w okolicach Przemyśla,jednak mogło się przez kilka lat wiele zmienić.W trakcie sezonu będę forumowiczow informował o ciekawych łowiskach.

• 1 month later...
Napisano

a powiedzcie mi jaka zylka bedzie najlepsza na san . Łowic bede ryby do max 3.5kg teraz mam zylke 0.30 ale nie polapie na nia na nia z gruntu tylko przeplywanka powiedzcie tez ile obciazenia stosujecie i jakiej dlugosci przypon

• 1 year later...
Gość bogdan39
Napisano

ano prosze o porade wruyciłem po kilku latach na san łowie od trzech dni pierwszy dzien 5 swin drugi 15 sin i innych jednak nie przekraczaja 35 cm wczoraj 6 sztuk i pierwszy karpik .

Miejsce na 2 m główce łapie na grunt płatki górskie kukurydzianka i chleb na sprezynie robie to tak zeby szybko nie spadała .

Łowisko 3 m łapie w zakolu zasypałem kukurydza.

Po zasypaniu przestało brac na spławik.

Ale z gruntu trzepało po dodaniu chleba jakby słabiej.

słyszałem ze amur ruszył na sanie jak go zwabic.

Wiadomosci sa ale rozrzucone po całym forum prosze o rade.

Kulki odpadaja i kupcze zanety cos ze swojaka

• 5 months later...
Napisano

Ja również po dłuższej nieobecności wróciłem na San, wędkuje od dwóch sezonów w okolicach Wysocka, trafiłem dwa amury przy ujściu Szkła do Sanu, ale najdziwniejsze że przez te dwa sezony nie złowiłem ani jednego leszcza, a kilkanaście lat temu w tych samych miejscach łowiłem po kilka sztuk podczas jednego wypadu.

Napisano

Kiedyś łowiłem na Sanie w Radymnie i powiem ze kiedyś tam ryby było więcej,ostatni sezon spędziłem na sanie w Tuczępach niestety też słabo , miejscowy "wyjadacz" wyciągał tam czasami w ciągu doby kilka karpi od 2 do 8 kg i większe,ale to wyjadacz który tam nad rzeką spędza więcej czasu niż w domu .

• 4 weeks later...
Napisano

Ja byłem w okolicy DYNOWA tak praktycznie to jest Nozdrzec jest tam piękna Ryna są ładne Świnki ,Certy , Brzany , jaź ,kleń ,czasem trafi się amur !! Pozdrawiam a jeszcze jest iskań

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Napisano

czy łowił już może ktoś z kolegów wędkarzy na Sanie na odcinku Radymno-Jarosław,mam zamiar się wybrać, więc ciekawi mnie czy leszczyki budzą się już do życia

• 3 months later...
Napisano

witam ,

wybieram sie w sierpniu na urlop w rejony miejscowosci ulucz (oczywiscie z mysla o wedkarstwie ) mam pare pytan i bardzo wdzieczny bede za odpowiedz

na jaka metode sie generalnie nastawic z tego co czytalem to sa rożne opinie niektorzy mowia tylko o spiningu inni lowia tez na grunt i splawik

czy ,i jesli tak to gdzie, trzeba dokonac dodatkowych oplat (jestem z wroclawia i mam skladke na nizninne i gorskie)

moze jakies ciekawe miejsowki (nie zabieram ryby)

dzieki wszystkim za odpowiedz pozdrawim

• 3 weeks later...
Napisano
MA KTO ZDJĘCIA z sanu

Kilka dni temu przejeżdżałem przez Warę, Dynów, Bachórzec. Nie byłem tam od 35 lat. Na tym odcinku Sanu uczył mnie tato wędkować, a moja pierwsza wędka była zrobiona z leszczyny. Świnki, piękne brzany i klenie na które dostałem fioła i do dziś mnie trzyma :smile: . Fotki robione w pośpiechu, bo i tak nadrobiłem trochę kilometrów żeby zobaczyć miejsca gdzie beztrosko kilkulatek spędzał czas.

191f8de72453f0c9m.jpg 750d9611e499bd38m.jpg 8e4fd1f01e61b800m.jpg 0d9dd0de671024d2m.jpg 8d554ac389cf0035m.jpg

• 4 weeks later...
  • 4 months later...
Napisano

Oto kilka fotek z ostatniej wyprawy na san.Okolice Zagorza i Postolowia.Lowie przewaznie na muche,zabawa z lipieniami byla super.Kilkarazy lapalem pstrogi na obrotowke i klenie na ciezko.Pozdrawiam i polecam San.

post-8008-14544972239645_thumb.jpg

post-8008-14544972240263_thumb.jpg

post-8008-14544972240479_thumb.jpg

post-8008-14544972240859_thumb.jpg

post-8008-14544972241125_thumb.jpg

post-8008-14544972241355_thumb.jpg

post-8008-14544972241666_thumb.jpg

• 1 month later...
Napisano

Witam. Mi również zdarza się łowić na Sanie... jest to rzeka ciekawa i dzika.... jednak ze względu na jej "dzikość" jest trudno dostępna.... dlatego zastanawiam sie jak by wyglądało wędkowanie z łodzi... czy jest to na Sanie możliwe i czy ma to sens?

Może ma ktoś informacje dotyczące łodzi i silnika na rzeki, jakie najlepiej?

• 1 month later...
Napisano

mateusz01 powiem Ci szczerze ze San to piekna rzeczka,mialem okazje łowic w tamtym roku.Polowilem troche szczupaczkow i okoni na spinning a takze leszcze i plocie gruntowka!Jesli chodzi o dostepnosc to zauwazylem ze jest kilka miesc gdzie miejscowi je obławiaja,ja wtedy akurat mialem okazje łowic z łodzi i powiem szczerze ze wrazenia nie do opisania:)Jedynie czego nie mozna uzywac to silnika spalinowego,tylko o ladowaniu aku!Pozdrawiam