kocur Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 romanadam, nie napisałeś jaką akcję ma mieć ten kij, miękki czy sztywny i szybki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romanadam Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 Taki .żeby nie wyginał sie pod swoim ciężarem albo cięższym waglerem.Ma umożliwić dalekie zarzucanie i hol "rybek"do 3-4 kg w niesprzyjających warunkach/porośnięte dno,wąskie przejścia w trzcinach/ PS przepraszam za drugi post,myslałem ,że pierwszy "nie wszedł",jestem raczej mało biegły w obsłudze internetu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 Jak rozumiem chodzi Ci o 3 składowy kij typu match o cw do 25-30g o sztywnej lub średnio sztywnej akcji. Rozmawiałem dzisiaj z gościem który bawił się takim kijem: LINEAEFFE CARBO MATCH 3,90m 5-25gr i jest z niego dosyć zadowolony a jest to jego pierwsza odległościówka. Poniżej masz link do tego kija: http://www.allegro.pl/item685481820_lineaeffe_szybka_graphitowa_carbo_match_3_9m_5_25g.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romanadam Napisano 25 Lipca 2009 Share Napisano 25 Lipca 2009 Chyba wszyscy na rybach a ja dalej jestem bez kija Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romanadam Napisano 26 Lipca 2009 Share Napisano 26 Lipca 2009 Z powodu ciszy na moje pytanie szperałem w internecie i wyszperałem:1--Abu Garcia EnticerPro Match 3,90 cw 5-20 261gram, 2--Dragon Mystery Specjalist Match 3.90 cw2-15 265gram, 3--Mitchell Premium II Match 3,90 cw5-18? 217gram?.Ceny od125 do 150 zł bez kosztów wysyłki.Moje pytanie to która z wymienionych wędek jest najsztywniejsza i która wytrzyma najwiekszą rybkę? Posiadaczam w/w wędek za opinie szczególnie dziękuje. Pozdrawiam romanadam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 26 Lipca 2009 Share Napisano 26 Lipca 2009 romanadam, poczekaj troszkę i cierpliwości. Ludzie są pewnie na rybskach więc nie mają jak odpisać Jak maniek albo Unises pojawią się to pewne coś skrobną w temacie. Oczywiście nie umniejszam innym zasobu wiedzy gdzie wypowiadają się na podobny temat w tym miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 Ma umożliwić dalekie zarzucanie i hol "rybek"do 3-4 kg w niesprzyjających warunkach/porośnięte dno,wąskie przejścia w trzcinach romanadam, dołóż parę złoty i wez sobie Mikado Tempation http://www.takaryba.com/strona_produktu.php/info/p3276_Mikado-Temptation-Match-390.html myśle ,że bezproblemowo spełni Twoje oczekiwania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romanadam Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 Przekrocze budzet a na tej wędce wydatki się nie skoncza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 a na tej wędce wydatki się nie skoncza Nie przejmuj się zapewne jeszcze wydasz dużo więcej kasy ale jak zrobisz to z głową i rozważnie to będzie z tego wiele satysfakcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wik87 Napisano 13 Września 2009 Share Napisano 13 Września 2009 Witam wszystkich zainteresowanych możliwością pomocy niedoświadczonemu i niezdecydowanemu koledze Pytanie jak w temacie dotyczy kilku konkretnych pozycji, przy czym przy wyborze trzeba uwzględnić fakt, że to będzie moja pierwsza matchówka, musi być 420, lub 450 (skłaniam się bardziej do 420), c.w do 25g max, żeby była lekka z niezbyt grubym blankiem (jak dla mnie parametry optymalne z tego co się zdążyłem zorientować). Będzie używana w na wodach stojących/wolno płynących, a rybki jakie planuję na nią łapać nie zbyt duże (nastawienie na łowienie sportowe, choć karpika też chętnie pociągnę Przechodząc do sedna, oto moje typy do wyboru: 1. MILO Deimos MATCH 4,5m 8-25g , link: http://www.wmh.pl/sklepik...646ade69312dfa1 2. Browning Syntec Power Match 4,20m/15g , link: http://www.szczupak.pl/in...rt=info&id=1631 3. Tubertini FRONTIER 101 - 4,20m , link: http://www.catfish.pl/go/..._id=663〈=pl 4. Tubertini PROFIT 02 , link: http://www.catfish.pl/go/..._id=658〈=pl 5. Sensas Carp'x Match Medium 420 , link: http://www.gut-sklep.pl/i...ct&prod_id=1475 Zastanawiałem się również nad Mikado Ultra Violet/Kind Of Magic 4.20, ale myślę czy nie dołożyć troszkę kasy i nie kupić czegoś lepszego od mikado, a ww. wędeczki takie mi się wydają, ale może ktoś z Was miał do czynienia z którąś z wymienionych. Czekam na reposty i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytek Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 Od jakiegoś czasu szukam dwóch odległościówek, jednej delikatniejszej a drugą mocniejszą. Czym więcej szukam, czytam tym większy problem z wyborem. Ważne jest żeby kije dały szansę walki z dużym linem, leszczem, karasiem i płocią, jako przyłów może się trafić nierzadko karp i amur. Najczęściej będę nimi łowił w jeziorku ze sporą ilością zaczepów, grążeli. Co do tej mocniejszej to zastanawiam się nad tymi: Daiwa Theory Power Float lub Daiwa Theory Power Match albo Aqualite Power Float/Power Match, zastanawia mnie różnica pomiędzy Theory a następnej wersji Aqualite, czy może to praktycznie te same kijki? A co do tej delikatniejszej to zastanawiam się nad: Dragon Destiny Match 3,90-4,20 5-20g Colmic Victory Pro 3,9-4,2 Winner Logic Match 390 Proszę o pomoc wyborze niekoniecznie musi to być coś z tych kijków które tutaj wrzuciłem, problemem może być możliwość pomacania i zobaczenie przed zakupem, chodź może mi się poszczęści i będą dostępne w sklepie. Stąd zależy mi na opiniach o tych wędkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 15 Marca 2010 Share Napisano 15 Marca 2010 Colmic Victory Pro 3,9 Mam, używam i z czystym sumieniem mogę polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytek Napisano 15 Marca 2010 Share Napisano 15 Marca 2010 Mam, używam i z czystym sumieniem mogę polecić. Możesz coś więcej o tym kiju napisać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 15 Marca 2010 Share Napisano 15 Marca 2010 woytek, w tym miejscu jest o tym kiju prawie wszystko co mogę powiedzieć o nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablodj Napisano 25 Marca 2010 Share Napisano 25 Marca 2010 Witam. Jestem nowy na forum. Wędkuję już od kilkunastu lat, jednak przygodę z matchówką zamierzam zacząć w tym sezonie. Po przeczytaniu wielu postów i konsultacjach ze znajomymi w dalszym ciągu nie wiem na jaki kij się zdecydować. W sklepie (nie zbyt dobrze zaopatrzonym) jedyne na co zwróciłem uwagę to Jaxon eternum match, jednak nie do końca się przekonałem. W tej chwili przymierzam się do zakupu Jaxon XT PRO NEW GENERATION MATCH 420. Będę łowił zazwyczaj z brzegu, z nastawieniem na leszcze raczej nie większe niż 1,5-2 kg. Przydało by się abym tą wędką mógł też od czasu do czasu wyholować karpika 3kg. Czy ta wędka to dobry wybór? A może coś innego w cenie ok 200 zł. Dobre opinie słyszałem też o Cormoran Speciland Match... Pomocy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytek Napisano 25 Marca 2010 Share Napisano 25 Marca 2010 Witam. Jestem nowy na forum. Wędkuję już od kilkunastu lat, jednak przygodę z matchówką zamierzam zacząć w tym sezonie. Po przeczytaniu wielu postów i konsultacjach ze znajomymi w dalszym ciągu nie wiem na jaki kij się zdecydować. W sklepie (nie zbyt dobrze zaopatrzonym) jedyne na co zwróciłem uwagę to Jaxon eternum match, jednak nie do końca się przekonałem. W tej chwili przymierzam się do zakupu Jaxon XT PRO NEW GENERATION MATCH 420. Będę łowił zazwyczaj z brzegu, z nastawieniem na leszcze raczej nie większe niż 1,5-2 kg. Przydało by się abym tą wędką mógł też od czasu do czasu wyholować karpika 3kg. Czy ta wędka to dobry wybór? A może coś innego w cenie ok 200 zł. Dobre opinie słyszałem też o Cormoran Speciland Match... Pomocy:) A może polecany przez Kocura Colmic Victory Pro cena ok. 240zł więc nie wiele więcej niż chcesz przeznaczyć na kijek. Mi dzisiaj dotarł ten kijek (niestety w sklepach w okolicy nie był dostępny więc brałem w "ciemno") na sucho prezentuje się rewelacyjnie, w najbliższym czasie będzie intensywnie testowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablodj Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 A ktoś może ma ten kij: Jaxon XT PRO NEW GENERATION MATCH 420?? Może jakieś opinie o nim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacky82 Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 Witam zamierzam sie z kupnem pierwszej odleglosciowki. Zainteresowaly mnie takie oto modele. Mozna prosic o jakies komentarze podpowiedzi na temat tych modeli? Ewentualnie jakis inny model w podobnej cenie z podobnej polki ( moze cos mitchell, byron dragon ? ) MIejsce polowu jeziora i stawy. ABU GARCIA ENTICER PRO MATCH 390 / 5-20 GR Konger MEDALIST MATCH 390/25 Cormoran Speciland Match 3.90m / 5-20g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel332 Napisano 11 Grudnia 2010 Share Napisano 11 Grudnia 2010 Co prawda zadnej z tych nie miałem ale mam" dwie" odległosciówki jedna 3 składowa -praca świetna,ale mankamentem jest składanie jej. druga teleskop - zupełnie inna praca,za to szybko się ją składa Obie po złozeniu mają podobne długosci transportowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.