kozzack Napisano 22 Marca 2007 Share Napisano 22 Marca 2007 Witam! Czy ktoś zna dosyć dobrze to jezioro? Chciałbym też wiedzieć czy warto sie na nie wybrać na przełomie marca i kwietnia? pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikolaj-surma Napisano 7 Kwietnia 2007 Share Napisano 7 Kwietnia 2007 Wędkuję na tym jeziorze o dparu lat. Jest to dość zasobne jezioro jest tu dużo szczupaka i białej ryby łącznie z węgorzem. Sam mam tam łódkę i pływam tylko na drapieżnika. W zeszłym roku na jesień na blachę dostałem szczupaka 6kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadow Napisano 23 Maja 2007 Share Napisano 23 Maja 2007 Witam ciekawi mnie czy byl juz ktos moze w tym sezonie na jeziorze Strzeszynskim k.Poznania. Jesli tak prosze o jakies info jakie efekty itp. , wszystko co przyda sie na rybach z gory dziekuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadow Napisano 2 Czerwca 2007 Share Napisano 2 Czerwca 2007 widze ze jakos nikt nie lowi na naszych poznanskich wodach szkoda, bo kazda informacja o okolicznych lowiskach bardzo by sie przydala prosze o jakis odzew jesli ktos lowi gdzies kolo Poznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 2 Czerwca 2007 Share Napisano 2 Czerwca 2007 Ja chcę zacząć chodzić na ryby nad jez. Strzeszyńskie. Możesz mi udzielić informacji o tym jeziorze i pobliskich? Byłbym bardzo wdzięczny. Mieszkam niedaleko, regularnie jeżdze na rowerze nad Rusałkę, ale o Strzeszynku wiem niewiele. Jest tam możliwość łowienia z pomostu?? Złamania kija!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadow Napisano 2 Czerwca 2007 Share Napisano 2 Czerwca 2007 Witam na strzeszynku sa pomosty wiec nie ma z tym problemu, szczerze mowiac tez nie lowilem jeszcze na strzeszynku wiec cos wiecej trudno mi powiedziec A powiedz jak efekty nad rusalka , w zeszlym sezonie lowilem tam pare razy , efekty raczej przecietne , a jak jest teraz ?? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 3 Czerwca 2007 Share Napisano 3 Czerwca 2007 Prezes mojego koł awędkarskiego opowiadał, że zarybiono Rusałkę sandaczami, ale prawdopodobnie większość "wymarła" z powodu zanieczyszczeń... Pewnego razy jak spacerowałem, to zauważyłem w wodzie martwego sandacza ok. 45cm. Wyczytałem z "Poradnika Wędkarza Polskiego Związku Wędkarskiego Okręgu w Poznaniu", że zarybiono Rusałkę w roku 2006 w ilości 9000 szt. ryb o wadze 2077 kg., natomiast jez. Strzeszyńskie w ilości 50000 szt. ryb o wadze 1680 kg. Informacje o rekordowych połowach ryb w okolicy Poznania można znależć na stronie: http://www.pzw.poznan.pl/rpr.php Z tego wynika, że 10 lutego złowiono karpia, ważącego 11,5 kg, o długości 85cm!!!!! W tym roku jeszcze nie łowiłem nad Rusałką , ale z obserwacji wnioskuję, o małą ilość brań :/. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadow Napisano 3 Czerwca 2007 Share Napisano 3 Czerwca 2007 Witam , wiadomo jak to jest z zarybieniamy - wystarczy ze wpuszcza do Rusalki troche karpia to momentalnie caly Poznan przez 2 tygodnie wszystko wytrzepie Powiedz jeszcze gdzie lowiles w tym roku i jakie efekty miales , ja mam zamiar wybrac sie w tym tygodniu na Bytń w tym sezonie jeszcze tam nie bylem , ale trzeba sprawdzic co sie tam dzieje Bylem natomiast na j.Strykowskim ( efekt taki sobie glownie drobnica , ale i tak lepiej niz w zeszlych sezonach) oraz na j.Łudzko - Dymaczewskim ( tu juz znacznie lepiej ladne leszcze sie trafiaja ) A na akwenach Poznanskich jeszcze nie bylem w tym roku wiec nie mam pojecia jak sie sprawy maja pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 3 Czerwca 2007 Share Napisano 3 Czerwca 2007 Witam , wiadomo jak to jest z zarybieniamy - wystarczy ze wpuszcza do Rusalki troche karpia to momentalnie caly Poznan przez 2 tygodnie wszystko wytrzepie Z tym się zgodzę. przecież Rusałka "ma wielkie powodzenie" u wędkarzy. Jeszcze nie łowiłem na jeziorach, ale łowiłem na łowiskach zarybianych w Bogucinie i Dąbrowie. W Bogucinie masz do wyboru 2 stawy. W pierwszym, mniejszym są tylko pstrągi, ale w ogromnych ilościach, a w drugim inne ryby. W tym małym biorą znakomicie. Miałem pożyczony, beznadziejny sprzęt. Ryby brały, gdy jeszcze nie zablokowałem kabłąka. Łowiłem na kukurydzę. W Dąbrowie nie miałem ani jednego brania, chociaż spinningowałem i łowiłem na kukurydzę i białe robaczki. Latem wyjeżdzam do Kórnika i będe łowił całymi dnaimi w jez. Bnińskim (same małe płotki) i do Pogorzelicy, gdzie też jest jezioro A jak było wcześniej w Bytyniui czy jest to daleko od Poznania? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polucek Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam wybieram sie nad jezioro strzeszynskie.Czy jest ono mocno zarosniete?Da rade lapac na grunt? Jesli nici z gruntu to czy jest szansa zlapac cos na spinning? POZDRAWIAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 2 Sierpnia 2007 Share Napisano 2 Sierpnia 2007 Witam, jak na razie tylko pare razy bylem na strzeszynie, raz spinningowalem, nic nie wzielo, ale chyba to wina mojego sprzetu, bo szczupaki sie tam trafiaja, na grunt nie lowie, ale niedlugo zaczne. , ale inni wedkarze lowia na sprezyne, ostatnio przyszlo z 4 i lowilo na spinning. Moze dzisiaj sie tam wybiore ze splawikiem, jedyne, co tam zlowilem to plotki i wzdregi. Jezioro jest najczystszym akwenem w poznaniu, trafiaja sie karpie, szczupaki, wegorze, okonie, leszcze, liny, wzdregi, plotki . Ja lowie w tej zatoce przed glowna plaza jadac od strony rusalki. Pomosty sa, ten gdzie ja lowie zadko kiedy jest zajety . Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polucek Napisano 2 Sierpnia 2007 Share Napisano 2 Sierpnia 2007 Dzieki pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 2 Sierpnia 2007 Share Napisano 2 Sierpnia 2007 Jak bedziesz mial jakies pytania to wal smialo, postaram sie pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 4 Sierpnia 2007 Share Napisano 4 Sierpnia 2007 Takie ryby mi sie trafialy na splawik, a nastepnym razem sie wybiore z feederem bo mam od wczoraj i licze na cos wiekszego. Trzeba powiększyć, żeby był normalny kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styper91 Napisano 24 Sierpnia 2007 Share Napisano 24 Sierpnia 2007 Da sie dojs do tych kładek na ktorej masz zdjecie bez woderów ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 25 Sierpnia 2007 Share Napisano 25 Sierpnia 2007 Tak, znajduja sie przed glowna plaza jak jedziesz od rusałki Jeszcze niedawno jeden wedkarz zaprowadzil mnie do drugiego ok. 50m obok, gdzie nawet jest ławeczka i parasol . Do tego pomostu tylko trzeba przejsc pod zwalonym drzewem i przez pokrzywy , ale czego sie nie robilo dla dobrej miejscowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 30 Sierpnia 2007 Share Napisano 30 Sierpnia 2007 Kurcze, jezioro mocno zarosniete, ciezko sie lowi z gruntu, moze sa jakies miejsca nie zarosniete, niewiem, trzeba popytac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikolaj-surma Napisano 8 Września 2007 Share Napisano 8 Września 2007 shadow, BArdzo dobrze. Dostałem w tym roku parę ładnych karpi z tego największy miał 7 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afum Napisano 29 Lutego 2008 Share Napisano 29 Lutego 2008 Poszukuję informacji o jeziorze Strzeszyńskim, a mianowicie czy jest jest możliwość podjechania samochodem nad samo jezioro ? Wiem że są przy szosie parkingi jednak strach zostawić tam autko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
njber Napisano 1 Marca 2008 Share Napisano 1 Marca 2008 strach? nie zauważyłem pod samo jezioro nie podjedziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nhandu Napisano 19 Czerwca 2008 Share Napisano 19 Czerwca 2008 a jak jest przy połowie z brzegu na strzeszynie byłem raz i bez kija widziałem że jest bardzo przejrzysta woda i tylko koło plaży jest głęboko, niestety łodzi nie mam a w poznaniu jestem tylko na studiach więc mam tu tylko kij i skrzynke. Da się nieżle połowić z brzegu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek010199 Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 Poszukuję informacji o jeziorze Strzeszyńskim, a mianowicie czy jest jest możliwość podjechania samochodem nad samo jezioro ? Wiem że są przy szosie parkingi jednak strach zostawić tam autko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek010199 Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 na ryby najlepiej wczesną wiosną albo jesienią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek010199 Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 Ja znam bardzo dobrze. A cochcesz wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek010199 Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 Są miejsca gdzie jest mało zielska ale najlepiej splawik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi