Skocz do zawartości
tokarex pontony

Czy duży szczupak wyskakuje z wody ?

Rifi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć dziś pojechałem na jezioro załozyłem wahadłówke I żócałem w któryms momencie poczułem branie podciełem i odjazd w akwen żyłka pękła i czy to mógł być duży szczupak skoro jak dotychczas miałem szuczupaki to jakoś wyskakiwały z wody a ten nie?

Pleas odpowiadajcie

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
czy to mógł być duży szczupak skoro jak dotychczas miałem szuczupaki to jakoś wyskakiwały z wody a ten nie
Widocznie ten miał inną taktyke walki :mrgreen: ,ale generalnie to nie wszystkie wyskakują.
Napisano

Tak, duże szczupaki wyskakują z wody. Często przy tym potrząsają łbami i równie często wypluwają w tym momencie przynętę. Jak widzisz że żyłka powoli idzie w górę włóż szczytówkę do wody :grin:

Napisano
Jak widzisz że żyłka powoli idzie w górę włóż szczytówkę do wody :grin:

Jak bedzie szybko szła do góry to pozostaje tylko patrzeć na latającego szczupaka :mrgreen::mrgreen: Tak poważnie to moje szczupaki bardzo żadko wyskakują z wody a jeszcze rzadziej wypinają sie w tym momencie :wink:

Napisano

Zauważyłem że te większe nie mają tak ochoty skakać jak mniejsze. Historie o wkładaniu szczytówki też słyszałem ale jak dla mnie to nadają się między bajki. No bo kto przewidzi kiedy szczupak wyskoczy, a jeszcze będzie na tyle szybki żeby włożyć szczytówkę do wody.

w któryms momencie poczułem branie podciełem i odjazd w akwen żyłka pękła i czy to mógł być duży szczupak skoro jak dotychczas miałem szuczupaki to jakoś wyskakiwały z wody a ten nie?
Mógł być, ale czy duży to nie wiem :mrgreen:
Napisano

Zadbajcie troche o ortografie :/ Bo aż oczy bolą :(

Osobiście szupak z wody wyskoczył mi tylko raz :/ Jakies 3-4kg. Poszła zyłka błysk i przepona ;P ale na 500 złowionych szczupaków wyskoczył tylko jeden :)

Napisano
500 złowionych szczupaków wyskoczył tylko jeden
eee to jakies nieloty te twoje szczupaczki..mi sie to zdarzało dosc czesto..
kamil0 napisał/a:

Poszła zyłka błysk i przepona

:shock: długo wracałeś do zdrowia?

he he
Napisano
Poszła zyłka błysk i przepona
:shock: długo wracałeś do zdrowia?

:lol::lol::lol: Bardzo się ubawiłem.

A wracająć do tematu - to mogła być każda duża ryba. Mogła. Ale napewno była .... słaba żyłka. Polecam do spiningu plecioneczkę 0,10: 0,12 lub 0,14.

Napisano

siema ja łowie tez dosc czesto szczupaki i zdazyło mi sie chyba z 2 razy tylko jak wyskoczyl z wody i to wcale nie taki spory hehe

Napisano

Rifi a to pzw wody są czy osiecznicy bo jak pzw to wpadne z łódką i sprawdze czy skaczą tamte szczpalki czy nie :wink:

Napisano

to sa wody pzw ale tam jest dosc plytko max 2 m wody :P i puszyste dno jak dojedziesz na jez to odrazu skrec ludka z plazy na w lewo najglebsza strefa i tam one biora :P:P:P:P

Napisano
Historie o wkładaniu szczytówki też słyszałem ale jak dla mnie to nadają się między bajki. No bo kto przewidzi kiedy szczupak wyskoczy, a jeszcze będzie na tyle szybki żeby włożyć szczytówkę do wody.
Tomaszek połowisz jeszcze trochę to wyciągnierz tą historię z "między bajek" a i przewidywanie poczynania szczupaka stanie się łatwiejsze i z reakcją odpowiednią zdążysz :wink: Wystarczy podczas holu od czasu do czasu zerknąć na żyłkę. :cool:
Napisano

To też słyszałem. Może zmienię zdanie ale na razie jestem od tego daleki. Poza tym jakoś nie wydaje mi się żeby to coś miało dać. Napewno nie da się w ten sposób utrzymac napięcia linki. Ja preferuję mocną wędkę i ostre, duże kotwice, żeby szybko i dobrze zaciąć, a potem koleżka niech skacze jak chce.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.