GuCeK Napisano 28 Lutego 2014 Share Napisano 28 Lutego 2014 Nie jest to oczywiście półka Savage ale kijek w cenie ok 180 złotych jest zaiste zacny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gornzola Napisano 20 Marca 2014 Share Napisano 20 Marca 2014 Jaki kij na początek do łowienia kleni i jaźi, w rzekach, do 150 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EsoxHunter Napisano 20 Marca 2014 Share Napisano 20 Marca 2014 Polecam Shimano Catana. Ma dobre opinie, sam posiadam. Na sucho fajny, lekki, dobrze wyważony, choć przez to ma troche jak na moje przydługi dolnik. Taki parabolik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luckycatch Napisano 20 Marca 2014 Share Napisano 20 Marca 2014 EsoxHunter, którą konkretnie catanę masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EsoxHunter Napisano 20 Marca 2014 Share Napisano 20 Marca 2014 Ja posiadam Catanę CX L 3-14g. Wersja UL 1-11g jest podobno jeszcze bardziej kluskowata, i 20g lżejsza. Z tym że już mój model jest raczej wolną wędką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysio69 Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 to i ja sie podpinam pod temat. Zastanawiam sie nad Savage Gear Parabellum Spin 279/12g 3cz. Używał ktoś może tej 3 częściowej wędki? Chciałbym na nią łowić klenie i jazie na małe woblerki i smużaki. Czasami też założyć Woblerek boleniowy ok 6-10 gram. Jak z zapasem mocy oraz jak pracują te 3 skłądy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amstaf358 Napisano 5 Kwietnia 2014 Share Napisano 5 Kwietnia 2014 Mam ten kij ale jeszcze nie łowiłem na niego,wybieram się wkrótce na rybki to coś skrobne,kij aktualnie testuje Team Rapa...wkrótce ponoć recenzja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek0402 Napisano 29 Czerwca 2014 Share Napisano 29 Czerwca 2014 Chcę sobie kupić kij do sporadycznego użytku więc raczej tani tak do 200zł spodobał mi się Konger Troker Spin ale nie wiem czy wziąć 270 2-8g czy 270 3-12g Chcę łowić nim tytułowe jazie, klenie i okonie Co sądzicie o tym kiju i o gramaturze UL i L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek0402 Napisano 7 Lipca 2014 Share Napisano 7 Lipca 2014 A może znacie jakieś tanie kije UL i L o jednolitej konstrukcji blanku tzn. nie wklejanki ? Bo wydaje mi się że wklejka na rzekę to może nie być najlepszy pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravqq Napisano 7 Lipca 2014 Share Napisano 7 Lipca 2014 Konger WC IRI Lucky nie jest wyklejanką, cw. 3-10 długości 245, 275 i 305 cm jedna z lepszych wędek w tej klasie cenowej na kleniojazie, jednak z dostępnością jest różnie, na allegro wisi 245cm opisany jako ostatni, po sklepach też ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek0402 Napisano 7 Lipca 2014 Share Napisano 7 Lipca 2014 Wolałbym coś co da się jeszcze kupić Bo interesuje mnie jedynie długość 270 ale gdyby nie unikalność tego kija to propozycja trafiona w dziesiątkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravqq Napisano 8 Lipca 2014 Share Napisano 8 Lipca 2014 http://gruba-ryba.com.pl/konger/932-konger-world-champion-iri-lucky-270m-3-10g.html tutj jeszcze jest 275, co prawda trochę drożej. Ufając sprzedawcy są 4 sztuki, ale na sąsiednim forum jakiś czas temu ktoś pisał ze dzwonił i była ostatnia sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rompacz Napisano 8 Lipca 2014 Share Napisano 8 Lipca 2014 Oprócz luckiego polecam śmiało jeszcze model Konger World Champion Dancer 3-14 270cm. Ale jak możesz to bierzesz luckiego! tak on wygląda w akcji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek0402 Napisano 8 Lipca 2014 Share Napisano 8 Lipca 2014 Obie wędki znacznie przekraczają 200zł a jak na kij którego użyję raz no może dwa w sezonie to jednak sporo, tyle to ja płaciłem za karpiówki Daiwa Black Widow które zabieram na ryby kilkanaście razy w sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek0402 Napisano 11 Lipca 2014 Share Napisano 11 Lipca 2014 Właśnie dotarła do mnie wędka Konger Troker Spin 270 L 3-12g i najbardziej zaskoczyła mnie jej sztywność bo zachowuje się jakby miała ze 25g c.w. a nie 12g gdyby nie to że widać że szczytówka jest wklejana to po akcji i sztywności nigdy bym się nie domyślił że to wklejanka także mam nadzieję że na rzece da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romcio.fish Napisano 13 Lipca 2014 Share Napisano 13 Lipca 2014 Obie wędki znacznie przekraczają 200zł a jak na kij którego użyję raz no może dwa w sezonie to jednak sporo, tyle to ja płaciłem za karpiówki Daiwa Black Widow które zabieram na ryby kilkanaście razy w sezonie Kolego, masz dziwną argumentację: chcę kupić dobre wędzisko, ale bardzo tanie, bo rzadko będę używał. Czy z jedzeniem też tak postępujesz, kupujesz najtańsze bo przecież zjesz to tylko raz? Nie porównuj taniego wędziska karpiowego z czułym i lekkim spinningiem, którego o wiele trudniej wyprodukować niż tanią karpiówkę z dużą ilością szkła i żywic. Chcesz, aby twój spining tyle samo ważył, co twoja tania karpiówka? Albo kupujesz dobre wędzisko, albo tanie. I tylko nie mów mi, że są wędziska tanie i dobre. Nie uwierzę, bo cudów nie ma. Jakość kosztuje. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi