Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jestem szczesliwym posiadaczem spodniobucikow Jaxona( zielona guma),czy moge cos sie dowiedziec ciekawego od osob ktore tez sa w posiadaniu w/w towaru?

Czy oby dobry zrobilem zakup czy tez kupiłem kawalek gumy,ktory niedlugo mi sie rozkleji z kazdej strony.Czekam na opinie osob ktore sa w temacie jaxonowskich gumowych spodniobucikow.

Z wedkarskim pozdrowieniem...

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 110
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

Oby nie skończyły jak te mojego znajomego :wink: Następnym razem kup zwykłe czarne ze Stomilu w sklepach z artykułami BHP dostaniesz takie za 70 - 80 PLN :cool:

• 2 months later...
Napisano

ten temat był w sierpniu i tu muszę potwierdzić słowa poprzednika,

mianowicie, kumpel nabył takowe spodniobuty i po 3 dniach musiał je oddać do reklamacji,

ponieważ przemakały mu w kroku, dał za nie 108 pln.

Napisano

arek-legnica, teraz to po zupie. Trzeba było dać taki post zanim je kupiłeś a nie po. Ja ze spodniobutami mam tyle wspólnego co z odrzutowcami - czyli nic - ale wiem jedno: nie kupuję Jaxona.

Napisano
ale wiem jedno: nie kupuję Jaxona.
jeżeli chodzi o spodniobuty ,podbieraki i kołowrotki -to sie zgadzam ale wędki z serji jaxon crystalis są genialne tak samo jak lubie blachy jaxona ,więc może nie potępiajmy całej firmy a wybrane produkty :roll:
Napisano

ma lepsze produkty i ma gorsze jak w każdej marce tyle tylko że jaxon ma więcej tych gorszych niż tych lepszych stąd sie biorą te obelgi na jej temat :wink:

• 5 weeks later...
Gość Anonymous
Napisano
poprostu marka Jaxon jest słabą marką

Tez tak sądzę,

O wędkach rozmawiamy w innym temacie :!:

• 3 months later...
Gość VooDoo
Napisano

Witam wędkarzy.Mam jedno pytanie , bo dzisiaj kupiłem spodnie. I chciałbym wiedzieć czy takie spodnie , mogą mi służyć do wynoszenia przynęty.

sory za jakosc.

http://img53.imageshack.us/img53/4170/zdj281cie9nm0.jpg

Mam druge jeszcze pytanie

Gdybym kupił do nich gumowce i podczas wchodzenia do wody, gumowce by się zamoczyły to były by trudnosci z dalszym wchodzeniem głębiej do wody ?

Napisano

widziałem je kiedyś w LIDLU,

pamiętam jak za komuny były robione okładki na chefty,

ten sam plastik, daj sobie spokój z tym produktem,

zainwestujesz w takie badziewie + gumiory pomyśl :idea::idea::idea:

za 120pln. kupisz już porządne spodniobuty i to nie gumowe,

Gdybym kupił do nich gumowce i podczas wchodzenia do wody, gumowce by się zamoczyły to były by trudnosci z dalszym wchodzeniem głębiej do wody ?

mowa... a nie daj miękkie dno (mół) to chłopie nogi nie wyciagniesz, no teraz może i trochę przesadzam, ale możesz to sprawdzić w lecie, ubierz majty+ kalosze i sru do wody,

a wnioski sam wyciągniesz :grin:

• 5 months later...
Napisano

Mam dokładnie takie wodery.

Wg mnie spełniają podstawowe warunki. Są wygodne i łatwe w utrzymaniu. Koniecznie trzeba włożyć grube wkładki bo bardzo szybko warstwa płótna się przedziera.

Za takie pieniądze nie znajdziesz nic lepszego.

Napisano

ja bym dołożył i kupił spodniobuty tej firmy :grin:

prędzej czy póżniej i tak każdy na tym kończy :grin:

80 dych + 10 za przesyłkę, hmmm... trza się zastanowić :idea:

za 120pln. kupisz z tej samej firmy materiałowe z siateczką w środku :grin:

Napisano

prędzej czy później i tak każdy na tym kończy :grin:

:lol::lol::lol: masz racje.

ale nie wszędzie spodniobuty są potrzebne więc kolejność prawidłowa jest taka: pierwsze kupujemy wodery i zaraz potem spodniobuty. :wink::lol:

Napisano
ale nie wszędzie spodniobuty są potrzebne

też byłem tego zdania dopóki się nie przekonałem :idea: kto nie wszedł głębiej ten większej rybki nie wyciągnął :grin:

Napisano

Ach też tak myślałem, ale nie byłem pewien w 100%, więc dla pewności zapytałem.

Chyba sobie takie sprawie ;)

Po ostatniej wizycie nad wodą obowiązkowo musze miec jakieś woderki, ponieważ tylko sie zmoczyłem ;/

A moze polecicie mi jakieś inne?

Napisano

prędzej czy póżniej i tak każdy na tym kończy :grin:

80 dych + 10 za przesyłkę, hmmm... trza się zastanowić :idea:

za 120pln. kupisz z tej samej firmy materiałowe z siateczką w środku :grin:

Wszystko ładnie, pięknie...ale spodniobuty nie są butami całorocznymi :wink: . Zwykle używane są w szczególnych sytuacjach i porach roku. Wodery można nakładać cały rok. Spróbój pobiegać nad rzeką ze 3 godziny w 30 stopniowym słońcu :cool::cool:

Napisano
Spróbój pobiegać nad rzeką ze 3 godziny w 30 stopniowym słońcu

ja nie widzę w tym żadnego problemu :mrgreen::grin:

nie raz zasówałem w spodniobutach przez pół dnia w takich upałach :grin: problem pojawia się wtedy gdy jest zimno, a woda spada poniżej 10 stopni, ja np. po wciągnięciu 4 par skarpet nie wytrzymywałem dłużej jak 30min. w wodzie, w takich przypadkach nie ma to jak neopreny :grin:

Napisano
Nie znam lepszych woderów niż czarne, gumowe ze Stomilu

tu się niestety nie zgodzę, :roll: ponieważ miałem i jedne i drugie (z czego czarnych ileś par) i w porównaniu zwykłe z hurtowni bhp wypadają gorzej. a mianowicie szybciej niszczeją, wymagają dokładniejszej pielęgnacji, a nawet jeżeli o nie dbasz to nie znam przypadku, żeby wytrzymały dłużej niż 3-4 lata. później zwyczjnie guma kruszeje i zaczynają przeciekać. wodery robione przez firmy wędkarskie natomiast, jeżeli o nie dbasz wytrzymują dużo dłużej. swoje mam krótko, ale i mój ojciec i kilku znajomych mają zielone wodery (w większości lemigo) od dłuższego czasu, a ich stan wskazuje dość jednoznacznie, że to korzystniejszy zakup.

Napisano
mam pytanie z innej beczki ile wodery zajmoja po zlozeniu

czego zajmują :?::roll: pewnie miejsca... to zależy tylko i wyłącznie jak mocno je zwiniesz :mrgreen: tylko mocne zwijanie i załamywanie woderom nie służy...