Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...
przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 360
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Moim ulubionym piwem jest Lech premium. Piję go od początku mojego piwoszowania z jednakowym smakiem. Oprócz niego pojawiają się w moim menu różne marki np: Pilsner Urquell, Budweiser, Żywiec, Heineken. Bardzo lubię francuskie ( :!: ) Kronenbourg 1664.

Napisano

Po ostatnich dolnoslaskich lowach przywiozlem sobie do domciu pamiatke z Czech w postaci 2 kartonow Zlatego Bazanta. Z przykroscia stwierdzam ze to juz nie to samo piwko ale z sentymentu chyba dalej mi smakuje

Napisano

Oczywiście piwko spod znaku wielkopolski :cool:leszek premium ewentualnie tyskie i raz kiedyś czarna fortuna którą ciężko mi zdobyć :wink:

Napisano
kiedyś czarna fortuna którą ciężko mi zdobyć :wink:

w poznaniu to nie problem, ale jak mówił nikoś dyzma to "woda z farbką i ... wętrobę..."

Oczywiście piwko spod znaku wielkopolski :cool: leszek premium

jak najbardziej...

ewentualnie tyskie
browar TYCHY bo nigdy nie jest za lichy

niestety jest lichy :sad: już kiedyśpisałem, ale tyskie ma fazy jak wygrywało GP (i to oba razy) było rewelacyjne, potem jeszcze jakiś czas było bardzo dobre, ale z czasem szło na ilość nie jakość po prostu się psując...

Napisano

Zdecydowanie preferuję pszeniczne piwa :razz: u nas można dostać Paulaner i Franziskaner a we Wrocławiu na rynku jest knajpa gdzie Spiż leją w kufle :mrgreen: to moje klimaty. Jak mam okazję to degustuję intensywnie piwo z Browaru Czarnków pod Piłą :razz: Na południu gdzie spędzam teraz urlop pobieram rodem ze Słowacji Smadnego Mnicha :razz:

Napisano

Witam!

A jaka jest opinia kolegow "piwoszy" o tych wyrobach :Obrazek :?: .

Pozdro-Radek.

Jeśli chodzi o Fuller's London Pride jest to piwo typu bitter o bardzo wyrazistym chmielowo goryczkowym posmaku. Jak dla mnie są lepsze bittery.

Ja tak jak kolega kocur preferuje polskie pszeniczaki ostatnio najbardziej wyrób browaru Kiper ( Piotrków Trybunalskich ). Oprócz tego Fortunę, Piwo Żywe, Ambery... a z bardziej znanych to Leszka ; ]

• 1 month later...
Napisano

Kolejna wyprawa w kraj i kolejne odkrycie :mrgreen: piwo Ciechan z Ciechanowa.

Pszeniczne bardzo smaczne i do tego jeszcze nowy gatunek piwo miodowe. Bardzo smaczne :razz:

Napisano

mój ostatni przysmak to piwko Żywe a tak zazwyczaj to Żubr, Lech pils, Heineken od czasu do czasu redsikiem nie pogardzę, a największy zawód to Żywiec- strasznie się spaskudził już od dłuższego czasu

Napisano

Wyprawa goni wyprawę i kolejna nowość po degustacji: Cornelius Weizen Bier - bardzo smakowało :mrgreen: i w końcu trafiłem też pszeniczniaka: Frater o bardzo ciekawym smaku.

Osobiście bardzo mnie to cieszy że coraz więcej pojawia się pszenicznych piw w naszym kraju, mam nadzieję że to tendencja zwyżkowa :twisted:

Napisano

kocur, jeśli jeszcze nie piłeś to spróbuj koniecznie Żywe. Jeśli się nie mylę to ono też jest pszeniczne, a na pewno nie jest pasteryzowane.

• 3 months later...
Napisano
choc prawie wszyscy co ich znam ze Szczecina twierdzą że to syf

imigranci nie znają się na rzeczy :mrgreen:

dostepny regionalnie... w Lidlu jest na pewno !!! haha

a w Szczecinie w lidlu nie ma bosmana :mrgreen:

Napisano
a w Szczecinie w lidlu nie ma bosmana :mrgreen:

U nas też tego nie ma :wink: Bo ten wasz bosman jest piwem regionalnym tak jak u nas Perła. I tak TATRA RULES! :lol:

Napisano
a w Szczecinie w lidlu nie ma bosmana

bo wszystko wykupili!!!

dowiem się dlaczego choć będzie trudniej, bo teraz w rejonie Łodzi rządzę!

Napisano
popij/am/ałem go na nocnych zasiadkach za blokiem

przed blokiem nie chcieli Cię widzieć koledzy bo gadasz cały czas o pedalskich płaszczykach :mrgreen:

U nas też tego nie ma :wink: Bo ten wasz bosman jest piwem regionalnym tak jak u nas Perła

I w sumie dobrze bo elitarne są to browce w regionach :mrgreen:

Za to w żabce jest noteckie z browaru Czarnków w małych bączkach 0,33 :mrgreen:

Biorę 2 6-cio paki i śmigam do piwnicy na zasiadkę z kumplami :wink: Jak ono smakuje :mrgreen: