Pi Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 To znaczy że ma mniejszy korpus i pewnie mniejszą przekładnie. Ja wziąłbym cięższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbo30 Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 Ja mam 45 i jest ok ,a przeciez nie bedziesz jej przy lowieniu trzymal w rekach ,mowie ci nie jest az taka ciezka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 Witam, co sadzicie o kołowrotkach abu zastosowanie feeder? 1. Abu Garcia Cardinal 305 FR http://www.allegro.pl/item774034232_abu_garcia_cardinal_305_fr.html 2. ABU CARDINAL BC 20 http://www.allegro.pl/item774034232_abu_garcia_cardinal_305_fr.html Wersja 2 wydaje mi się że ma za mało pojemną szpulę. A jeśli uważacie, że te się nie nadają co polecicie z okuma baitfeeder? Ktoś ma sprawdzony kręciołek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 rafaloo, w tym przedziale cenowym zwróć uwagę na Okumę Travertine i Spro Aggressive. Chociaż nie wiem czy nie lepiej byłoby rozglądać się za kręciołem bez wolnego biegu za te pieniądze. Chyba że wb jest Ci niezbędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafcio Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 Panowie a co myślicie o tym sprzęcie http://www.allegro.pl/item907445365_kolowrotek_premium_runner_30fr_mitchell_30fr_a.html Mitchell Premium Runner 30FR.Posiadam Mitchell Basic Match 4000 i jest to solidny młynek.Potrzebuje do feedera na jezioro, nastawiam się na lina, leszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
david2 Napisano 10 Lutego 2010 Share Napisano 10 Lutego 2010 Co sądzicie Panowie o tych kręciołkach : 1.DRAGON EXPRESS Pro RD740iT www.allegro.pl/item891603530_kolowrotek_dragon_dragon_express_pro_rd740it_2szp.html 2.Konger Kołowrotek Aviator FD 820 http://www.okonek.com.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=3295&osCsid=185fd1e80e661f1f3511adf5d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 10 Lutego 2010 Share Napisano 10 Lutego 2010 Dragon Express - mam często doczynienia z rocznym (nie jako właściciel, lecz jako tow. wpraw), który jest zamontoany do wędki typu Picker z koszyczkami 40G. Co dziwne, ma bardzo małe luzy, nic się z nim nie dzieje. Napewno będzie lepszy od kołowrotków Kongera, które nie cieszą się popularnością jak i jeden model za 50zł co kupiłem to prawdziwy niewypał. Śrubka się odkręcała od kabłąką i miał luzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabadaon Napisano 19 Lutego 2010 Share Napisano 19 Lutego 2010 WITAJCIE I POMÓŻCIE !!!!!!!!!!!!!! Szukam kręcioła do kija jak w temacie, jestem zielony, jeśli chodzi o feedera - w tym roku zadebiutuję Łapać będę głównie na kanale z niewielkim uciągiem, koszyczki i ich ciężar to jeszcze dla mnie zagadka - rzucać nie trzeba daleko - 30-50 metrów, ale do tego dojdę. Mam jednak problem z tym kołowrotkiem - przeczytałem nie wiem ile już postów i wszystko mi się pomieszało. Wędeczka jest stosunkowo lekka - około 270 gram. Fundusz to do około 300 pln. Koledzy doradźcie JAKI ??? Nie znam się zupełnie i mogę tylko polegać na Waszym doświadczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MD Napisano 19 Lutego 2010 Share Napisano 19 Lutego 2010 Jak mam SPRO Aggressive LCS Pro 740 i mysle, ze bedziesz zadowolony, ale zdania sa podzielone wiec pewnie dostaniesz wiele odpowiedzi noale po to jest forum ja sam bylem zielony sezon temu i teraz nadal jestem ale troche mniej. Pytanie gdzie bedziesz lowil rzeka czy jezioro itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławomirJ Napisano 19 Lutego 2010 Share Napisano 19 Lutego 2010 Ja bym polecił Spro Nova 740 bardzo fajny kołowrotek,płynna praca,brak luzów na cześciach obrotowych i dobry hamulec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 19 Lutego 2010 Share Napisano 19 Lutego 2010 jabadaon, do takiej wędki i za te pieniądze, Okuma Epix pro byłaby dobra, wielkość 4000. Lub coś z Shimano, dałoby się znaleźc Super GT 4000. Są to sprawdzone maszynki, Epixa ma kolega, męczy już go kilka sezonów. Shimano z tej serii też ma dobre opinie, sam mam 2500GT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filemon Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 W tej cenie nie będziesz miał problemów ze znalezieniem odpowiedniego kołowrotka. Ja jedynie kręciłem trochę epixem pro może na 2 wyjazdach kumpel ma i muszę przyznać ze bardzo dobry młyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabadaon Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Ja bym polecił Spro Nova 740 bardzo fajny kołowrotek,płynna praca,brak luzów na cześciach obrotowych i dobry hamulec.Obrazek pooglądałem na razie na obrazkach - prezentuje się przyjemnie i waga jego przyjemna około 350 gram tylko czy ta szpula jest ok? - z tego co czytałem powinna być cosik bardziej matchowa wojtt a dlaczego super GT4000, a nie 2500, skoro sam takiego używasz - waga nieporównywalna i co to jest kurcze RA, RB,RC OKUMA EPIX PRO FD40 baitfeeder http://www.allegro.pl/item930966585_kolowrotek_okuma_epix_pro_fd40_baitfeeder_okazja.html to o cosik takiego Ci chodziło? znowu waga 460 gram, i szpula 200 m 0.35 po co mi to? a co myślicie o czymś takim ? Browning Force Feeder Extreme http://www.allegro.pl/item925747346_browning_force_feeder_extreme.html tylko ta waga znowu nie mam pojęcia jak dobrać ciężar kołowrotka do kija, żeby dobrze go wyważyć coraz bardziej głupi jestem [ Komentarz dodany przez: sinus: 21-02-10, 12:09 ] linki opisałem za ciebie, ale tylko tym razem. następne nieopisane powodują skasowanie posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 jabadaon, masz kijaszka z cw 100g, wg. mnie młynek w rozmiarze 2500 byłby za mały, dlatego zaproponowałem 4000. Swojego 2500 używam do naprawde lekkiego gruntu i spławika. RA, RB, RC - R oznacza że ma tylny hamulec. A, B, C - kolejne po A, są to jego następcy po małych zmianach ( tak jak z samochodami) Okuma z Twojego linka ma wolny bieg, mi chodziło o taką bez wb: epix pro http://rapa.ehost.pl/sklep/product_info.php?cPath=114_118_143&products_id=2720 Browninga mam 2szt. fajne kręcioły, do Twojego kijaszka średnio by pasował, ja używam ich przy feederach z cw powyżej 150g. Powinieneś szukać kręćka mniej więcej z wagą 350-400g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 nie mam pojęcia jak dobrać ciężar kołowrotka do kija, żeby dobrze go wyważyć A po co ci na siłę wywarzać ,zamierzasz trzymać kija w ręce ,gruntówki się nie wyważa z prostej przyczyny ,większość czasu sa na podpórkach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabadaon Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 maniek jakoś mam takie przyzwyczajenie ze spina , jak pisałem na początku z feederem dopiero zaczynam przygodę wojtt szukam wagi tego kręcioła po necie i nigdzie nie mogę znaleźć i jeszcze jednego się obawiam - obudowa i rotor grafitowy - nie mam zaufania jakoś . i dzięki za te oznaczenia R - tylny, to F- przedni ? niezły jestem w dedukcji Dotychczas tylko spin lub mucha, ale znalazłem fajną wodę błąkając się z woblerami i gumami i postanowiłem spróbować A jeśli chodzi o wolny bieg, to czy on nie będzie przydatny? Są tam takie karpiki i amury po kilkanaście kilo, a leszcze dochodzą do 80 cm i właśnie na nie chcę się nastawić. Ale jakby czasem jakaś szybka ryba zachciała mi porwać kijek, a ja bym sobie właśnie drzemkę uciął - to co wtedy? I dalej jestem głupi jeśli chodzi o kręcioła - przekonajcie mnie proszę do czegoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławomirJ Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Ja jestem zadowolony ze swoich Spro Nova...Kołowrotek cały zrobiony z aluminium Tuff Body,brak luzów na częściach obrotowych,bardzo płynna praca brak wibracji, tylni hamulec o krótkim skoku hamowania czyli pół obrotu i masz pełen luz szpuli czyli działa jak wolny bieg,bardzo mocny kabłąk taki jak w Ryobi Zauber czy Spro Red czy Blue Arc na te kołowrotki chłopaki sumy ciągną obejrzy 4 film Sum Wołgi http://translate.google.com/translate?hl=pl&sl=ru&tl=pl&u=http://euro-som.de//index.php%3Foption%3Dcom_content%26task%3Dblogcategory%26id%3D0%26Itemid%3D42&rurl=translate.google.com To tyle z mojej strony Polecam,a kupisz to co uznasz za słuszne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabadaon Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 SławomirJ, nie mówię nie, a nawet powiem, że mi się podoba, ale szukam optymalnego rozwiązania a co powiecie na coś takiego? Daiwa Shinobi Plus AB 2550 w http://www.allegro.pl/item915155510_daiwa_shinobi_plus_ab_2550_wysylka_kurierem_0_zl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabadaon Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 przepraszam moderatora, ale jestem świeżaczek na forum i moim rozumkiem Kubusia Puchatka wszystkiego jeszcze nie obejmuję. Ale poprawiam się - chodzi mi o Daiwę Shinobi Plus AB 2550 - warty czegoś ten kołowrotek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 przepraszam moderatora,Spoko , poczytaj regulamin a wiele sie wyjaśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabadaon Napisano 21 Lutego 2010 Share Napisano 21 Lutego 2010 sumując to co koledzy mi pomogli mamy coś takiego: 1. SPRO NOVA 740 2. OKUMA EPIX PRO 40FD 3. DAIWA SHINOBI PLUS AB 2550 - tylko, że o tym tutaj to ja niewiele wiem i nie bardzo wiem, czy on się będzie nadawał pomóżcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! może jeszcze jakieś sugestie? w środę wybieram się na zakupy, a jest to wyprawa całodniowa w okolicy mojej wioski to ja mogę na bazarze poszaleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławomirJ Napisano 21 Lutego 2010 Share Napisano 21 Lutego 2010 Okume Epix Pro to ja bym sobie darował,miałem i jest o wiele gorsza od Spro Nova 740...Na Allegro Spro Nova 740 dostaniesz za 235zł plus przesyłka... Ten gościu wienix sprzedawał po 235zł na Allegro...Teraz ma po 280zł ale możesz się spytać czy wystawi po 235zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juraspl Napisano 28 Lutego 2010 Share Napisano 28 Lutego 2010 Dopiszę sie do tematu więc mam dylemat co do wyboru kołowrotków do feederów : Shimano Hyperloop BX Feeder H CN 3,96m a kołowrotki które mi chodzą po głowie to : Shimano SEIDO 2500RA Shimano Super GT 2500 RC Proszę o pomoc w doborze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 1 Marca 2010 Share Napisano 1 Marca 2010 Dopiszę sie do tematu więc mam dylemat co do wyboru kołowrotków do feederów :Shimano Hyperloop BX Feeder H CN 3,96m a kołowrotki które mi chodzą po głowie to : Shimano SEIDO 2500RA Shimano Super GT 2500 RC Proszę o pomoc w doborze niezależnie od wyboru, to szybko będziesz szukał nowego kołowrotka bo to maleństwo zajedziesz. chyba że będziesz łowił 15-20g koszyczkami.rozumiem że te HEAVY 110g jest nieco przekłamane w tym kijku i będzie to bardzo lekkie łowienie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juraspl Napisano 1 Marca 2010 Share Napisano 1 Marca 2010 Tak są to wędki z serii HEAVY więc rozumiem że jak już to kupić większy tzn z serii 4000 by była większa szpula i kołowrotek oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi