XerQ Napisano 24 Lipca 2011 Share Napisano 24 Lipca 2011 nie jestem doświadczony łowię dopiero 3 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik95 Napisano 24 Lipca 2011 Share Napisano 24 Lipca 2011 no to poczekam może jeszcze się ktoś wypowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamionki Napisano 24 Lipca 2011 Share Napisano 24 Lipca 2011 Jest to na pewno krąp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskika28 Napisano 24 Lipca 2011 Share Napisano 24 Lipca 2011 Tak jest kamionki ma racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik95 Napisano 24 Lipca 2011 Share Napisano 24 Lipca 2011 Ok dzięki panowie A możliwe są jakieś krzyżówki leszczy z krąpiami? Bo słyszałem że podobno tak ale że te powstałe hybrydy są niepłodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 Krzyżówki są jak najbardziej możliwe. Co do niepłodności to się nie wypowiem, bo nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pawcio_bra Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Jest to krąp. Teraz ja mam dla was zagadkę, co to za rybka ;> Dostawałem różne tezy od znajomych, że to świnka lub certa tylko, że to miało pyszczek podobny bardziej do płoci. Dlatego ja obstawiłem, że to dorodny jelec miał jakieś 30cm może ciut ponad, złapany na rosówkę metodą DS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Małe zdjęcia trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pawcio_bra Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Większych nie mam, ale widać wyrazistą linie ciągnącą się w wzdłuż ciała. Fakt Certa oraz świnka także ma taką linię ale pyszczek ma podobny bardziej do płoci, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daTeo00 Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Duży jelec płetwę ogonową ma praktycznie czarną, choć wiadomo że to zależne od wody. Sądząc po powiększeniu zdjęcia drugiego i wyraźnym wcięciu płetwy odbytowej, będzie to certa. Ale głowy nie daję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pawcio_bra Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Te dwie fotki to jest jedna i ta sama ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daTeo00 Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Wiem i jak mówiłem, stawiam na certę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pawcio_bra Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Nie sądzę, że to certa...ten jej pysk wcale nie przypominał mi certy...certa jest podobna bardziej z pyska do świnki...Poczekajmy aż ktoś jeszcze się wypowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_kuj-pom Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Nie sądzę, że to certa...ten jej pysk wcale nie przypominał mi certy...certa jest podobna bardziej z pyska do świnki...Poczekajmy aż ktoś jeszcze się wypowie. piekielnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 8 Sierpnia 2011 Share Napisano 8 Sierpnia 2011 sa takie jazie z ciemnymi płetwami i po kształcie i pyszczku jest on bardzo podobny właśnie do jazia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomik 1970 Napisano 8 Sierpnia 2011 Share Napisano 8 Sierpnia 2011 To jest na 100 % jelec !!!!!!!!!!!!!!!! W moich okolicach nazywany również " Gońcem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 8 Sierpnia 2011 Share Napisano 8 Sierpnia 2011 łowiłem duze jelce ale to jest za szerokie na jelca !! .... jelec jest bardziej wrzecionowaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomik 1970 Napisano 8 Sierpnia 2011 Share Napisano 8 Sierpnia 2011 jelec jest bardziej wrzecionowaty To wszystko zależy od środowiska w którym żyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 8 Sierpnia 2011 Share Napisano 8 Sierpnia 2011 A mi to na rozpióra wygląda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pawcio_bra Napisano 12 Sierpnia 2011 Share Napisano 12 Sierpnia 2011 A mi to na rozpióra wygląda:) Nigdy w życiu, rozpiór ma całkowicie inne rozstawienie płetw...on wcale ni był taki szeroki, po prostu zdjęcie takie wyszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Wyglądają podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tomik 1970 Napisano 17 Sierpnia 2011 Share Napisano 17 Sierpnia 2011 U jelca jest mniejsze wygrzbiecenie u nasady płetwy grzbietowej. Szkoda ,że trzymający zasłonił pletwę odbytową ale ja nadal upieram sie ,że to goniec ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 17 Sierpnia 2011 Share Napisano 17 Sierpnia 2011 Zdecydowanie jelec. Tench pomiędzy rybami na Twoich fotach moim zdaniem trudno doszukać się jakiegokolwiek podobieństwa. Ten rozpiór u góry wygląda zdecydowanie inaczej, spójrz choćby na oczy. Poza tym jest zdecydowanie szerszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik95 Napisano 18 Sierpnia 2011 Share Napisano 18 Sierpnia 2011 No wg mnie też to jelec jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kebes75 Napisano 19 Sierpnia 2011 Share Napisano 19 Sierpnia 2011 moim zdaniem jest to zwyczajna krzyżówka leszcza z certą,płocią lub jelcem...bo czysto ichtiologicznie niemożna podpiąć tego pod żaden gatunek ryby. pysk ma po jelcu lub krasnopiórce ułożenie lini bocznej certa/świnka płetwa odbytowa leszc budowa ciała powiększająca się ku górze również leszcz zwyczajny mieszaniec a zdarzają się takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi