snoek3 Napisano 21 Marca 2012 Share Napisano 21 Marca 2012 Winko, mam ale nie moge zrzucic nowy laptop brak programu ... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rompacz Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 witam, panowie, poszukuję wędki klenio jaziowej. łowię na wiśle więc są miejsca z dużym uciągiem jak i spokojniejsze, noi może się zdarzyć grubszy przyłów.... fajnie by było żeby to był kijek około 3m żeby mieć większy zasięg. łowilbym głównie na woblery 2-5cm i obrotówki 0-2. Po zapoznananiu się z tematem wnioskuję że gramatura 3-18g byłaby ok. ale problem jest taki że nie znalazłem nic ogólnie dostępnego spełniającego te wymagania. jakieś propozycję? coś co jest trochę zbliżone to catana bx 300 L (3-15), akcja szybka. myslicie ze nie za delikatne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boltimor Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 rompacz, Polecam Ci Konger WCH Dancer 2,7 3-14. Mam taka wędke ale 2,4. Naprawdę fajny kijaszek na klenia. Ja osobiście używam go jeszcze na pstrąga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Boltimor napisał/a: rompacz, Polecam Ci Konger WCH Dancer 2,7 3-14. Mam taka wędke ale 2,4. Naprawdę fajny kijaszek na klenia. Ja osobiście używam go jeszcze na pstrąga. Obawiam się że w miejscach z dużym uciągiem wody będzie za delikatna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rompacz Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 A co powiecie o takich dwóch kijach?: 1.WĘDKA TEAM DRAGON SPINN 275/3-14g akcja semi-paraboliczna. Dragon piszę że to klenie i brzany... 2. Wędka Dragon Team Dragon Spin 300/4-21g akcja szybka. Który lepszy na wisłe? Minusy obu wędek to cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulas Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 Witam mam ten sam problem.Szukam kijka pod okonia pstrąga,klenia i jazia.Przynęty obrotówki do rozmiaru 3,małe jigi,mini wahadłówki,małe woblerki do 7-8cm czasem boczny trok lub cykada.Do tej pory znalazłem jedną wędkę godną uwagi. http://allegro.pl/okoniowy-spin-cormoran-carb-o-star-xt-240-20g-i2610921609.html Proszę o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_P Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 Ooo matko... Ile razy wałkowany był temat jednej wędki od wzdręgi do suma Nie pogodzisz wszystkich rybek takim jednym kijkiem. Poza tym, jeśli chcesz łowić wobkami 7-8cm to daruj sobie taki kij do 20g. Małe wobki to 2-3cm a te to już spore woblery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 Długi napisał: Ooo matko... Ile razy wałkowany był temat jednej wędki od wzdręgi do suma Nie pogodzisz wszystkich rybek takim jednym kijkiem. Poza tym, jeśli chcesz łowić wobkami 7-8cm to daruj sobie taki kij do 20g. Małe wobki to 2-3cm a te to już spore woblery Sory kulas ale poprzedni kolega ma rację! Musisz bardziej sprecyzować swoje oczekiwania bo to czego oczekujesz jest troszkę nie realne zwłaszcza jak chodzi o podany przez Ciebie przykład tj. wklejankę Albo rybki albo akwarium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romcio.fish Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 A co powiecie o takich dwóch kijach?:1.WĘDKA TEAM DRAGON SPINN 275/3-14g akcja semi-paraboliczna. Dragon piszę że to klenie i brzany... 2. Wędka Dragon Team Dragon Spin 300/4-21g akcja szybka. Który lepszy na wisłe? Minusy obu wędek to cena Proponuję ten: SPINN 275/3-14g akcja semi-paraboliczna Wisła pod Krakowem nie jest bardzo duża, zwłaszcza teraz. Podczas brodzenia przyda ci się krótsza wędka. A klenio-jazie będziesz łowił częściej małymi woblerami, więc c.w. 3-14 g. I oczywiście bardzo dobra żyłka, może być coś z serii HM, średnica 0,14-0,16 mm, w nocy - 0,18-0,20 mm i ciut większe woblery. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_P Napisano 14 Września 2012 Share Napisano 14 Września 2012 Powoli zaczynam się rozglądać za nowym kijkiem na klenio-jazie na wiosnę. Akurat mam okazję kupić Daiwe exceler jigger 3-18g 270cm za śmieszne pieniądze. Mam do was pytanie, czy ktoś poławia tym kijaszkiem? Jak odczucia, jaka akcja itd. Miałem go w łapie i mi pasuje ale nie wiem jak pracuje pod rybką Każda opinia i podpowiedz co do innego kijka mile widziana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_P Napisano 15 Września 2012 Share Napisano 15 Września 2012 Rozumiem że niestety nikt nie ma pojęcia o tym kijku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro 85 Napisano 22 Września 2012 Share Napisano 22 Września 2012 Ja używam IRI LUCKY 305 1-10g i z czystym sumieniem moge polecić ten kij do mikro wobków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 22 Września 2012 Share Napisano 22 Września 2012 Rozumiem że niestety nikt nie ma pojęcia o tym kijku Kolego posiadam Daiwe Powermesh 3-18 oraz Infinity 8-35. Lepszego kija na wiślane klenie sobie nie wyobrażam (mam na myśli powermesh) lekki poręczny i idealnie pracujący "pod rybą" , zrywy kleni , murowanie do dna i inne wodne figury nie są mu straszne. Na dodatek mogę dodać że wyjąłem tym kijem równo metrowego sumka - tak że jest czym "ciągnąć". Infinity to już inna bajka kij jest sztywniejszy bo to wersja jigger i używam go jako wędke sandaczową. Nie mam rozeznania jeżeli chodzi o exceler , nie wiem też czy jest wersja spinning (zamiast jigger) bo właśnie ją bardziej bym polecał. Z mojego punktu widzenia i testowania dwóch wyżej wymienionych kijów firmy Daiwa jak najbardziej bym polecał tylko żeby nie był to jigger lecz spinning. Daiwa ma świetne kije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LaczQ Napisano 22 Września 2012 Share Napisano 22 Września 2012 Witam, Mam w planach zakup kijka Konger Paladin do 14gram i tu pytanie czy ktoś posiada taki kij? Jeżeli tak to czy wart jest tej kasy czy moze cos innego w tej cenie lub jeszcze troche dozbierac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_P Napisano 22 Września 2012 Share Napisano 22 Września 2012 miro 85, i właśnie iri bede szukał bo jigger jest za sztywny, nie czuć na nim wobków mniejszych i baaardzo słabo miota nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LaczQ Napisano 25 Września 2012 Share Napisano 25 Września 2012 I jak nikt nie miał tego paladina do 14gram? Kiejk wydaje mi sie dość ciekawy ale przed zakupem chciałbym usłyszeć jakąś opinie. Nikt z was go w ręku nie miał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 21 Listopada 2012 Share Napisano 21 Listopada 2012 Panowie pod choinke planuje zakupic sobie,klenioweczke,moj,wymog,to,to by miala min 3m,patrzylem na konger iri lucky lub shimano beastmaster,innych nie znalazlem w tej dlugosci,co polecacie panowie? Rzeka odra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 21 Listopada 2012 Share Napisano 21 Listopada 2012 Poza tymi dwoma wędziskami (min 3m) to w tej kwocie ciężko będzie raczej coś przyzwoitego znaleźć Ile maksymalnie ma kosztować ten Twój prezent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 21 Listopada 2012 Share Napisano 21 Listopada 2012 Rapa-man, jest jeszcze konger turbo i konger maxim cobra obie sa 3 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 21 Listopada 2012 Share Napisano 21 Listopada 2012 Myslalem zeby zmiescic sie w 250zl,da rade za taka kwote?zastanawial mni ten konger lucky,ale opinie sa podzielone,ciezka sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 21 Listopada 2012 Share Napisano 21 Listopada 2012 Podpatrzylem teraz shimano alivio,cena fajna parametry ok,jak sie sprawa ma z tym kijkiem,czekam na rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChaoTic Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 ze spiningami shimano poniżej catany jest tak, że gną się strasznie - co przy połowie klenio-jazi jest akurat porządane ale są niestety także bardzo wolne co utrudnia cięcie. jako plus można zaliczyć jeszcze fakt ze ładują się praktycznie pod własnym ciężarem - co ułatwia rzucanie lekkimi wabikami. Pamiętać jeszcze należy o dolniku, który nie każdemu odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 No to teraz juz zglupialem,panowie to co kupic?alivio czy kcos z kongera?wytypowalem te 2 propozyvje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 Myslalem zeby zmiescic sie w 250zl,da rade za taka kwote?zastanawial mni ten konger lucky,ale opinie sa podzielone,ciezka sprawa Jeszcze nie spotkałem sie z negatywna opinia "Lakiego" Sam długo łowiłem 3,05 i w tej cenie jest to absolutny debesciak! Czemu musi miec akurat 3 metry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 Po prosti lubie dlugie kije mysle ze zdecyduje sie na luckiego tak jak sobie wymyslilem za pierwszym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi