Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 233
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Heh nie dostałem, ale mam dylemat rzucac sobie na wodach pzw pod grozba mandatu i wyklecia wiekszosci z was, albo nie chodzic w ogole na razie na ryby, bo na chwile obecna moja stucdencka kieszen nie pozwala na wydatek ponad 100 zl na karte pzw ;)

Napisano

luk1234 tutaj masz całe info gdzie możesz łowić:

Obszar działania Okręgowego Inspektoratu Rybołówstwa Morskiego w Szczecinie obejmuje:

* Polskie morskie wody wewnętrzne:

o Polską część Zalewu Szczecińskiego,

o Zalew Kamieński,

o Jezioro Dąbie,

o Jezioro Wicko Małe,

o Jezioro Wicko Wielkie,

o Polską część Jeziora Nowowarpieńskiego,

o Roztokę Odrzańską,

o rzekę Odrę Zachodnią (od północnej krawędzi mostu nitki wjazdowej Trasy Zamkowej w Szczecinie w stronę ujścia),

o rzekę Parnicę (ku wschodowi od wschodniej krawędzi mostu Portowego przy ul. Gdańskiej w Szczecinie),

o rzekę Regalicę (od północnej krawędzi mostu Cłowego przy ul. Gdańskiej w Szczecinie w stronę ujścia),

o rzekę Płonia (od północnej krawędzi mostu przy ul. Przestrzennej w Szczecinie - Dąbiu w stronę ujścia),

o rzeki Dziwna, Stara Świna oraz kanały: Jasienicki Nurt, Policki Nurt, a także kanały łączące rzekę Odrę z rzeką Regalicą i jeziorem Dąbie położone na północ od granic wymienionych w punktach 8 i 10.

* morze terytorialne od południka 15°23'14'' długości geograficznej wschodniej (ku zachodowi od miejscowości Dźwirzyno) do zachodniej granicy Państwa,

* morskie porty i przystanie oraz pas techniczny w tych granicach

wyróżnienie kolorem to moje sugestie na spina :razz:

źródło

Napisano

Pytanie troche odiegajace od tematu..gdy zdam egzamin na kartę pzw i opłacę składkę na dany rok to jest ona wazna przez rok od daty wystawienia czy do konca roku kalendarzowego?

Napisano
Pytanie troche odiegajace od tematu..gdy zdam egzamin na kartę pzw i opłacę składkę na dany rok to jest ona wazna przez rok od daty wystawienia czy do konca roku kalendarzowego?
Do końca roku kalendarzowego :wink:
Napisano

Jeśli do końca roku kalendarzowego to w tym roku już nie wykupie - nie ma sensu na jeden miesiąc ;/ Polatam najwyżej trochę po wodach sumowskich :)

Btw. jak przechodzilem wczoraj kolo mostu dlugiego zero szarpaka za to chyba ze 25 splawikowcow :)

Napisano

W sobotę przez cały dzień obserwowałem co się dzieje na styku Cegielinki i Regalicy. Widok tłoczących się amatorów dużej płoci bezcenny :mrgreen: takie obłożenie było że nawet podbieraka nie dało rady wcisnąć pomiędzy nich :lol: Ale za to szarpaka żadnego nie widziałem :twisted:

Napisano

dziś przy moście długim "tylko" dwóch szarpakowców , jeden został ostro pojechany przez znajomego wędkarza , zaczerwienił się jak buraczek i zwinął "zestaw" . tłumaczył ,że używa tej metody bo inaczej suma nie da się złapać... oczywiście kilku wędkarzy złapało po niewymiarowym sandałku i od razu pochowali zdobycz w jakieś ukryte miejsca... mi też się udało złapać wymiarowca ale w przeciwieństwie do innych trafił do wody . pozdrawiam

Napisano

luk1234, myślę , że będę bo mam szkołe na 15 więc od 10 do 14 chyba się wybiorę . możemy się zgadać na gg . mój numer 7244008 pozdrawiam

• 2 weeks later...
Napisano

ostatnio coraz więcej szarpiących... pare tygodni temu zdarzyło się dwóch lub trzech . teraz za każdym razem jak jestem w okolicach mostu długiego to kłusoli jest minimum pięciu. nawet ludzie , których widziałem spinningujących , przerzucili się na potężny ołów i kotwicę ... WSTYD...

Napisano
Pomysł... bedziemy podbiegac do szarpakowca od tyłu i wpychac go do wody.. taka akcja dywersyjna
akcja dobra .. ale gorzej jak sie którys baran utopi.. :???:
Napisano

Właśnie, dzisiaj pod mostem długim sami szarpakowcy, razem z forumowiczem pepem17 bylismy zgorszeni :) Natrzaskali więcej sandaczy niz ja przez caly sezon ;/

Wczoraj wyszarpali suma 15 kilo. Policja przejezdza po kilka razy za kazdym razem jak jestem a kontroli jakos brak.....

Napisano

No ja też byłem dzisiaj z wojcieszkiem porzucac dla sportu i było 3ech szarpaków przy moście długim i 5ciu na naprzeciwległym brzegu :mad: w dodatku te szarpakowanie całkiem efektywnie im wychodzi...