Skocz do zawartości
Dragon

Gumy Javallon

Ivan

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Nie wiem jak rybką, ale mi ta przynęta przypadła do gustu.

Moim zdaniem rewelacyjnie pracująca przynęta.

Niestety jedyny minus jaki na razie wyhaczyłem to Cena.

Może któryś z forumowiczów ma doświadczenie w dokonywaniu zakupów za granicą??

Można byłoby wtedy zamówić większą ilość Javallonów :)

Napisano

Pracuje pięknie. Bardzo mi się podoba jej agresywna praca. Zachowuje się w wodzie jak prawdziwa mała rybka. Myślę, że zębatym drapieżnikom też przypadnie do gustu. Szkoda, że nie ma jej w mniejszych rozmiarach np. 5-7cm.

Napisano
Szkoda, że nie ma jej w mniejszych rozmiarach np. 5-7cm.
Dokładnie masz racje.

Z tym że nie koniecznie bym był pocieszony jak mały pistolet obgryzł bi mi ogon w tej przynęcie.

Jest jak na razie kosmicznie droga, no ale bardzo ciekawa.

Napisano
Szkoda, że nie ma jej w mniejszych rozmiarach np. 5-7cm.
Dokładnie masz racje.

Z tym że nie koniecznie bym był pocieszony jak mały pistolet obgryzł bi mi ogon w tej przynęcie.

Jest jak na razie kosmicznie droga, no ale bardzo ciekawa.

Może w zimie ludzie ściągną ich więcej i będą bardziej dostępne. Wtedy ceny spadną.

A wypróbować trzeba koniecznie :wink: . Na naszych łowiskach ryby nie znają takiego "czegoś".

Napisano

Piękna przynęta. Tylko czemu pracuje tuż pod powierzchnią? Czy to sprawa doważenia? Większe obciążenie i będzie ok?

Napisano

Bardzo ładna praca przynęty :smile:

Tylko czemu pracuje tuż pod powierzchnią?

Być może dlatego ,że tak ją prowadzą na tym filmiku?

Napisano
Być może dlatego ,że tak ją prowadzą na tym filmiku?

:mrgreen:

Tzn? Jak ją prowadzą?

Nadal myślę, że to sprawa doważenia.

Napisano

Omg... nie widziałęs na filmiku, ze żyłka szła w górę? Tzn. trzymali kij w górze. A jak wiesz ( a moze nie wiesz?) im kij wyzej, tym przyneta wyzej...

Napisano

MagnuM... pomyśl jak szybko sie zwija, to nawet jak masz szczytówke 10 cm nad wodą to jest bardziej przy powierzchni przynęta..

A wobler wie co mówi, to jest naprawde baaarrdzzzo dobry wędkarz i wątpie żebyś tak łowił jak on, lub chociaż tyle co on czasu nad wodą poświęcał.. Musiałem to napisać.. :neutral:

Napisano

Sprawdziłem jeszcze raz dzis aukcje na której wystawiano te przynętę. Wtedy kosztowała 8zł i ta cena wydawała mi sie dosyc wysoka nawet na tak fajnie wykonaną "gumę". No własnie ale to jest guma i taki szczupak zaraz ją prawdopodobnie zniszczy. Tak, że sie przeraziłem ze ktos moze za to zaplacic 36 zl :shock:

Napisano

Mnie się wydaję że póki co nie można określić od czego zależy głębokość pracy tej przynęty bo z tego co się orientuje to jeszcze nikt jej nie ma z piszących w tym temacie. :roll:

Pewnie od masy przynęty i ciężaru główki jigowej, ale to tylko gdybanie.

Niemniej ciekawa przynęta i czekam na kogoś kto ją będzie miał i podzieli się z nami uwagami na jej temat. :wink:

Napisano

Guma coll ale ta cena brrrr dobrz ze na moim jeziorze szczuple nie uznaja silikonu tak wiec albo obrotoka i wobler albo nic hehe

P.S Jak cena spadnie do 5 zlotych to prosilbym o zawaidomienie mnie :mrgreen:

Napisano
Tylko czemu pracuje tuż pod powierzchnią?
Wszystko zależy od dociążenia przynęty, zauważ że na filmiku nie ma żadnego obciążenia, właśnie po to aby pracowała pod powierzchnią. Przynęta ta to typowy swimbait, Tutaj znajdziesz trochę o łowieniu na softbaity/softjerkbaity (od swimbaitów różnią się tym że z zaozenia nie mają wbudowanej akcji) http://www.jerkbait.pl/?p=171

Nie używałem tej przynęty, ale od znajomych wiem że na szczupaki się średnio nadaje :twisted: ponieważ "przeżywa" najwyżej jeden atak, potem nie ma co zbierać z ogonka :twisted:

Napisano
ponieważ "przeżywa" najwyżej jeden atak, potem nie ma co zbierać z ogonka

Też coś mi się tak wydawało,że jak bedą walić to przeważnie w cześć, która najbardziej zwraca ich uwagę, intryguje i podnieca do ataku.

Napisano

artech czyli tak jak się domyślałem :wink:

Na pewno będzie się nadawać na szczupaki, ale jak cena zejdzie do 5zł. :mrgreen:

Napisano

Na pewno będzie się nadawać na szczupaki, ale jak cena zejdzie do 5zł. :mrgreen:

Nie szybko tak będzie. Ale nasi "żółci bracia" mają spore możliwości. Także kwestią czasu jest pojawienie się "podróbki" (różniącej się mało znaczącym niuansem) pod logiem którejś z firm dokonujących kontenerowego importu tego typu akcesorii :wink: .

Napisano
Na ebay są po 18 - 20 euro za 4 sztuki

Dokladnie 9.95$ plus koszt wysylki z Japonii-7$.To cena za dwa dwudziestocentymetrowe "monstra" :!::smile:.Pozdro-Radek.

• 4 months later...
Gość opaczo
Napisano

Kupić możesz np. sk2.pl

Co do zbrojenia to poszukaj sobie stronki javallona tam jest filmik opisujący wszystko krok po kroku ,jeśli nie dasz rady postaram się poszukać .

Napisano

A może ma ktoś z was tą przynętę i mógłby mi powiedzieć jak się łowi tą przynęta bo mam zamiar sobie kupić

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.