Ivan Napisano 21 Października 2007 Napisano 21 Października 2007 Łapał ktoś kiedyś na takie przynęty i jeśli tak to czy sa skuteczne?? http://allegro.pl/item258213447_imakatsu_javallon_9cm_nowosc_w_polsce_.html a tutaj filmik z praca przynety:
magnum666 Napisano 23 Października 2007 Napisano 23 Października 2007 Nie wiem jak rybką, ale mi ta przynęta przypadła do gustu. Moim zdaniem rewelacyjnie pracująca przynęta. Niestety jedyny minus jaki na razie wyhaczyłem to Cena. Może któryś z forumowiczów ma doświadczenie w dokonywaniu zakupów za granicą?? Można byłoby wtedy zamówić większą ilość Javallonów
śledzik1977 Napisano 25 Października 2007 Napisano 25 Października 2007 Pracuje pięknie. Bardzo mi się podoba jej agresywna praca. Zachowuje się w wodzie jak prawdziwa mała rybka. Myślę, że zębatym drapieżnikom też przypadnie do gustu. Szkoda, że nie ma jej w mniejszych rozmiarach np. 5-7cm.
keri Napisano 25 Października 2007 Napisano 25 Października 2007 Szkoda, że nie ma jej w mniejszych rozmiarach np. 5-7cm.Dokładnie masz racje.Z tym że nie koniecznie bym był pocieszony jak mały pistolet obgryzł bi mi ogon w tej przynęcie. Jest jak na razie kosmicznie droga, no ale bardzo ciekawa.
śledzik1977 Napisano 25 Października 2007 Napisano 25 Października 2007 Szkoda, że nie ma jej w mniejszych rozmiarach np. 5-7cm.Dokładnie masz racje.Z tym że nie koniecznie bym był pocieszony jak mały pistolet obgryzł bi mi ogon w tej przynęcie. Jest jak na razie kosmicznie droga, no ale bardzo ciekawa. Może w zimie ludzie ściągną ich więcej i będą bardziej dostępne. Wtedy ceny spadną. A wypróbować trzeba koniecznie . Na naszych łowiskach ryby nie znają takiego "czegoś".
Gość wobler129 Napisano 25 Października 2007 Napisano 25 Października 2007 Piękna przynęta. Tylko czemu pracuje tuż pod powierzchnią? Czy to sprawa doważenia? Większe obciążenie i będzie ok?
MagnuM Napisano 25 Października 2007 Napisano 25 Października 2007 Bardzo ładna praca przynęty Tylko czemu pracuje tuż pod powierzchnią? Być może dlatego ,że tak ją prowadzą na tym filmiku?
Gość wobler129 Napisano 25 Października 2007 Napisano 25 Października 2007 Być może dlatego ,że tak ją prowadzą na tym filmiku? Tzn? Jak ją prowadzą? Nadal myślę, że to sprawa doważenia.
MagnuM Napisano 25 Października 2007 Napisano 25 Października 2007 Omg... nie widziałęs na filmiku, ze żyłka szła w górę? Tzn. trzymali kij w górze. A jak wiesz ( a moze nie wiesz?) im kij wyzej, tym przyneta wyzej...
keri Napisano 25 Października 2007 Napisano 25 Października 2007 Tu macie wszystko o tych przynętach imakatsu
_barti_ Napisano 25 Października 2007 Napisano 25 Października 2007 MagnuM... pomyśl jak szybko sie zwija, to nawet jak masz szczytówke 10 cm nad wodą to jest bardziej przy powierzchni przynęta.. A wobler wie co mówi, to jest naprawde baaarrdzzzo dobry wędkarz i wątpie żebyś tak łowił jak on, lub chociaż tyle co on czasu nad wodą poświęcał.. Musiałem to napisać..
Ivan Napisano 25 Października 2007 Autor Napisano 25 Października 2007 Sprawdziłem jeszcze raz dzis aukcje na której wystawiano te przynętę. Wtedy kosztowała 8zł i ta cena wydawała mi sie dosyc wysoka nawet na tak fajnie wykonaną "gumę". No własnie ale to jest guma i taki szczupak zaraz ją prawdopodobnie zniszczy. Tak, że sie przeraziłem ze ktos moze za to zaplacic 36 zl
jmk81 Napisano 25 Października 2007 Napisano 25 Października 2007 Mnie się wydaję że póki co nie można określić od czego zależy głębokość pracy tej przynęty bo z tego co się orientuje to jeszcze nikt jej nie ma z piszących w tym temacie. Pewnie od masy przynęty i ciężaru główki jigowej, ale to tylko gdybanie. Niemniej ciekawa przynęta i czekam na kogoś kto ją będzie miał i podzieli się z nami uwagami na jej temat.
sandacz Napisano 25 Października 2007 Napisano 25 Października 2007 Guma coll ale ta cena brrrr dobrz ze na moim jeziorze szczuple nie uznaja silikonu tak wiec albo obrotoka i wobler albo nic hehe P.S Jak cena spadnie do 5 zlotych to prosilbym o zawaidomienie mnie
artech Napisano 25 Października 2007 Napisano 25 Października 2007 Tylko czemu pracuje tuż pod powierzchnią? Wszystko zależy od dociążenia przynęty, zauważ że na filmiku nie ma żadnego obciążenia, właśnie po to aby pracowała pod powierzchnią. Przynęta ta to typowy swimbait, Tutaj znajdziesz trochę o łowieniu na softbaity/softjerkbaity (od swimbaitów różnią się tym że z zaozenia nie mają wbudowanej akcji) http://www.jerkbait.pl/?p=171Nie używałem tej przynęty, ale od znajomych wiem że na szczupaki się średnio nadaje ponieważ "przeżywa" najwyżej jeden atak, potem nie ma co zbierać z ogonka
Unises Napisano 26 Października 2007 Napisano 26 Października 2007 ponieważ "przeżywa" najwyżej jeden atak, potem nie ma co zbierać z ogonka Też coś mi się tak wydawało,że jak bedą walić to przeważnie w cześć, która najbardziej zwraca ich uwagę, intryguje i podnieca do ataku.
Gość wobler129 Napisano 26 Października 2007 Napisano 26 Października 2007 artech czyli tak jak się domyślałem Na pewno będzie się nadawać na szczupaki, ale jak cena zejdzie do 5zł.
śledzik1977 Napisano 26 Października 2007 Napisano 26 Października 2007 Na pewno będzie się nadawać na szczupaki, ale jak cena zejdzie do 5zł. Nie szybko tak będzie. Ale nasi "żółci bracia" mają spore możliwości. Także kwestią czasu jest pojawienie się "podróbki" (różniącej się mało znaczącym niuansem) pod logiem którejś z firm dokonujących kontenerowego importu tego typu akcesorii .
Borsuk Napisano 27 Października 2007 Napisano 27 Października 2007 Na ebay są po 18 - 20 euro za 4 sztuki, drogo... Chyba poczekam na wyroby Javallonopodobne.
stu6-60 Napisano 27 Października 2007 Napisano 27 Października 2007 Na ebay są po 18 - 20 euro za 4 sztuki Dokladnie 9.95$ plus koszt wysylki z Japonii-7$.To cena za dwa dwudziestocentymetrowe "monstra" .Pozdro-Radek.
Borsuk Napisano 27 Października 2007 Napisano 27 Października 2007 Ale jak się kupuje spoza unii to pewnie jeszcze niezłe cło dojdzie.
Ryan Napisano 20 Marca 2008 Napisano 20 Marca 2008 Witam mozecie mi pomoc gdzie mozna kupic tego typu przynete http://haczyk.tv/files.viewFile,162f.html jak wbijac hak i ogolnie wszystko o tej gumie. POzdrawiam
Gość opaczo Napisano 20 Marca 2008 Napisano 20 Marca 2008 Kupić możesz np. sk2.pl Co do zbrojenia to poszukaj sobie stronki javallona tam jest filmik opisujący wszystko krok po kroku ,jeśli nie dasz rady postaram się poszukać .
element52 Napisano 20 Marca 2008 Napisano 20 Marca 2008 http://www.allegro.pl/search.php?string=javallon
Ryan Napisano 20 Marca 2008 Napisano 20 Marca 2008 A może ma ktoś z was tą przynętę i mógłby mi powiedzieć jak się łowi tą przynęta bo mam zamiar sobie kupić
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.