Skocz do zawartości
tokarex pontony

Ciekawe prognozy pogody.

Jarosław

Rekomendowane odpowiedzi

Pączki już widać - nawet liście gdzieniegdzie już są

U mnie już wszędzie liście, małe ale liście.

Wszędzie kwitną drzewka owocowe i forsycje.

Wiosna panie sierżancie, i to pełna gębą, choć dzisiaj tylko 11 stopni.

Pogoda ze stronki Artecha sprawdza się u mnie co do godziny. Bardzo sobie chwalę :)

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 78
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Przepowiadali, że zimy i śniegu nie będzie, że będą gwałtowne opady
No właśnie, szczególnie śnieg nie padał bodajże z 7 na 8 kwietnia :lol::lol: To były bardzo gwałtowne i obfite opady aż mi we wtorek prądu zabrakło :wink:

Tak więc sobote mam przepiękną
A u mnie podła :twisted:

maniek podaj łapę :lol: U mnie też paskudnie, zimno, ciemno, wieje i pada.

A miało być tak pięknie, a siedzę teraz w betonie :mad:

U mnie średnio - nie pada i nie jest ciemno, ale chłodno i nie ma słońca.

Co ja bym oddała za taką pogodę, stabilną ale bez opadów :roll::wink:

Wg prognoz weekend i przyszły tydzień nie zapowiadają się rewelacyjnie, bynajmniej u mnie.

Kwiecień bardzo ciepły i słoneczny

Po prawdziwie wiosennym marcu w kolejnym miesiącu przyroda będzie się odradzać do życia tak, jakby był już maj. Kwiecień minie więc pod znakiem temperatury znacznie wyższej od tej, jaka normalnie powinna panować w tym miesiącu. Często zdarzać się będą przekroczenia 20 stopni, zdarzą się również dni z temperaturą przekraczającą 25 stopni, co szczególnie powinno ucieszyć tych, którzy nie będą się mogli doczekać lata

Na stos z takimi przepowiadaczami :evil::wink:

• 2 weeks later...

Kurcze :( Miałem cały weekend jeździć na ryby a jak narazie byłem tylko w czwartek bo ładnie było ;/ Trzeba było z tatą nad jezioro jechać :mad: Ale żeby nie było offtopu to Lublin i okolice pada deszcz,wieje wiatr,i ogólnie to zaraz śnieg spadnie :lol:

Kurcze :( Miałem cały weekend jeździć na ryby a jak narazie byłem tylko w czwartek bo ładnie było ;/ Trzeba było z tatą nad jezioro jechać :mad: Ale żeby nie było offtopu to Lublin i okolice pada deszcz,wieje wiatr,i ogólnie to zaraz śnieg spadnie :lol:

Jutro planuję wyjazd na ryby, nad płytki zbiornik hodowlany gdzie lepiej bierze tylko przy pełnym słońcu i jak patrzę za okno to się załamuję-deszcz, pochmurno ... Też z Lubelszczyzny...

A te prognozy chyba się nie sprawdzają ;)

• 4 months later...

Poprzednia się sprawdziła, ciekawe czy ta też:

"Październik chłodny i niezbyt mokry

Złota jesień w tym roku może się nam objawić wieloma słonecznymi dniami, ale niestety na przedłużające się babie lato raczej nie ma co liczyć, a to za sprawą częstego spływu chłodniejszych mas powietrza z północy. Ostatecznie więc październik może się okazać dość chłodny, ale słoneczne chwile nam to wynagrodzą.

Listopad zimny i z pierwszym śniegiem

Pierwsze akcenty zimy mogą się pojawić już w listopadzie, podobnie jak w ubiegłym roku. Już w pierwszej połowie miesiąca może spaść śnieg i to w dużych ilościach. W całym kraju temperatura będzie oscylować na poziomie poniżej normy, więc będzie odczuwalnie zimniej niż zwykle w tym miesiącu. Tendencja do niezbyt częstych opadów z poprzednich miesięcy powinna się utrzymać. Wyjątkiem będzie południe Polski, gdzie opady będą bardzo częste.

Grudzień mroźny i śnieżny

Nasze najnowsze prognozy wskazują na grudzień z akcentami prawdziwej zimy. Będziemy mieć śniegu pod dostatkiem, a nawet za dużo, ponieważ miesiąc ten przyniesie temperaturę na poziomie poniżej normy wieloletniej. Mimo sypiącego śniegu nie zabraknie pogodnego nieba i wszystko wskazuje na to, że będzie ono dominowało nad opadami. Jeśli prognozy się sprawdzą, to będziemy mieć pierwszy od trzech lat początek zimy w dosłownym tego słowa znaczeniu.

Styczeń ciepły, mokry i wietrzny

Najbardziej zimowy miesiąc w roku, podobnie jak w ubiegłych dwóch latach, nie przyniesie ani dużych ilości śniegu, ani też przeszywającego mrozu. W dzień będzie powyżej zera, a nocami lekko poniżej, więc musimy się liczyć z częstymi gołoledziami. Ciepły styczeń zawsze oznacza obfite opady deszczu oraz porywiste wiatry, które mogą powodować zniszczenia. Najbardziej groźne mogą się okazać orkany, wędrujące nad Bałtykiem i Skandynawią.

Luty bardzo ciepły, ale deszczowy

Luty będzie bardzo podobny do stycznia. Nadal będzie nadzwyczaj ciepło i mokro. Czeka nas więc kontynuacja wichur. Mimo, że na nizinach temperatura często będzie dodatnia, to w górach warunki do uprawiania sportów zimowych mogą być korzystne, tak jak ostatniej zimy, kiedy temperatura na pograniczu plusów i minusów sprzyjała większym niż zazwyczaj opadom śniegu.

Marzec z wcześniejszą wiosną

Marzec przyniesie bardzo ciepły początek wiosny, który nastąpi wcześniej niż w ostatnich latach. Po mokrym i wietrznym początku roku przyjdzie czas na więcej słonecznych i suchych dni. Pod koniec miesiąca temperatura będzie już przekraczać w cieniu 20 stopni.

Opracowanie: Portal Pogodowy "Twoja Pogoda"

Adres portalu: www.twojapogoda.pl

A powinien bo wiesz co wtedy bierze najlepiej :wink: tylko pamiętaj wypuszczać

Ja wiem co bierze :wink: Tylko jak mi warsztat zetnie to ja mam gdzieś, że one żerują :lol:

Chyba, że będzie śnieg a temperatury około 0 st. - to chętnie :twisted:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Dodaj link lub baner - >

Polecamy

TOKAREX - super oferta pontonów firm Honda, Bush, Fiord, Kolibri, YRT, CHINEE oraz silniki i akcesoria do nich
Dragon
https://www.iparts.pl/
Pomocnik wędkarza
przewodnicywedkarscy.pl
Blog Zwędkowani
TOKAREX - super oferta pontonów firm Honda, Bush, Fiord, Kolibri, YRT, CHINEE oraz silniki i akcesoria do nich

Pontony - TOKAREX - super oferta pontonów firm BUSH, Fiord, YRT i HONDA

Akumulatory żelowe i AGM; Zamów online! do łodzi, jachtów, silników, echosond itp.
www.akumulatory-zelowe.pl

Dodaj link lub baner - >

Partnerzy

Corona-fishing.pl - sklep wędkarski

Telefony, smartfony, tablety - jaki kupić, jaki wybrać?

• Ostatnio przeglądający

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.