Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

czupa a zapytaj tego szwagra znajomego czy wczesną wiosną nie kręcił się po Kotlinie Kłodzkiej, może i moją znalazł :???::wink::mrgreen:

Żartuję oczywiście :wink:

Masz farta kolego jak nic, mistrzostwo świata. A totka to ja bym na Twoim miejscu puściła, a nóż widelec i jeszcze szóstka wpadnie :wink:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 241
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

Prawdopodobnie zostawiłem scyzoryk nad wodą do tego 2 krzesełko w sezonie '09 mi się rozpieprzyło i w tym samym miejscu co poprzednie :lol: . Mam jeszcze jednego składaka, potem przerzucam się na fotel karpiowy.

Napisano

A ja straciłem dzisiaj Henryka. W pudełku jest żałoba bo Henio był najlepszą dendrobeną w stadzie. Był liderem i urodzonym przywódcą a zarazem robalem który ocalił inne w ostatniej godzinie połowu. rzutem na taśmę sprowokował 53 cm leszcza do brania. Niestety pomimo wielu wysiłków nie udało się Heniowi wrócić w dobrej kondycji do pudełka.

Jedyny który z tego cieszy się to jest Zdzicho, ale tylko do jutra... :mrgreen:

PS. Normalnie nie mogłem powstrzymać się :twisted:

Napisano
A ja straciłem dzisiaj Henryka. W pudełku jest żałoba bo Henio był najlepszą dendrobeną w stadzie. Był liderem i urodzonym przywódcą a zarazem robalem który ocalił inne w ostatniej godzinie połowu.

Przyjmij moje najszczersze kondolencje...... [*] [*] [*]

PS. Normalnie nie mogłem powstrzymać się :twisted:

Przepraszam, ja też :lol::lol::lol:

• 3 weeks later...
Napisano

Catana od dawna miała luzy straszne, zaczęła terkotać.

Tydzień temu zniknęły tylnie obroty korbki.

Wczoraj, gdy wywyijałem żyłkę, robiłem przegląd i pakowałem wszystko by czekało na nowy sezon, po kilku obrotach się zacięła.

Co najlepsze, podczas powodzi w lipcu (Słubice i Poznań oraz coś tam jeszcze) kartonik z gwarancją został doszczętnie zniszczony.

Napisano

Jak masz paragon od tej Catany i nie minęły jeszcze 2 lata od zakupu to karta gwarancyjna nie jest potrzebna, piszesz reklamacje a tu potrzebny tylko dowód zakupu.

• 8 months later...
Napisano

Byłem na rybach z kuzynem Simsonem.

Ja wziąłem jego wędki do mojego pokrowca, on go wziął a ja jego plecak.

Po dotraciu wędki wypadły z pokrowca, moja ukochana Maxima się postrzępiła na segmencie trochę :neutral: , pokrowiec spalony od tłumika,na ktrym trochę go zostało, zamek rozerwany i rozdarty dół od koła.

Co gorsze w przedziale, gdzie się zamek rozerwał był mój kuferek TB z wszytskim co mam (miałem).

Straty znacze, został mi ostatni zestaw na Maximie. Reszta stracona.

Tyle razy jeździłem na ryby a takie coś pierwszy raz się przytrafiło. Może dlatego, że dał sobie ten pokrowiec z innej strony niż zawsze? Trzeba przeboleć: płacz i płać.

Napisano

warszawa_24 to rzeczywiście spore straty :roll:

Tak to jest ,czasem podczas transportu łatwo jest uszkodzić sprzęt. Ja w podobny sposób połamałem spinning konger aviator, który wysunął mi się z pokrowca jak na rowerze jechałem na rybki :razz:

Napisano

Zerwane 3 rippery, twisterek, ok. 10 metrów żyłki i złamana szczytówka pickera (10-35 g cw) przy jego "dziewiczym" rzucie (koszyczek b. obciążenia, rzut "finezyjny" :razz: ).

Napisano

więc tak... prawie cała szpula plecionki 0,08 która została porwana mi przez latającego sk***iela :smile: tzn. chyba chciał zasmakować w woblerku.

Napisano

Po przejściu ,dwóch fal na Wiśle - jak sami zresztą wiecie :cool: koryto rzeki znowu zmieniło się nie do poznania .Skutek jest taki ,że w ciągu kilku wypadów nad wodę urwałem tyle przynęt - ile urywam średnio w ciągu całego sezonu :???: .

Napisano

No i stało się to czego obawiałem się od dawna. Żyłka zawinęła sie na przedostaniej przelotce i moja okoniówka Mikado Lexus Sapphire postrzępła się :evil: . A tak fajnie się ją łowiło klenie na małe woblerki.

Napisano

Ja parę lat temu razem z ojcem znaleźliśmy pokrowiec z 4 wędkami i torbę z całym wyposażeniem. Ci co to zostawili byli po nocce i chyba nieźle sobie pobalowali, bo kieliszki zostawili. :razz:

• 2 weeks later...
Napisano

Wędka i kołowrotek - sum okazał się zdecydowanie większym refleksem niż właściciel sprzętu :mrgreen: - nauczka na przyszłość - spać to w domu ,a nie na rybach :lol: .

• 6 months later...
Napisano

W sezonie 2010 jak zwykle "troszkę" urwanych przynęt; i kradzież łódki. Zawsze stała przypięta łańcuchem do pomostu, i podobno strzeżona. Aż pewnego dnia przyjeżdżam na ryby, a po łódce tylko wolne miejsce i obcięty łańcuch na dnie...

Na szczęście znalazła się po trzech tygodniach na drugim końcu jeziora. W trzcinach.

Cóż, że się znalazła, to dobrze. Pech polegał na tym, że to były ostatnie trzy tygodnie do końca DROGIEGO zezwolenia. Zaś z brzegu nie ma tam gdzie łowić (trzcinowiska dookoła).

Najprawdopodobniej łódka postanowiła się trochę przewietrzyć. Łańcuch jej przeszkadzał więc go przegryzła, i bujała się swobodnie po 145 hektarach wody. Niestety zapomniała przypłynąć z powrotem, albo zwyczajnie nie pamiętała jak wrócić :shock:

A tak poważnie to może dobrze że nie spotkałem "pożyczającego", bo pewnie teraz bym miał kilka lat na wspominanie za kratami "jak to drzewiej bywało"

Napisano

Czerwony Diabeł-pewnie posłużyła kłusolom, miałem identyczną sytuację.Znalazłem swoją po miesiącu na tyle byli fajni że przypieli ją do drzewa i załozyli własną kłódkie.wcześniej poznałem tam miejscowych i dowiedziałem sie od nich do jakich celów służyła

• 2 months later...