Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 weeks later...
przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 340
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Polecam Shimano Catana. Ma dobre opinie, sam posiadam. Na sucho fajny, lekki, dobrze wyważony, choć przez to ma troche jak na moje przydługi dolnik. Taki parabolik.

Napisano

Ja posiadam Catanę CX L 3-14g. Wersja UL 1-11g jest podobno jeszcze bardziej kluskowata, i 20g lżejsza. Z tym że już mój model jest raczej wolną wędką.

Napisano

to i ja sie podpinam pod temat. Zastanawiam sie nad Savage Gear Parabellum Spin 279/12g 3cz. Używał ktoś może tej 3 częściowej wędki? Chciałbym na nią łowić klenie i jazie na małe woblerki i smużaki. Czasami też założyć Woblerek boleniowy ok 6-10 gram. Jak z zapasem mocy oraz jak pracują te 3 skłądy? :shock:

• 2 weeks later...
Napisano

Mam ten kij ale jeszcze nie łowiłem na niego,wybieram się wkrótce na rybki to coś skrobne,kij aktualnie testuje Team Rapa...wkrótce ponoć recenzja...

• 2 months later...
Napisano

Chcę sobie kupić kij do sporadycznego użytku więc raczej tani tak do 200zł spodobał mi się Konger Troker Spin ale nie wiem czy wziąć 270 2-8g czy 270 3-12g :roll: Chcę łowić nim tytułowe jazie, klenie i okonie

Co sądzicie o tym kiju i o gramaturze UL i L

Napisano

A może znacie jakieś tanie kije UL i L o jednolitej konstrukcji blanku tzn. nie wklejanki ? Bo wydaje mi się że wklejka na rzekę to może nie być najlepszy pomysł :roll:

Napisano

Konger WC IRI Lucky nie jest wyklejanką, cw. 3-10 długości 245, 275 i 305 cm jedna z lepszych wędek w tej klasie cenowej na kleniojazie, jednak z dostępnością jest różnie, na allegro wisi 245cm opisany jako ostatni, po sklepach też ciężko.

Napisano

Wolałbym coś co da się jeszcze kupić :mrgreen: Bo interesuje mnie jedynie długość 270 ale gdyby nie unikalność tego kija to propozycja trafiona w dziesiątkę ;)

Napisano

Oprócz luckiego polecam śmiało jeszcze model Konger World Champion Dancer 3-14 270cm.

Ale jak możesz to bierzesz luckiego!

tak on wygląda w akcji:

Napisano

Obie wędki znacznie przekraczają 200zł a jak na kij którego użyję raz no może dwa w sezonie to jednak sporo, tyle to ja płaciłem za karpiówki Daiwa Black Widow które zabieram na ryby kilkanaście razy w sezonie :roll:

Napisano

Właśnie dotarła do mnie wędka Konger Troker Spin 270 L 3-12g i najbardziej zaskoczyła mnie jej sztywność bo zachowuje się jakby miała ze 25g c.w. a nie 12g gdyby nie to że widać że szczytówka jest wklejana to po akcji i sztywności nigdy bym się nie domyślił że to wklejanka także mam nadzieję że na rzece da radę :neutral:

Napisano
Obie wędki znacznie przekraczają 200zł a jak na kij którego użyję raz no może dwa w sezonie to jednak sporo, tyle to ja płaciłem za karpiówki Daiwa Black Widow które zabieram na ryby kilkanaście razy w sezonie :roll:

Kolego, masz dziwną argumentację: chcę kupić dobre wędzisko, ale bardzo tanie, bo rzadko będę używał.

Czy z jedzeniem też tak postępujesz, kupujesz najtańsze bo przecież zjesz to tylko raz?

Nie porównuj taniego wędziska karpiowego z czułym i lekkim spinningiem, którego o wiele trudniej wyprodukować niż tanią karpiówkę z dużą ilością szkła i żywic. Chcesz, aby twój spining tyle samo ważył, co twoja tania karpiówka?

Albo kupujesz dobre wędzisko, albo tanie.

I tylko nie mów mi, że są wędziska tanie i dobre. Nie uwierzę, bo cudów nie ma. Jakość kosztuje.

pozdrawiam