elektrochemik Napisano 29 Grudnia 2007 Share Napisano 29 Grudnia 2007 Witam. Mam zamiar kupić jakiś kołowrotek do feedera i tak własnie myślałem nad: SPRO AGGRESSIVE LCS PRO 760 http://www.allegro.pl/item283426918_kolowr...o_760_nowy.html Co myślicie o tym kołowrotku? A może polecicie coś innego w podobnej cenie? Pozdrawiam Łukasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 29 Grudnia 2007 Share Napisano 29 Grudnia 2007 Ja standardowo mogę polecić Shimano Catana 4000FA/RA Tego kołowrotka ktory Ty przedstawiasz nie mialem w rece ale catanka zapewniam ze kreci się bardzo dobrze i delikatnie jak na tak duzy kolowrotek. No i Shimano jest nawet tańsze. Chyba, że masz jakieś "zaskórniaki" to polecę również Shimano nexave wielkość chyba najodpowiedniejsza 4000FA/RA I shimano nie mają wolnego biegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 29 Grudnia 2007 Share Napisano 29 Grudnia 2007 elektrochemik mówiłem Ci na GG o kręciołku Okuma Centurion Baitfeeder Go także warto wziąć pod uwagę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaross Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 elektrochemik, tez ostatnio poszukiwałem krecioła z wolnym biegiem do ciezkiego feedera, przegladałem rozne w cenie do 150zł i naibardziej zwrocil moja uwage ten krecioł o ktory pytasz tylko model 750 a mianowicie wez sobie porownaj 750 miedzy 760, dla mnie ten drugi wyglada jak wogole nie z tej serii i z wygladu negatywnie 750 jest o wiele masywniejszy zwroc uwage na kabłak, nie wiem moze to tylko mi sie wydaje Nie miałem w rekach to nie wiem, ale roznica w pojemnosci szpuli jest niewielka, narazie przymierzam sie do tego kreciolka jesli bede brał to tylko 750 bo ten wiekszy jakos dla mnie "lichwiarsko" wyglada Opini na jego temat cos nie znalazłem, ale za ta kase mysle ze wart kupna A tak poza tym jesli masz wiecej kasy to bierz Okuma Centurion Baitfeeder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 A tak poza tym jesli masz wiecej kasy to bierz Okuma Centurion Baitfeeder Jaross to nie ten kręciołek, który mam ja - ten jest tańszy i właśnie kosztuje 150zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaross Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Racja dzieki za sprostowanie Jak dla mnie to napisze tak Okuma, jestem na tak Baitfeeder, jestem na tak ale Centurion juz nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektrochemik Napisano 30 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2007 Wobler ta okumka troszkę za droga jak dla mnie ... jestem początkującym . Pomyśle jeszcze nad Cataną 4000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 elektrochemik Wydaje mi się ,że nie uda Ci się kupić dobrego kołowrotka do 150 zł z wolnym biegiem. Nie chciałbym być złym doradcą , ale jeśli możesz zrezygnować z wolnego biegu i pozostać przy tej cenie zastanów się nad propozycją którą złożył hexman Jeśli nadal upierasz się nad czymś sensownym z wolnym biegiem, to do zbieraj stówkę (do wiosny jeszcze daleko... zdążysz) i wtedy będziesz miał dużo większy wybór, w półce cenowej w której można kupić kręciołek dobry a przede wszystkim trwały. Pamiętaj w sklepie wszystkie kręcą się super, natomiast nad wodą po odpowiednim przebiegu pod obciążeniem, nadal dobrze kręcą sie tylko te dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 elektrochemik - mam jeszcze jedną propozycję, nie miałem nigdy w ręku, ale ciekawie wygląda Cormoran Cormaxx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektrochemik Napisano 30 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2007 Unises to może polecisz coś ciekawego ? A wtedy pomyślę co i jak ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 1 Stycznia 2008 Share Napisano 1 Stycznia 2008 Unises to może polecisz coś ciekawego ? Na polskim rynku ciezko znalezc cos ciekawego w atrakcyjnej cenie Ale podam kilka typów z wolnym biegiem Tani i bezpieczny start z wolnym biegiem (napewno nie rozleci sie sam z siebie przed koncem 3 sezonu, praca na przyzwoitym poziomie) Chyba najlepszy w tej chwili ogólnodostepny krecioł w klasie ekono. Okuma Epix Pro EPR 30 Ponizej trzy dobre "średniaki" które można trafić w cenie około 250 zł Okuma Epix Pro Baitfeeder EPB 40 Regal Plus BRi-AB Na koniec Absolutny "kałasznikow" gruboskórny, brzydki, kultura pracy pozostawia bardzo wiele do zyczenia ale za to jest prawie niezniszczalny, bardzo udany model, odpowiednik jednego z modeli Zebco Robinson Emperor Kołowrotki które Ci poleciłem nie są na rynku od wczoraj, mają ogólnie dobrą opinie i raczej mało prawdopodobne by Twoja kasa poszła w błoto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektrochemik Napisano 1 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2008 Dziękuję wszystkim za rady. Zmieniłem zdanie i zakupiłem Shimano Catana 4000 FA. Nie ma wolnego biegu, ale najważniejsze, że kołowrotek sprawdzony przez wielu wędkarzy. Opinie też przychylne, więc ... Pozdrawiam Łukasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 1 Stycznia 2008 Share Napisano 1 Stycznia 2008 zakupiłem Shimano Catana 4000 FA Wedlug mnie dobry wybór za niewielkie pieniadze. Posiadam model 2500 rowniez z przednim hamulcem w moim spinie i naprawde jest bardzo dobry, tylko po 3h machania trochę daje się we znaki złe wyważenie wędki... Ale feederem się nie macha się non stop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 2 Marca 2008 Share Napisano 2 Marca 2008 ja też sie rozglądam na kołowrotek z wolnym biegiem i tak do 150 zł i znalazłem Kongera Combi Carp830FD z opisu produceneta to niezła propozycja i wygląda też ciekawie dodam że ma dwie szpule dodatkowe główna ma krawędz pokrytą tytanem ni i kółko też pokryte azotkiem tytanu 8 łożysk a no i za 106zł tylko o tym sklepie nic nie wiem i sie wacham .zreszto zobaczcie sami http://rapa.ehost.pl/sklep/product_info.php?cPath=114_117_135&products_id=3355 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.