trini Napisano 17 Kwietnia 2008 Share Napisano 17 Kwietnia 2008 Pączki już widać - nawet liście gdzieniegdzie już są U mnie już wszędzie liście, małe ale liście. Wszędzie kwitną drzewka owocowe i forsycje. Wiosna panie sierżancie, i to pełna gębą, choć dzisiaj tylko 11 stopni. Pogoda ze stronki Artecha sprawdza się u mnie co do godziny. Bardzo sobie chwalę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 17 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2008 Pogoda ze stronki Artecha sprawdza się u mnie co do godziny. Bardzo sobie chwalę A gdzie ta srtronka to już przechodzę na inną wiarę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 17 Kwietnia 2008 Share Napisano 17 Kwietnia 2008 a to ta http://meteo.icm.edu.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 17 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2008 Powiem szczerze....nic mi się nie zgadza na tę chwilę i lepiej aby w sobotę też się nie zgadzało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 17 Kwietnia 2008 Share Napisano 17 Kwietnia 2008 u mnie zgadza się na ten moment wszystko - za to wolałabym, żeby sobota się nie sprawdziła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 17 Kwietnia 2008 Share Napisano 17 Kwietnia 2008 Przepowiadali, że zimy i śniegu nie będzie, że będą gwałtowne opady No właśnie, szczególnie śnieg nie padał bodajże z 7 na 8 kwietnia To były bardzo gwałtowne i obfite opady aż mi we wtorek prądu zabrakło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 17 Kwietnia 2008 Share Napisano 17 Kwietnia 2008 i lepiej aby w sobotę też się nie zgadzało Czyżby zawody? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 19 Kwietnia 2008 Share Napisano 19 Kwietnia 2008 i lepiej aby w sobotę też się nie zgadzało Tak więc sobote mam przepiękną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 19 Kwietnia 2008 Share Napisano 19 Kwietnia 2008 Tak więc sobote mam przepiękną A u mnie podła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 19 Kwietnia 2008 Share Napisano 19 Kwietnia 2008 U mnie średnio - nie pada i nie jest ciemno, ale chłodno i nie ma słońca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 19 Kwietnia 2008 Share Napisano 19 Kwietnia 2008 Tak więc sobote mam przepiękną A u mnie podła maniek podaj łapę U mnie też paskudnie, zimno, ciemno, wieje i pada. A miało być tak pięknie, a siedzę teraz w betonie U mnie średnio - nie pada i nie jest ciemno, ale chłodno i nie ma słońca. Co ja bym oddała za taką pogodę, stabilną ale bez opadów Wg prognoz weekend i przyszły tydzień nie zapowiadają się rewelacyjnie, bynajmniej u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 19 Kwietnia 2008 Share Napisano 19 Kwietnia 2008 Kwiecień bardzo ciepły i słonecznyPo prawdziwie wiosennym marcu w kolejnym miesiącu przyroda będzie się odradzać do życia tak, jakby był już maj. Kwiecień minie więc pod znakiem temperatury znacznie wyższej od tej, jaka normalnie powinna panować w tym miesiącu. Często zdarzać się będą przekroczenia 20 stopni, zdarzą się również dni z temperaturą przekraczającą 25 stopni, co szczególnie powinno ucieszyć tych, którzy nie będą się mogli doczekać lata Na stos z takimi przepowiadaczami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 19 Kwietnia 2008 Share Napisano 19 Kwietnia 2008 Na stos z takimi przepowiadaczami a co ja górol jestem? Nie moja wina, że pogoda, nie zechciała się dostosować do przepowiedni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 19 Kwietnia 2008 Share Napisano 19 Kwietnia 2008 Nie moja wina,A co górol winny a cygana powiesili ,przecie nie ty pisałaś tak optymistyczną pogodę i nie o ciebie mi chodzi ,no chyba że maczałaś w tym paluszki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 19 Kwietnia 2008 Share Napisano 19 Kwietnia 2008 Nie maczałam ja tylko pocjongnoł... tfu - tylko wkleiłam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja Napisano 19 Kwietnia 2008 Share Napisano 19 Kwietnia 2008 I ja niestety dziś się zawiodłem gdy o 4 rano spojrzałem za okno. Pogoda nie pozwoliła mi dzisiaj powalczyć z odrą Mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 2 Maja 2008 Share Napisano 2 Maja 2008 Podobno w calej Polsce spodziewane sa gwaltowne burze,traby wodne a nawet tornada .Ale macie fajnie . Pozdro-Radek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr 880 Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 z tymi tornadami to nie do końca -przecież to nie ameryka