madi Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 kocur przeczytał i ..... tyle Go widzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Jacek, pozostaje mieć nadzieję że na lato wznowią bo schodziło jak świeże bułeczki madi, a jednak jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Jacek, pozostaje mieć nadzieję że na lato wznowią bo schodziło jak świeże bułeczki Niestety, decyzja jest ostateczna, i wynika z polityki korporacji - stawiają na Kasztela niepasteryzowanego, który jest sprzedawany w całej Polsce i schodzi go 5 razy więcej niż Bosmana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaziks403 Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Z Kasztelanem pasteryzowanym coś pokombinowali. Chyba nabijają nas w butelkę. Na początku termin do spożycia wyznaczano na 3 tygodnie. Teraz na puszkach i pół roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 4 Lutego 2011 Share Napisano 4 Lutego 2011 maniek napisał/a:A ostatnio podeszło mi Dębowe mocne. Słuszny wybór, oj bardzo słuszny Całkiem całkiem, ale bardziej mi podchodzi Okocim Mocne. Jak dla mnie najlepsze mocne piwo na rodzimym rynku. Ale ogólnie bardziej smakują mi piwa o standardowym %. W tych mocnych czuć wyraźnie alkohol, coś jakby spirytu dolewali Po czym poznać że jest chrzczone spirytusem ? A po pianie koledzy , najlepsze piwa mają tę ceche że piana utrzymuje sie bardzo długo po wlaniu do kufla, alkohol zmniejsza napięcia powierzchniowe danej cieczy.Fakt że dębowe i czarny okocim są najlepszymi piwami z serii piw mocnych , ja kupuje je zawsze jak czuje chorobe w kościach - dwie trzy sztuki do podgrzania z cynamonem i sokiem malinowym. Jako piwo standard dla mnie najlepsze jest Okocim Ok Beer , kiedyś robione tylko na export , etykieta troche podobna do żywca - ma ten świetny zapach szyszki chmielowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inter Napisano 4 Lutego 2011 Share Napisano 4 Lutego 2011 jak dla mnie w upalne dni, mocno schłodzony Ciechan "miodowe" , reszta roku to co na półkach w sklepie z nastawieniem na Kasztelana (niepasteryzowany) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 4 Lutego 2011 Share Napisano 4 Lutego 2011 schłodzony Ciechan "miodowe" Niestety w Szczecinie problem z zakupem jest A jest to jeden z moich faworytów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czupa Napisano 4 Lutego 2011 Share Napisano 4 Lutego 2011 Zdecydowanie Łomża niepasteryzowana ale w "bączkach", jakoś lepiej smakuje i bardziej poręczna Ciechan miodowy odpada, dla mnie tylko standardowy z zieloną etykietką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 4 Lutego 2011 Share Napisano 4 Lutego 2011 Jakiś czas temu kupiłem 3 piwa powiedzmy popularne i Kasztelana niepasteryzowanego, ten ostatni miał najdłuższą datę przydatności. Za piwem nie przepadam ale czasem carlsberga wypije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 Za piwem nie przepadam ale czasem carlsberga wypije. heh ja mam odwrotnie Uwielbiam browarki szczególnie "naszą" Lubelską Perłę niestety piwko ma duże skutki uboczne (brzuch) dletego musiałem się rozstać z piwkiem juz minął miesiąc nie jest łatwo ale daje rade Osobiście polecam Perłę niepasteryzowaną lub kasztelana super piwko, wojaka nie polecam ohyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 heh ja mam odwrotnie Uwielbiam browarki szczególnie "naszą" Lubelską Perłę niestety piwko ma duże skutki uboczne (brzuch) dletego musiałem się rozstać z piwkiem juz minął miesiąc nie jest łatwo ale daje rade Tomek nie poznaje cię rostałeś się z piwkiem To ja na ryby już do ciebie nie przyjeżdzam Osobiście polecam Perłę niepasteryzowaną Hit sezonu, też polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybosz Napisano 