czasem lokalnie gdzieś dmuchnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek1221 Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Kurcze Miałem cały weekend jeździć na ryby a jak narazie byłem tylko w czwartek bo ładnie było ;/ Trzeba było z tatą nad jezioro jechać Ale żeby nie było offtopu to Lublin i okolice pada deszcz,wieje wiatr,i ogólnie to zaraz śnieg spadnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Kurcze Miałem cały weekend jeździć na ryby a jak narazie byłem tylko w czwartek bo ładnie było ;/ Trzeba było z tatą nad jezioro jechać Ale żeby nie było offtopu to Lublin i okolice pada deszcz,wieje wiatr,i ogólnie to zaraz śnieg spadnie Jutro planuję wyjazd na ryby, nad płytki zbiornik hodowlany gdzie lepiej bierze tylko przy pełnym słońcu i jak patrzę za okno to się załamuję-deszcz, pochmurno ... Też z Lubelszczyzny... A te prognozy chyba się nie sprawdzają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MagnuM Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Mam nadzieję, że się nie sprawdzają, bo ponoć ma padać deszcz ale ja jak kazdy nastawiam się na słońce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 8 Września 2008 Autor Share Napisano 8 Września 2008 Poprzednia się sprawdziła, ciekawe czy ta też: "Październik chłodny i niezbyt mokry Złota jesień w tym roku może się nam objawić wieloma słonecznymi dniami, ale niestety na przedłużające się babie lato raczej nie ma co liczyć, a to za sprawą częstego spływu chłodniejszych mas powietrza z północy. Ostatecznie więc październik może się okazać dość chłodny, ale słoneczne chwile nam to wynagrodzą. Listopad zimny i z pierwszym śniegiem Pierwsze akcenty zimy mogą się pojawić już w listopadzie, podobnie jak w ubiegłym roku. Już w pierwszej połowie miesiąca może spaść śnieg i to w dużych ilościach. W całym kraju temperatura będzie oscylować na poziomie poniżej normy, więc będzie odczuwalnie zimniej niż zwykle w tym miesiącu. Tendencja do niezbyt częstych opadów z poprzednich miesięcy powinna się utrzymać. Wyjątkiem będzie południe Polski, gdzie opady będą bardzo częste. Grudzień mroźny i śnieżny Nasze najnowsze prognozy wskazują na grudzień z akcentami prawdziwej zimy. Będziemy mieć śniegu pod dostatkiem, a nawet za dużo, ponieważ miesiąc ten przyniesie temperaturę na poziomie poniżej normy wieloletniej. Mimo sypiącego śniegu nie zabraknie pogodnego nieba i wszystko wskazuje na to, że będzie ono dominowało nad opadami. Jeśli prognozy się sprawdzą, to będziemy mieć pierwszy od trzech lat początek zimy w dosłownym tego słowa znaczeniu. Styczeń ciepły, mokry i wietrzny Najbardziej zimowy miesiąc w roku, podobnie jak w ubiegłych dwóch latach, nie przyniesie ani dużych ilości śniegu, ani też przeszywającego mrozu. W dzień będzie powyżej zera, a nocami lekko poniżej, więc musimy się liczyć z częstymi gołoledziami. Ciepły styczeń zawsze oznacza obfite opady deszczu oraz porywiste wiatry, które mogą powodować zniszczenia. Najbardziej groźne mogą się okazać orkany, wędrujące nad Bałtykiem i Skandynawią. Luty bardzo ciepły, ale deszczowy Luty będzie bardzo podobny do stycznia. Nadal będzie nadzwyczaj ciepło i mokro. Czeka nas więc kontynuacja wichur. Mimo, że na nizinach temperatura często będzie dodatnia, to w górach warunki do uprawiania sportów zimowych mogą być korzystne, tak jak ostatniej zimy, kiedy temperatura na pograniczu plusów i minusów sprzyjała większym niż zazwyczaj opadom śniegu. Marzec z wcześniejszą wiosną Marzec przyniesie bardzo ciepły początek wiosny, który nastąpi wcześniej niż w ostatnich latach. Po mokrym i wietrznym początku roku przyjdzie czas na więcej słonecznych i suchych dni. Pod koniec miesiąca temperatura będzie już przekraczać w cieniu 20 stopni. Opracowanie: Portal Pogodowy "Twoja Pogoda" Adres portalu: www.twojapogoda.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 Nie podoba mi się tylko listopad i grudzień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 9 Września 2008 Autor Share Napisano 9 Września 2008 Nie podoba mi się tylko listopad i grudzień A powinien bo wiesz co wtedy bierze najlepiej tylko pamiętaj wypuszczać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 A powinien bo wiesz co wtedy bierze najlepiej tylko pamiętaj wypuszczać Ja wiem co bierze Tylko jak mi warsztat zetnie to ja mam gdzieś, że one żerują Chyba, że będzie śnieg a temperatury około 0 st. - to chętnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.