7 Lutego 2011 Share Napisano 7 Lutego 2011 Zasmakowałem ostatnio a Paulanerze, ale nasz okocim pszeniczny za swoją cenę też nie jest zły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SQra Napisano 7 Lutego 2011 Share Napisano 7 Lutego 2011 Ja choć nie trawię PiS'u i jestem kibicem WKS'u Śląska Wrocław preferuje tylko zimnego LECH'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekli Napisano 7 Lutego 2011 Share Napisano 7 Lutego 2011 rybosz, z rodzimych pszenicznych dobre jest jeszcze z browaru Cornelius, ale nazwy niestety nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 7 Lutego 2011 Share Napisano 7 Lutego 2011 nasz okocim pszeniczny za swoją cenę też nie jest zły. Ojej, raz kupiłem i mało nie wyplułem po pierwszym łyku, wyjątkowo mi to piwo nie podpasowało, choć generalnie lubię pszeniczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malyhary Napisano 7 Lutego 2011 Share Napisano 7 Lutego 2011 zimny Żywiec albo czasami tak dla smaku Desperados:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 10 Lutego 2011 Share Napisano 10 Lutego 2011 Ja choć nie trawię PiS'u i jestem kibicem WKS'u Śląska Wrocław preferuje tylko zimnego LECH'a Mam nadzieje że piszesz o tym na Wawelu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 10 Lutego 2011 Share Napisano 10 Lutego 2011 Tench, Już cię namierzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 Nie zdziwiłoby mnie to.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 Ja ostatnio zasmakowałem w desperadosie, ale niestety ostatnim czasem dość dużo nadużywałem tego piwa i skutki na dzień następny były dramatyczne... ból głowy do późnych godzin wieczornych Łomża exprort też jest super, nie jest droga a mi posmakowała strasznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zawaś Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 W temacie desperadosa http://allegro.pl/show_item.php?item=1439200209 Sam lubię raczej mocne browary, Dębowe Mocne, Żubra, głównie produkty Kompani Piwowarskiej. Ze słabszych to Lech, Tyskie. Lubię też smakować jakiś nie znznych marek regionalnych jak ostatnio piwo ROTECKIE w buteleczce 0.3l i szału nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beno17 Napisano 12 Marca 2011 Share Napisano 12 Marca 2011 Perła chmielowa z Lublina ,dla mnie numer jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon-zawodowiec Napisano 12 Marca 2011 Share Napisano 12 Marca 2011 Żubr, gronie , lech - kompania żywiec , warka , specjal , tatra -heineken łomża mocna , wyborowa, export i niepasteryzowana-browar łomza jak wiecej kaski to franczisanier (nie wiem jak się pisze dokłdnie) moje piwa które polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byczek Napisano 12 Marca 2011 Share Napisano 12 Marca 2011 A ja napiszę z innej beczki . Dla mnie hierarchia piw wygląda tak: na pierwszym miejscu piwo z nalewaka, na drugim piwo w szklanej 0,33 butelce, na trzecim piwo w szklanej 0,5 butelce i... to są te piwa które lubię pić! Piwa w puszkach piję niechętnie, a piwa w plastikach uważam za profanację tego zacnego napoju! Ps A i pisząc mego posta delektuję się piwkiem - tym drugim w mojej hierarchii, czyli z 0,5l buteleczki szklanej... Zdrówko Koledzy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 13 Marca 2011 Share Napisano 13 Marca 2011 Z nalewaka ?? Zamów Żywca z "kija" i w butelce a potem porównaj kolor:D Do tego instalacja musi być często czyszczona a kegi nie mogą stać za długo a z tym różnie bywa. Często jako markowe piwo lecą najtańsze sikacze. Ciężko trafić piwo lane które będzie równie dobre co butelkowy odpowiednik. Edit: Teraz przeczytałem ze Ty nie z Polski więc to co napisałem zapewne Cię nie tyczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.